Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (313)

Skip 

všechny recenze uživatele

I když to v knize skončilo jinak, zajímavěji a snad i reálněji, tak se mi film nakonec zdál přeci jen o něco lepší, protože ta kniha, to byla stylově dost slabota. Herecky vcelku dobře vyvedené, ale především kamera se teda k mojí velké potěše opravdu vyřádila. A přiznávám, že jsem sem tam pustil i slzu, což mě samotného překvapilo. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

A jééje. Já nevím na čem jsem. Rozdělím film na dvě základní poloviny. První polovina se bude jmenovat "Dívka a kůň". Ta mě dvakrát dohnala k slzám a i za těchto podmínek mi přijde lehce nedotažená. I přesto, že Scarlett se snaží, scénář jí podtrhává hůlku kde může a v mnohých pasážích mi její postava přijde dost necitelná. Taková radost, když se konečně projede a pak odejde a ani se za koněm neotočí? Znám koňáky, ségra má ve stáji dva koně a sám jsem se o koně pár let staral. Každej by toho koně ještě půl hodiny objímal a při odchodu by z něj nespustil oči. Nene to není správné ...Ta druhá polovina je romantická, bude se jmenovat "Sympatický koňák a nesympatická paní". Tato polovina má s koněm společného asi jako kráva a pták a je maximálně rušivá. Rozhodila mi všechno dobré, co mi dala ta první půlka. Prostě špatně. Takže "Dívka a kůň" za ****, "Sympatický koňák a nesympatická paní" za **. Celkem má tenhle film u mě za *** a to i přesto, že ve mě zanechal hezký pocit a jak už jsem řekl, dvakrát jsem zaplakal. ()

Reklama

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Je to príbeh o koňoch,je to príbeh o spolupatričnosti,je to o pocite,že jeden okamžik nám može zmeniť celý život.Začiatočná scéna kôň-kamión bola veľmi vzrušujúco drsná ale hlavne dobre znázornená.Herecké prejavy tiež vynikajúce a má to silnú emocionálnu hĺbku.Je točený pomalou a kludnou formou ale vobec to nevadilo,práve naopak do príbehu to bravúrne zapadalo. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

No jo no jo no jo... Tři a půl hvězdičky si tenhle film určitě zaslouží. Už za tu krásu koní a přírodních scenérií (K.S.T. nevyjímaje :-) Škoda jen toho zbytečně příliš mnoho romantického. Mohlo to být takové zdařilé komorní drama, ale asi to chtělo moc vydělat. Ale takový je UŽ holt R.R. na stará kolena. Určitě je však tenhle film víc než průměrná hollywoodská romantika! Přetěžko se hodnotí. A tak - jak už musím zaokrouhlovat, tentokrát to ani ta krása nezachrání. Ale jak říkám - tři a půl!... ()

Melies 

všechny recenze uživatele

8 / 10 Krásny film so silným príbehom odohrávajúcim sa uprostred panensky čistej prírody kdesi v Montane nemusí nutne osloviť každého, ale kto je ochotný mu načúvať, určite neoľutuje - treba byť však skutočne veľmi, veľmi potichu, pretože jeho hlas je tichý ako šepot zaklínača koní. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Ve scéně, kdy Grace (Scarlett Johansson) sleduje video ze závodů s Pilgrimem, je na videu jasně zřetelná silná lysina na jeho hlavě. Filmový Pilgrim ale nemá lysinu, pouze malou bílou skvrnu ve tvaru hvězdy. (Prochy38)

Reklama

Reklama