Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

tron 

všechny recenze uživatele

„Ja viem, kam išiel." – „Ale ty tam za ním ísť nesmieš." Jemne hollywoodsky tupý, zato vizuálne podmanivý a príbehovo silne liečiteľský epos o zranenom dospievajúcom dievčati a jej šialenom koníkovi, ktorý takmer putoval na bitúnok. Nevierohodná romantická línia pácha na predsa len troška pridlhom (170 minút) filme fyzické pošramotenia, ale vďaka prvotriednemu hereckému obsadeniu (tradične charizmatický Redford, mladučká Scarlett Johanssonová, vtedy ešte znesiteľná Kristin Scott Thomasová, v podporných roličkách Cooper, Neill a Wiestová), podmanivej montanskej prírody a inteligentnej pevnej ruky pána režiséra hodnotím ako nadpriemer, hoci s prižmúrenými očami. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/185756/Zaklinac-koni-80.html ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Romantickým filmům se spíše vyhýbám, ale tenhle není vyloženě marný; má určitou přidanou hodnotu - není vůbec hloupý, nabízí hlubší, byť nijak zvlášť originální témata k zamyšlení. Hezké prostředí, hezká hudba, dobří herci... Být film o hodinu kratší, neváhala bych se 4*. Ty bezmála tři hodiny na mě byly bohužel příliš vleklé a místy nudné. 65% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"V New Yorku, když se zastavíte, tak Vás rychle nahradí." Nejsem fanda takovejch těch hluboce lidskejch nebo hluboce koňskejch příběhů, ale tohle se fakt povedlo. Krásně to ukázalo, že rozdíly mezi naprosto zbytečně chvátajícím městem a pohodovým venkovem jsou evidentně všude stejný. Na můj vkus to teda bylo dost dlouhý a nejedno značkování telat bych z toho dokázal vystřihnout, ale nevleklo se to. Před Montanou mě to drama moc nebralo, ale na ranči už to bylo celý takový příjemně pohodový. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

To milostné vzplanutí tam bylo navíc a bylo možná to jediné co rušilo, i když scéna tance byla natočena pocitově úžasně. Člověk před obrazovkou prožíval a cítil každý jejich dotyk, každý jejich pohyb, každý jejich pocit.. ale jinak by se mi mnohem víc líbilo, kdyby to byl jen příběh o zraněné dívce a zraněném koni, o muži, který daleko od civilizace léčil laskvavostí a moudrostí a také o supermoderní emancipovcané matce, která konečně měla příležitost pochopit, že život je o něčem jiném.. celkově to působilo jako Elektrický jezdec s příchutí Madisonských mostů a to si tedy dám oba zmíněné filmy raději zvlášť a v originále.. ()

nervoznideda 

všechny recenze uživatele

170´ uteklo tak rychle, Redford zanechává po sobě tak nádherné filmy na které se mohu podívat kdykoli, není sám frajerů je mnoho jen si umět vybrat koho a kdy no coment deda :-) PS jak čtu tak jsou výhrady ke Kristin Scott Thomas, otázka proč si ji vybral Redford jako hlavní hérečku k sobě , je skvělá začínám ji milovat deda :-) „Žiadne objatia, prosím. Som Britka. City prejavujem len psom a koňom.“ Skoda že v knize se Kristin narodí chlapeček a Redford zahyne pod kopyty mustangů 22.1.2o21 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Rovnako ako dej filmu, tak aj jeho natáčanie prebiehalo na viacerých miestach v USA, predovšetkým v Montane, New Yorku, Kalifornii či Connecticute. Natáčalo sa od 7. apríla 1997 do 19. septembra 1997. (MikaelSVK)
  • Lucas Black nepřijal roli ve filmu kvůli požadavkům režie na změnu svého přízvuku. (D3VIL)
  • Ve scéně, kdy Grace (Scarlett Johansson) sleduje video ze závodů s Pilgrimem, je na videu jasně zřetelná silná lysina na jeho hlavě. Filmový Pilgrim ale nemá lysinu, pouze malou bílou skvrnu ve tvaru hvězdy. (Prochy38)

Reklama

Reklama