Reklama

Reklama

Requiem pro panenku

  • angličtina Requiem for a Maiden (více)
TV spot

Obsahy(1)

Administrativním omylem se čtrnáctiletá Marika dostane místo do dětského domova do ústavu pro mentálně choré, odkud není úniku. Panuje v něm nelidská mašinérie a sadistické vychovatelky používají tak drastické "výchovné" metody, že se dívka rozhodne bezvýchodnou situaci řešit zoufalým činem... (Magic Box)

Videa (1)

TV spot

Recenze (444)

kepiash 

všechny recenze uživatele

Režiséru Renčovi bohužel kazí film Renč - herec, který (ač jsem si přečetl že byl pouze nouzovým řešením poté co odmítl roli Martin Dejdar) prostě hrát neumí. Jiná káva jsou pak samozřejmě Geislerka, Hrzánová a vlastně i další holky ať už se jednalo o chovankyně či sbor vychovatelek. Tam bylo vše v pořádku, ale co naplat, když na vás pak vyskočí scény, které musíte kvůli Renčovu hereckému neumu vyloženě přetrpět. Také samotný ústav by působil mnohem lepší atmosférou, kdyby si do něj kdekdo nepřelézal plot tam a zpět, neboť i ona úzkost ze ztráty osobní svobody se pak do značné míry vytrácí. Hlavní hrdinka mohla poměrně snadno utéct (ačkoliv rozumím tomu, že vlastně neměla kam), přesto se rozhodla z nenávisti k některým osobám a ústavu jako takovému, ohrozit životy nevinných lidí, na kterých jí záleželo a pro které se pak neváhala vrhat do hořících plamenů. Jde bezesporu o zajímavý film, ale na to abych mu udělil lepší hodnocení k němu mám až příliš mnoho výhrad. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

S odstupem mi tenhle film přijde méně zajímavý než když jsem ho viděl poprvé, ale má i svoje klady - atmosféra, hereské výkony (i když Geislerová standardně přehrává...). Celkově je to průměr, pro Renče zároveň i laťka, kteoru nikdy nepřekoná.Poznámka: na začátku filmu je uvedeno, že je natočen podle reálné události, což není ani omylem pravda. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Od Renče jsem zatim videl jen Roman pro zeny, coz byla sice hodne dobra komedie, ale ne nic zasadniho, takze jsem necekal ze Requiem bude takova rezba. Misty mi to hodne pripominalo Prelet nad kukaccim hnizdem, kterymu se to samozrejme nevyrovna, ale i tak tenhle film stoji za to. Mlada Anna Geislerova svou roli zvladla na svuj vek vyborne a ostatni sverenkyne v ustavu vypadaly jako by to ani nehrali, vcetne Bary Hrzanovy, proste parada. Jednoznacne mi ale nejlepsi prisla Eva Holubova, kterou znam vetsinou z komedii a ze samejch kladnejch roli, ale tady byla tak husta, ze film misty pripominal horor, cemuz taky pomohla hodne dobra atmosfera a vyborna hudba. Tohle se Rencovi fakt povedlo, jak po reziserske, tak i po herecke strance. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Renč není dobrým režisérem a nedej bože hercem. V Requiemu nepředvádí nic moc odlišného od své další kariéry. Filmu můžu přiznat skvělý výkon Aňičky Geislerové, která už ve svých 16 letech ukazovala, jak velikou herečkou dokáže být. Často jsem moc nevěděl co si o filmu mám vlastně myslet. Přišlo mě, že Renč viděl slavný Přelet nad kukaččím hnízdem a pokusil se o trošku akčnější? verzi, která ale nestojí na pevných základech. Proč jsou sestry a personál ústavu, téměř bez vyjímky na hlavu jsem moc nepobral. Film mě i druhý den nutí nad ním přemýšlet. Není to určitě pěkný příběh, není to pěkné prostředí, není to ani pěkný film. Zkrátka něco co je dle mého hodně depresivní, mírně amatérské a určitě dosti nadhodnocené. 40% ()

Tatatranka 

všechny recenze uživatele

Snad proto, že je film natočen podle skutečné události, snad, že se událost sběhla v mém kraji, snad i proto, že jsem pracovala ve fabrice s ženou, která v ústavu pracovala jako zdravotní sestra, snad že zprostředkovaná hrůza mě zhrozila a hrůzný oheň mi spálil slzy po katarzi, snad jen proto dávám tomuto filmu pět hvězdiček. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (40)

  • V době požáru v Ústavu sociální péče v Měděnci tam byl ředitel Mudr. Josef Jonáš, psychiatr, lékař a spisovatel, který se později s akademickou medicínou rozloučil a začal léčit alternativními způsoby. Podle jeho slov jen zázrakem unikl soudu a pobytu ve vězení. (sator)
  • Film natočil Filip Renč dle reportáže publicisty Josefa Klímy uveřejněné v knize Brutalita. (keddy79)
  • Při dešťové scéně kropil štáb Aňu Geislerovou skutečně studenou vodou a scéna se opakovala několikrát. (jenik71)

Související novinky

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

MFF KV nabízí velkou nabídku filmů

22.06.2019

Letošní ročník MFF Karlovy Vary se koná od 28. června do 7.července a opět přináší atraktivní nabídku filmových titulů. Zahajovacím filmem bude snímek Po svatbě, který doprovodí tvůrčí delegace –… (více)

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

Eric Serra zakoncertuje na SOUNDTRACKU Poděbrady

18.07.2018

Mezinárodní festival filmové hudby a multimédií SOUNDTRACK Poděbrady 2018 navazuje na úspěch předchozího ročníku, který navštívilo přes třicet tisíc fanoušků nejen filmové hudby. Ti měli možnost… (více)

Reklama

Reklama