Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Golfové hřiště nemusí být vždy idylickým místem. Hráči z klubu Bushwood umí džentlmenskou hru proměnit v prestižní souboj plný krutých žertů a tvrdých úderů. Stačí vyhlásit soutěž, které se zúčastní všichni rivalové. Pouze Carla Spacklera nechává golfový míček chladným, k zuřivosti ho však přivádí krtek, protože by mohl tohoto zahradníka připravit o místo. Carl se marně snaží zabránit, aby zvíře nerozrývalo trávníky. Nepomáhá voda ani dynamit... (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (112)

Drslw 

všechny recenze uživatele

Poctivé dve hviezdičky. (Ani by som neveril, že niečo také sa dá vážne napísať, ale vida, napísal som...;)) Aktualizácia: Po druhom a treťom pozretí musím pridať hviezdičku a to som ešte dumal, či nepridám dve. Asi som na prvý pokus nepochopil, že tento film nemá hlavného hrdinu (resp. že sú hlavní všetci) a príliš sa sústredil na Chevyho... :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Docela známá ale překvapivě slabá bláznivá komedie z prostředí golfu. Film se převážně zaměřuje na mladší publikum, které se snaží nalákat na nahotu pěkných slečen a jiných populárních nástrojů přitahujících mladé lidi. Nevím jestli to fungovalo v době vzniku ale dnes už to vůbec nezaujme a výstupy Billa Muraye a plyšovýho sysla jsou taky trapný. ()

Reklama

Oskar 

všechny recenze uživatele

.René, já a Rudolf chodíváme na golf aneb Komici na greenu. Chevy Chase je lakonický svůdník, Rodney Dangerfield zbohatlický hulvát, Ted Knight cholerický blbec a Bill Murray podivínský zřízenec s jasnými instrukcemi: sejmout sysla. Anebo taky Tchoř Pepé-Kačer Daffy-Elmer Fudd-Tulák Sam, protože humor Caddyshacku mi nutkavě připomíná kreslené grotesky s Bugs Bunnyho partou. A teď si vyberte, jestli je to pochvala, nebo posměšek, protože já sám nevím. Na mnoha místech se pobavíte (Dangerfield alias pan Czerwik má vtipné hlášky a golfové hole stokrát jinak), na mnoha se budete nudit. Hlavní zápletka s omladinou, která se snaží vyhrát pohár caddyů a usiluje o přízeň jedné tuctové tlusťošky, není ani z čtvrtiny tak zábavná jako třeba souboj na život a na smrt mezi Murrayem a zákeřným hlodavcem. A to je největším - nikoli golfovým - handicupem filmu. 50% ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

prvni polovina byla nudnejsi, trpelive jsem cekala na myho milacka chevyho chase, ale on nejak neprichazel a tak jsem si rikala, jestli se vubec divam na ten spravny film. ale pak se objevil - jako charismaticky (a nekdy az moc sarkasticky) golfovy hrac a prilezitostny radce dennise noonana; mladeho nosice golfovych holi, ktery chce take zapocit svou vlastni golfovou karieru… — chtela jsem tomu nejdriv dat 3 hvezdicky, ale kvuli druhe (vtipnejsi) polovine jsem musela zvysit hodnoceni. mozna kdybych hrala golf jako kurtis conner, tak by se mi film libil vic. kdo vi… || ❝𝐇𝐞𝐲 𝐞𝐯𝐞𝐫𝐲𝐛𝐨𝐝𝐲, 𝐰𝐞'𝐫𝐞 𝐚𝐥𝐥 𝐠𝐨𝐧𝐧𝐚 𝐠𝐞𝐭 𝐥𝐚𝐢𝐝!❞ ⛳️🏌🏼 ()

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Párkrát jsem se sice zasmála, jinak mi to ale připadalo takové "nijaké", místy trapné, místy jsem nechápala. Nevím, možná je to tím, že nejsem borec, kterému bylo -náct v osmdesátých letech nebo že mě moc nezajímá golf, těžko říct. Dokonce ani můj oblíbený Bill Murray mi zde nepřišel moc zábavný, mám ho raději v polohách, kde ze sebe nedělá totálního trotla a nebo ho dělá, ale má to nějaký hlubší smysl.:) Celkově tuhle komedii hodnotím jako takový slabší průměr. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • Není známo, zda Roger Waters, David Gilmore a zbytek Pink Floyd byli golfovými fanoušky, ale režisér Harold Ramis se ke kapele obrátil, aby napsali píseň pro film. Kapela žádost odmítla a Ramis se místo toho obrátil na Kennyho Logginsa, jehož píseň „I'm Alright“ se stala kultovním hitem. (Trajektt)
  • Inspirací k napsání scénáře byla Brianu Doyle-Murrayovi vlastní zkušenost nosiče holí v golfovém klubu. Jeho bratr Bill Murray a režisér Harold Ramis v mládí rovněž pracovali jako nosiči holí. (HellFire)
  • Firma Orange Coounty Choppers postavila na základě návrhu Paula Teutela jr. z pořadu Americký Chopper (od r. 2003) motorku kompletně ve stylu filmu Caddyshack. (Marcos)

Reklama

Reklama