Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V době útoku na americkou ambasádu přijíždí do Hongkongu na dovolenou losangeleský detektiv James Carter. Jeho přítel, zdejší policejní inspektor Lee, se domnívá, že explozi má nejspíše na svědomí gang Rickyho Tana. Večer jdou společně do nočního podniku, který patří Tanovi. Zatímco Lee pátrá v zákulisí, Carter se dobře baví. Lee zahlédne v klubu obávanou gangsterku Hu Li. Pokusí se ji pronásledovat, ale žena unikne. Krátce nato se stává cílem útoku hongkongská policejní stanice. Lee se domnívá, že Carter zahynul v troskách. Ten se pustíl do pronásledování Rickyho Tana až k jachtě, kde se právě začíná večerní párty. Dostane se na palubu a seznámí se tam s Isabellou, milenkou amerického milionáře Reigna. Pak narazí na přítele, který na loď tajně pronikl. Jsou zajati a předvedeni před Tana. Chce, aby mu Lee pomohl opustit město, je však náhle zastřelen Hu Li. Rozzlobený policejní náčelník odvolá detektiva z vyšetřování a přikáže mu, aby Cartera dovezl na letiště a posadil do nejbližšího letadla směrem do Spojených států. Muži se dohodnou, že budou pokračovat v pátrání. Než se jim podaří případ uzavřít, čeká je ještě řada životu nebezpečných situací, nečekaných zvratů a překvapení. (TV Nova)

(více)

Zajímavosti (33)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 90 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Severoamerické tržby byly 226,1 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 347,3 mil. (NIRO)
  • V závěrečných titulcích je uvedeno, že během výroby tohoto filmu nebylo ublíženo jedinému kuřeti. (Rominator)
  • V jednom rozhovoru Roselyn Sanchez (Isabella Molina) řekla, že Zhang Ziyi (Hu Li) se od ní chtěla učit anglicky, od čehož ji ovšem Sanchez odrazovala, aby kolegyně kromě angličtiny nepochytila i hispánský přízvuk. (SG-1)
  • V show Jaye Lena Chris Tucker (Carter) prozradil, že když točili v Hongkongu, místní lidé si ho pletli z hvězdou NBA Kobem Bryantem. Když ve filmu běží po schodech nahoru, stará paní mu říká: „Uhni mi z cesty, Kobe. (SG-1)
  • V jednom z rozhovorů prozradil režisér Brett Ratner, že scénu, v níž Chris Tucker (Carter) zpívá karaoke, bylo problém natočit. Tucker odmítl napodobovat Michaela Jacksona, dokud běžely kamery. Mimo kameru tím ale všechny ostatní bavil. Režisér proto kameramanům řekl, aby ho při tom natočili nepozorovaně. (SG-1)
  • Natáčení komplikoval fakt, že Zhang Ziyi (Hu Li) tehdy neuměla anglicky. V celém filmu od ní zazní jen tři anglická slova. (SG-1)
  • Když Carter (Chris Tucker) říká, že Asiati vždycky panikaří, když nadejde nějaká nebezpečná situace, a jako příklad uvádí filmy o Godzille, křičí: "Hayaku! Hayaku!" Což v japonštině ve skutečnosti znamená: "Rychleji, rychleji!" (SG-1)
  • Don Cheadle (Kenny) souhlasil s účinkováním v tomto filmu pouze za podmínek, že bude bojovat s Jackiem Chanem (Lee) a bude mluvit čínsky. (SG-1)
  • Na letišti si můžete všimnout muže, který čeká na cestujícího jménem Freitag, pojmenovaného po jednom z producentů Jamesi M. Freitagovi. (SG-1)
  • Ke scéně, v níž Jackie Chan (Lee) a Chris Tucker (Carter) běží nazí po ulici, režiséra Bretta Ratnera inspirovala podobná scéna z filmu Agent z Hongkongu (2001), který Jackie natočil těsně před Křižovatkou smrti 2. Scéna byla natočena “naostro” a bez komparzu, filmaři totiž neměli povolení zablokovat provoz na ulici. (SG-1)
  • Scéna v letadle, kde Carter (Chris Tucker) dostane košer jídlo, měla původně vypadat jinak. Carter se měl zeptat Leea (Jackie Chan), jestli nechce kousek z jeho plněné ryby ("gefilte fish"). Jenže Chris Tucker nebyl schopen vyslovit "gefilte". (SG-1)
  • Během natáčení scény, v níž Lee (Jackie Chan) a Carter (Chris Tucker) vyskočí z okna hotelu Rudý drak a poté se na drátech zhoupnou dolů, se místem natáčení prořítila dvě auta, která se pronásledovala. Patrně šlo o opilé turisty, kteří se dostali do hádky s místním řidičem taxíku. Když se obě auta přehnala přes natáčecí plac, jen těsně minula členy štábu, komparzisty a obrovský jeřáb s kamerou a členy štábu. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. Řidič a pasažéři taxíku byli zadrženi policií. (SG-1)
  • Závěr filmu se odehrává v hotelu Červený drak. Stejný název měl i další film režiséra Bretta Ratnera. (SG-1)
  • Oblíbené číslo Jackieho Chana je 32. Když Lee vyplivne granát z pusy, ten přistane na ruletě na čísle 32, kde vybuchne. (SG-1)
  • Starosta Las Vegas Oscar Goodman si ve filmu střihl krátké cameo, ale tato scéna se do finální verze nedostala. (SG-1)
  • Chris Tucker (Carter) natočil spoustu verzí krátké řeči, kterou měl pronést k Hu Li (Zhang Ziyi) po jejich vzájemném souboji. Režisér Brett Ratner cítil, že to pořád ještě není ono a řekl mu, ať ji nazve "čubkou". Tucker to ale odmítal, a trvalo prý hodiny, než s návrhem souhlasil. (SG-1)
  • Philip Baker Hall, který hrál velitele losangeleského policejního oddělení v prvním díle, ztvárnil stejnou roli i v tomto filmu, ale nakonec se tato scéna nedostala do finální verze. (SG-1)

Reklama

Reklama