Reklama

Reklama

Jangsari: Yicheojin Yeongungdeull

  • Jižní Korea 장사리 : 잊혀진 영웅들 (více)
Trailer

Obsahy(1)

25. června 1950. S podporou sovětské armády zaútočila Severní Korea na Jih. Jih během měsíce ustoupil k řece Nakdong, do nejjižnějšího cípu země. Aby zatlačili nepřítele zpět, generál McArthur zahájil vyloďovací operaci v Inčchonua a zorganizoval k vytvoření zmatku i diverzní útoky ve Wonsanu, Jumunjinu, Kunsanu a Jangsari. Díky vysokým americkým ztrátám a nedostatku vojáků vyplula loď Moonsanse se 772 jihokorejskými studenty – vojáky z dobrovolnického batalionu. Ten vznikl jako nouzová rezerva po vypuknutí války. Mladí vojáci se měli vylodit na pláž Jangsari a diverzními operacemi odvrátit severokorejskou pozornost od Incheonu. Toto je jejich příběh natočený podle skutečných událostí. (Big Bear)

(více)

Recenze (16)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Když jsem se o tento film začal zajímat, nejprve mne napadlo, že půjde o remake 71: Into the Fire z roku 2010. Tam také hrstka studentů vzdorovala komunistickým hordám Severokorejců. Ale chyba lávky. Halt občanská válka si žádá velké činy i velké oběti a tak to jsou v tomto filmu zase studentíci co jdou do prví linie vyzbrojeni spíše ideály, odhodláním a někdy i pomstou. Jedná se však o jiné místo a jiný čas než u výše zmíněného filmu. Jihokorejci válečné filmy umí to víme. Umí a to tak dobře, že nejdenou jsem si říkal, kolik tak asi těch herců roztrhaly pyro efekty, protože tady když vybuchne granát, tak to není aní ani před hercem, ani za ním, ale pod ním... Zpracování i bojové scény splnily očekávání, prostředek filmu se trochu táhne, ale to je pochopitelné. Někdy se ve válce prostě řeší, že ten chtěný šutr kde nic není jsme tedy dobili, ale co dál? Munice nula, zásoby nula, posily nikde a spojení v pr... Proti celá mocná armáda podporovaná navíc Rusáky a Číňany. Je vidět, že Jihokorejce konflikt stále trápí. Nechtějí jen glorifikovat hrdiny, ale poukazují i na fakt, že normálním lidem válka brutálně vstoupila do života a z některých rodin se tak jen namalováním čáry na mapě stali najednou nepřátelé. Bohužel film je docela protkán takovým tím asijským patriotismem a jistou afektovaností. Vím, že mají kucí rádi slzičky, ale tohle na mně bylo zase pro jednou moc... Jinak jsem už starej pitomec, já Megan nepoznal... Samozřejmě mi hned blila výstražná kontrolka když se ve filmu objevila ta krásná herečka navíc v armádním outfitu z 50s, kterej já tak rád. Říkal jsem si sakra tu tvářičku já znám, co je to jen za kočku ! Kouknu do obsazení a ona Megan... Tohle jsou role pro ní a ne ta transformerská série... Bože jak já bych s ní válečně korespondoval ! Sečteno podtrženo, válečný standard z JK na jaký jsme zvyklí. Mně to zase doplnilo informace o tomto válečném konfliktu, který vlastně trvá doposud... Jen si mohli odpustit toho Hueye. V té době byl možná jen mokrým snem nějakého amerického inženýra a zkrátka ještě neexistoval . Dávám za 3 poslední zásobníky. * * * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Velká epická bitva u Jangsari, která je proslulá tím, že Jižní Korea vyslala 700 studentů pouze s 2 týdenním tréningem, aby čelila mocné SeveroKorejské obraně. Úvodní vylodění připomíná Normandii a je to rozhodně nejlepší a nejvíce strhující scéna z filmu. potom zaujme i samotné válečné finále. Trošku mě zklamalo, že jsou zde pouze dvě větší akční scény a výplňi mezitím chybí emoce. Natočeno poutavě i nádherně a rozhodně pro fanoušky Válečných filmů povinnost, ale Korea už v minulosti předvedla lepší kousky. Třešničkou je však Megan Fox. 6/10, ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Korejských válečných filmů je nespočet, těch kvalitních bohužel výrazně méně. Tento bohužel spadá do kategorie těch méně povedených a nenápaditých. Jediné čím se odlišuje je přítomnost Megan Fox, ale to filmu plusové body nepřinese. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Každá valka nese bolest, smutek a vítězství. Každý film natočen příběhem smrti dokáže v člověku vyvolat hodně pocitů. Každý záběr, každý pohled vojáka, hudba v daném momentě dělá příběh silný a nebo špatný. Tenhle příběh byl velmi slušný, boje padlých vojáků, byly výborně provedené. Další válečný snímek se kterým jsem hodně spokojený. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od kolegů jsem tu žádnou podobnost s Ryanem neviděl. Snad jen to, že tu vojáci museli obsadit pláž, ale to je průvodní jev prakticky všech vyloďovacích operací. Každopádně tahle pasáž byla solidní a totéž se dá říct i o ostatních bojových scénách. Každopádně se nejednalo o nic dechberoucího. Když se zrovna nestřílelo a nic nebouchalo, snažil se režisérský tandem přiblížit diváka k postavám, což moc nefungovalo. Alespoň u mě ne, takže mi bylo celkem šumafuk, koho severokrejci odstřelí. Vniveč přišla i snaha ukázat absurditu celého korejského konfliktu, který proti sobě postavil příbuzné. A nijak zvlášť mě neoslovila ani linka americké novinářky, která mi přišla naprosto zbytečná. Navíc Megan Fox umí hrát jen ve chvíli, kdy může být sexy a to tady rozhodně neplatilo. Zbytek castingu sice ušel, ale ani tady mi nikdo v paměti neutkvěl. Dá se to, ale jen jednou. 55% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Úvod je Kórejskou variáciou na vylodenie v Normandii. Síce to po filmárskej stránke na vyloďovacie scény z Vojaka Ryana nemá, ale stále sa jedná o solídny vojnový nadpriemer, ktorý fanúšikov žánru uspokojí. Bavila ma aj prostredná časť, ktorá sa venuje vzťahom medzi vojakmi. Tá banda teenagerov, ktorý nakopali severokórejské zadky súdruhov mi proste prirástla k srdcu s ich osobnými príbehmi. O to prekvapivejšie pre mňa bolo, že príliš nefungovalo finále v ktorom veľa z nich zomrelo. Možno keby v ňom išlo o nejaké hrdinské bitky namiesto obyčajnej nie príliš vydarenej evakuácie. No a ešte ma štvala zbytočná línia s americkou reportérkou v podaní otrasnej Megan Fox, ktorá moralizuje nad konaním jak juhokórejskej tak americkej armády. Tá tam bola jak päsť na oko. Ale väčšina filmu sa mi páčila a aj napriek vlažnému záveru som celkom spokojný a určite si to ešte niekedy pustím. 7/10. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Film se vyšťaví během zhruba 50 minut pak už jsou to jenom kecy o tom jak se tam kdo dostal, že tam nemusel být a jaký měl život do toho si přidejte parodii na Mulan feministické sračky (v asijském filmu jsem to nečekal smutné). Škoda, že nesejmuly i toho tlusťocha těšil jsem se kolik z něho vyteče sádla. 60 procent ()

mira007 

všechny recenze uživatele

774 kadetů s průměrným věkem sedmnáct let, po desetidenním výcviku provedli útok z moře na Jangsari a statečně zatopili profesionálním severokorejským vojákům podporovaných SSSR během války v Koreji. Tento korejský film je filmovou rekonstrukcí této události a pro fandy válečných filmů to je solidní záležitost - úvod, který je trochu chudší kopií vylodění v Normandii Zachraňte vojína Ryana, ale strhující. Jako třešničkou na dortu je v roli americké reportérky, která onu událost pokrývá zpravodajsky, Megan Fox ve zbytečné a moralizující roli. Sympatický film s dobrou úvodní a závěrečnou bitvou, ale točit film o události, která v té válce nic nezměnila a krom statečnosti ukazuje jen prohru a umírání , což je trochu málo. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Dalsia vojnova drama z produkcie Juznej Korei podla skutocnej udalosti,ktora si ma ziskala uz len tym,ze ma dojala,smutny pribeh,ktory opisuje osud priblizne 700 mladych studentov,ktori boli vyslani do vojny na samovrazednu misiu,bojovych scen nie je vela,ale su na vybornej urovni,herci su bezchybni az na Megan Fox,vobec mi tam nepasovala,mohli vybrat nejaku inu herecku a celkovy dojem z tohto filmu je viac ako nadpriemerny...:-) ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Další syrový válečný film, tentokrát z korejské války, který svým způsobem doprovází film ´Bitva o Inčchon´ (2016), neboť je spojuje vylodění generála MacArthura u Inčchonu. V tomto novějším filmu je o tom sice jen zmínka, ale účelová, protože příběh se týká bitvy u Jangsari, která MacArthurově misi napomohla. V obou případech jde o korejskou produkci, která si ke spolupráci přizvala Hollywood. Příběh vypráví o jednotce složené ze studentů, tedy ještě neplnoletých chlapců, jejíž scénář byl napsán podle skutečných událostí. Jak je u asijské produkce obvyklé, válečné scény ukazují brutální peklo. Bohužel děj jako takový je poměrně přímočarý a na charakterizaci postav se téměř vůbec nepracovalo. Samozřejmě na dnešní dobu je mezi chlapce vložena i dívka, která tvrdí, že není žádné tintítko a že válčit zvládne také. Ale jinak je přítomna jen v několika málo scénách a to je asi tak všechno. Vzhledem k pojetí úvodního vylodění a emotivní scéně na samém konci se skoro zdá, že se tvůrci inspirovali filmem Stevena Spielberga ´Zachraňte vojína Ryana´ (1998), ale ničemu to nevadí. Právě naopak. Zbytečně působí americká zpravodajka, která se snaží dostat studenty z válečného marasmu. Ale jo, své místo v ději má, ale její přítomnost je tak slabá, že kdyby nebyla použita, v celkovém ději by vůbec nechyběla. Film slouží jako pocta 772 studentským vojákům, kteří se stali jakýmsi symbolem nevinnosti a obětavosti. A nejspíš právě kvůli tomu byla brutalita válečných scén dosti posunuta. Vylodění v Normandii ve výše zmíněném Spielbergově filmu je sice také peklo, ale zde bylo překonáno. Škoda tedy scénáře, který ani emotivní scény nezachrání. Bez patosu a kýče by to nakonec bylo ještě horší, ale jako správný vlastenecký film pro Jihokorejce to snad postačí. ()

DJ Kritik 

všechny recenze uživatele

Je to kórejské spracovanie vojnového konfliktu, kde je plno emócií, smútku, ale i bojových scén. Začiatok si požičali z filmu Zachráňte voj, Ryana, ale nič to nemení na tom, že smrť môže byť niekedy skutočne zbytočná. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Film podľa skutočnosti o neúspešnej operácii o zabratie pláže Jangsari občiansko americko ruskej vojny 1950. úvod trochu pripomína okopírované vylodenie v Zachrante vojína Rayena, ale ono vlastne každé vylodenie býva podobné. Najviac sa mi tu páčilo zachovanie reality a prežívania vystrašených vojačikov po 10dnovom výcviku, ktorí sa prihlásili ako dobrovolníci do povstania. Suché pery bez kvapky vody, hlad, dochádzajúca munícia (cvak cvak) - samé plusové body. časť kde holobriadkovia rozprášia trénovanú armádu nebola úplne zvládnutá, trochu by chcelo doladiť detaily, kde veľká časť armády odrazu zmizla...všetko nappraví srdcervúci záver ústupu na americkú loď, aj s množstvom obetí. A samozrejme aj hrdinskou obetou dvoch "kamarátov""proč si se vrátil?""vrátime se domú společne", obetujú svoj život pre záchranu ustupujúcich súkmeňovcov. Obhajoba obetného baránka - veliteľa, ktorý ich viedol a celý neúspech zvalili na jeho hlavu: "kdyby neumreli, urcite by žili..." ws ()

Paserak 

všechny recenze uživatele

Moc nechápu negativní reakce diváků. Bitky báječné, emoce taky byly. Tenhle film je opravdu povinností pro fanoušky historie. ()

mdf 

všechny recenze uživatele

Další z vojenských dramat,určitě jsem viděl lepší,i když se korejci fakt hodně snažili.Megan Fox tam je jen na ozdobu a aby přitáhla více diváků,jinak mi tam připadala docela zbytečná. ()

Reklama

Reklama