Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mocný mafiánský boss Paul Vitti, hlava jedné newyorské "rodiny", unikne jen o vlásek atentátu, jehož obětí se stane starý mafián Manetta. Zanedlouho začne Paul na sobě pozorovat podivné změny. Nedokáže udeřit železnou tyčí vyslýchaného muže, rozpláčou ho dojemné televizní reklamy a nakonec skončí s těžkým záchvatem v nemocnici. Podle lékařů však nejde o infarkt, ale o intenzívní nával úzkosti. Vitti to pochopitelně popírá, nicméně později se obrátí na svého bodyguarda Jellyho, aby mu sehnal psychiatra. Jelly ho zavede za Benem Sobelem, který nedávno vlastní nepozorností naboural do Vittiho auta. Vyděšený Sobel, který se specializuje na rodinnou terapii, pochopitelně Vittiho pozná a po důrazné Jellyho domluvě s ním promluví. Paul po rozhovoru se Sobelem cítí úlevu. Tím se psychiatr ocitá v nezáviděníhodné situaci. Pokaždé, když se Vittiho psychický stav zhorší, pošle si pro něj své gorily. Brzy se přidají další problémy. Vittiho sleduje FBI, která začne Sobela nutit ke spolupráci. Během jednoho setkání psychiatr zjistí, že příčinou obtíží je Vittiho problematický vztah otci. Jenže sraz mafiánských bosů se rychle blíží a Sobel pochybuje o tom, že se mu podaří mafiána zbavit jeho psychických potíží. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (276)

Všivák 

všechny recenze uživatele

Jo, pobavil jsem se. Konečně po dlouhé době nějaká vtipná komedie. Výborné obsazení. Herci byli zábavní. Trousili vtipné hlášky. Zas taková kadence to nebyla, ale stačilo. Nejvtipnější byl samozřejmě De Niro. Vzápětí za ním byl ten tlustej. U filmu jsem si výborně odpočinul. Na pět hvězd ale musí projít zatěžkávací zkouškou druhého zhlédnutí. ()

GILLWANDER 

všechny recenze uživatele

Škoda filmu, ktorý mohol byť fakt kvalitný, možno aj preto nie je, že sa toho neujal majster tohto žánru Scorses. Dať to jemu a nie Ramisovi, mohol by to byť ďalší úspešný mafiánsky snímok. No nestalo sa. Škoda aj Roberta De Nira, ktorý to podľa mňa nemal ani brať. Film hodnotím priemerne. Takže za 3*. ()

Reklama

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Zakomplexovaný mafián De Niro a zbabelý, racionálne premýšľajúci psychiater Billy Crystal - toto herecké duo jednoducho nemôže sklamať a fakt, že hrá v tak dobre napísanom filme, je len akousi čerešničkou na torte. Po dlhom čase skutočne vtipná a inteligentná komédia, navyše, z atraktívneho mafiánskeho prostredia. Čo viac by ste si mohli želať? ()

spikey1 

všechny recenze uživatele

nepostavil se mi s milenkou. Vy máte milenku? nějaké problémy doma? Ne, jen s manželkou nemůžu dělat některé věci. Zkoušeli jste to probrat? Proboha doktore, ona tou pusou líbá naše děti! Co když ke cvokaři dorazí don? a ne jen tak ledajaký, protože De Niro si ze své alternace Vita Corleoneho ponechal asi už pro vždy dokonalý přednes. Pak se zavaří mozkovna i takové kapacitě jakou je Billy Crystal. Ačkoliv se spíše jedná o dialogovou komedii, nechybí tu pár skutečně kvalitních gangsterských přestřelek a klidně se Vám může stát že do Humrového salátu na svatební hostině přistane muž vyhozený z balkónu Hotelu, ve kterém jste ubytovaní, ale chce to klid, to přece k mafiánskému stylu života patří. Ramis dokazuje, že s dobrými herci utáhne komedii jakýchkoliv rozměrů. ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Člověka na film naláká taková hvězda jako Robert De Niro, které sekundují Billy Crystal a Lisa Kudrow a ještě k tomu mafián v hlavní roli = člověk se těší... jenže opak je pravdou tak nějak jsme se nudil a málokdy se zasmál.. prostě jsme čekal víc a to jsme nedostal. FBI mi tu přišla taková uměle naroubovaná a ta snaha o atentát byla taky taková zvláštní do komedie.. nevím no.. Průměrné 3z5 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (17)

  • Do role Primo Sidona navrhl Chazze Palminteriho sám Robert De Niro, protože spolu pracovali již na filmu Příběh z Bronxu. (Othello)
  • Fontána, kterou dostane Billy Crystal od Roberta De Nira jako svatební dárek, je vysoká 12 metrů a v průměru měří 7 metrů. (viperblade)
  • Pro Roberta De Nira bylo velmi důležité, aby film vypadal autenticky, proto před natáčením jezdili s režisérem Haroldem Ramisem po čtvrti Little Italy v New Yorku a hledali nové tváře, které by mohli do filmu obsadit. (Othello)

Reklama

Reklama