Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Smrtící virus zasáhne město a osamělý muž se ocitne v pasti. Uvězněný ve svém bytě bez spojení s okolním světem se snaží najít pomoc a cestu ven. (Netflix)

Recenze (132)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

V Jižní Korei se nějak rozšířili zombie - úplnej odborník nejsem, ale do doby, kdy nám tady přistála v roce 2016 korejská animovaná Seoulyeok (Stanice Soul) a její následovník Boosanhaeng (Train to Busan), jsem neměl s Korejskými zombárnami tu čest... od té doby se to na nás však hrne ze všech stran a přes pokračování Train to Busan - Peninsula, nebo zcela nepřekonatelný Kingdeom (Kingdom) se dostáváme k této zajímavosti #Saraitda (#Alive). Typicky pěkné Jihokorejské masky, jak jsem si už stihl zvyknout u zmíněných titulů, mírný náčich komedie (hlavní hrdina je prostě idiot) a typicky korejsky posazené zvraty. Vůbec mi ta vlna jihokorejských zombáren nepřijde blbá a spíš naopak doufám, že borci nehoděj flintu do žita a brzy se budeme moct těšit na nějakou další šílenost. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Zpočátku navnadí pěkný barvitý vizuál, ale čím dále se film ubírá, tím méně zajímavý je. Masky zombie jsou slušné, kamera taky, ale chybělo tomu něco víc, než jen neustálé přebíháni mezi byty, sezení doma u počítače a pouštění drona. Ke konci film potěší třetí postavou a finále je pak taky solidní, ale na mě tohle úplně nezabralo. Jiným se nejspíš bude líbit, za mě jen podprůměrná hranice mezi 2 a 3*. ()

Reklama

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Asijské neumění v praxi. To jejich herectví je vyloženě zábavné, ale ani zde to nepomůže. Film plný nesnesitelného přehrávání a poklonkování se za každou blbost. Je to normální bolest se na to koukat. Ale aspoň je tady vidět, jaký sou Korejci mužského pohlaví babráci v rámci vztahů se ženami, to jediné tady pasujuje skutečně realisticky. Poděkování ženě i za usrání do huby, podpantofláctví, jaké nemá obdoby. Ponižování, trapnosti, nesmělost....Pro to, když pojedete do Koreji, nebo Japonska budete za hvězdy. Jinak je film o rozmazleném zbabělém srábkovi, který neumí nic, než hrát PUBG a dělat ze sebe děvku. A tento frajer má přežít zombie apokalypsu ve svém bytě obklopeném Zombíkama. Víc než polovinu filmu tak koukáme na jeho zbabělou nerozhodnost a sebelítost, na pokus o dramatickou sebevraždu, na jeho trapné chování před další přeživší naproti v paneláku....No je to natahovaný, jak to jen jde! Hvězdička za to, že chápu, že jinej kraj, jinej mrav a u nich to může být třeba kultovka. Pro mě je to jen strašnej asijskej brak vystihující jejich mentalitu a herectví, které mi nikdy nepřirostlo k srdci. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Už od úvodních minut docela nápaditá a originální zombi akce, která klade důraz hlavně na přežívání hlavních postav a nechává stranou nákazu jako takovou včetně toho politického patosu okolo. Infikování lidé nejenže vypadají k světu, ale i jejich zvuková či pohybová kreativita vás mile překvapí. Bohužel je to film a tak počítejte se spoustou nelogických až klišovitých situací, které vás přímo zavalí v poslední třetině filmu. A vůbec, jdu si zahrát PUBG... :D ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[70%] Filmy se zombíky (mrtváky) mám rád. Tohle je pro mě trochu něco jiného, neboť je to korejské, ale naštěstí mi to celkem sedlo. Příběh je tu jednoduchý, klasický koncept s ohledem na toto téma. Hlavní hrdina mi přišel docela sympatický, uvěřitelný. Zombíci vypadají dobře, najde se tu pár dobrých scén. Krvavé je to tak akorát, klidně bych ještě přidal na pilu. Scénář není moc bohatý, ale i tak jsem se nenudil a to je hlavní. Ani nevím co bych vylepšil. Určitě by se něco dalo, ale vzhledem na malý rozpočet, se to zdařilo. Je to tak na 1, max 2 vidění, ale i tak za mě pohodová záležitost. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se od 1. října do 12. prosince 2019 ve městě Gunsan (Jižní Korea). (ČSFD)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno