Reklama

Reklama

Hercule Poirot - Season 2 (1990) (série)


Cornwallská záhada (S02E04)

(epizoda)
  • Velká Británie The Cornish Mystery (více)
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, 1990, 50 min

Obsahy(1)

Hercula Poirota navštíví rozrušená starší dáma paní Pengelleyová a svěří se mu se svými obavami, že ji chce manžel, jinak ctihodný maloměstský zubař, otrávit. Za motiv považuje jeho lásku k mladé asistentce. Poirot s Hastingsem vyrazí za paní Pengelleyovou do městečka Polgarwithu v Cornwallu hned druhý den, přicházejí však pozdě, paní právě zemřela. Přestože služka i celé městečko podezírají z vraždy manžela oběti, její lékař možnou otravu vylučuje. Poirot s Hastingsem navštíví jak půvabnou asistentku doktora Pengelleyho, tak neteř nebožky Fredu Stantonovou, která nijak nezastírá, že s tetičkou nevycházela dobře. Ta se totiž překvapivě zamilovala do Fredina snoubence Jacoba Radnora. Detektivové z městečka odjíždějí, zanedlouho se tam však vracejí. Na základě podezření z vraždy byla provedena exhumace těla paní Pengelleyové a pitva potvrdila smrtelnou otravu. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

SuzukiZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ac mam Poirota velmi rada, zde mi prisel trochu moc vsevedouci - bude obvinen jeste pred Bank Holiday atd.. (samozrejme ze je to inteligentni detektiv, ktery na vse prijde diky sedym bunkam).. Trochu mi unikal smer jeho myslenek (jak prisel na vraha, proc vedel, ze nevrazdil manzel..) Treba priste:) ()

necisty 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku jasná zápletka se změní v méně čekaný lov na pravého vraha. Musím podotknout, že se najde pár režisérů, kteří umí natočit i ty krátké Poiroty a dodat jim tu správnou atmosféru, které zde rozhodně bylo dosaženo. Problém je ale pořád stejný, divák nedostane příležitost případ řešit sám, příběh je mu pouze nastíněn a ve finále řečeno, kdo to vlastně byl a proč. ... Jed. ()

Reklama

HiddenDragon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Serie a epizoda: S02E04. [spoilery! ] Slabsi dil, kde je sice zajimava zapletka s na prvni pohled jasnym pachatelem, ale jako celek by se to dalo povedet nekolika vetami. Pani Pengellyova ma strach, ze ji manzel travi, a ejhle, nez prijede Poirot podat pomocnou ruku, je opravdu mrtva. Bohuzel v pripadu je minimum dukazu, spis je obvineni zalozeno na vox populi, jelikoz se jedna o male mestecko, kde kazdy kazdeho zna, a dokonce ani Poirot nema v rukou nic. Takze je nakonec pachatel k priznani donucen. A vpodstate nejvic k tomu prispeje Hastings, nikoli Poirot, takze ten zaver je takovy nemastny neslany. ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na začátku příběhu Miss Lemon upozorňuje Poirota na klientku stojící v dešti na ulici Venku je dáma … přechází tam a zase zpátky, pak se dívá nahoru, jsem si jistá, že chce jít dál. Běžte a zadržte ji. Můžete jí sdělit, že Hercule Poirot v tomto období cizí dámy nepožírá … Paane Poirrote ! Mezi další dobré průpovídky jistě patří hodnocení ošetřujícího lékaře zavražděné paní Pengelley z Polgarwith. Je tvrdohlavý jako mezek ten člověk. (o Dr. Adamsovi) Doktor, který nepochybuje není doktor, ale spíš popravčí ! Skromné vysvětlení, jak poznal, že je Freda Stanton zasnoubená : Člověk nemusí být nejlepší detektiv na světě, aby to poznal. Největší poučení plyne ovšem z vysvětlení jazykové libůstky : Co je to ta coura, Hastingsi ? Eei taková dívka, která jaksi není z těch nejlepších, řekl bych. Opravdu protkané dropnými vtípky doslova přehršle a poučením, byly tam dokonce i malé šedé buňky třikrát. O jednu méně než mých hvězdiček :-) ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poirotovi se svěří dáma z městečka Cornwall, že ji její manžel chce otrávit. Brzy je opravdu mrtvá a Poirot si to vyčítá. Proto také vydá veškeré úsilí, aby vypátral zločince. A tentokrát ho to bude stát opravdu hodně sil a šedé buňky mozkové dostanou skutečně zabrat. Theme Music: Christopher Gunning, Incidental Music: Fiachra Trench ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama