Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Netflix to má stále s tou spotřební filmovou produkcí (tedy mimo ty skutečné stomilionové a festivalové kousky) na pováženou a stejně jako jsem předtím s klidem vynechal Worthingtonův Titan, stalo by se tak i u Roztříštění (uměl bych si představit přesnější český název). Nicméně mě překvapilo až nebývale vysoké hodnocení na tento typ filmů (a doporučení od člověka, na kterého dám) a ačkoliv to není stoprocentní spokojenost a jednu chvíli jsem se i nudil, tak po většinu filmu jsem byl v příjemném napětí a poměrně hezky to uteklo. Skutečně takových mixů Uprchlíka a (možná?) Fight Clubu je spousty, plus mě to ještě vizuálně tou šedivou odpuzovalo, ale Sam Worthington mi nikdy nevadil a každý aspoň trošku snesitelný snímek mu přeji...7/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson opäť dokazuje, že dokáže natočiť thriller napínavý od začiatku do konca a na sekundu nepolaviť. Ale nešikovne a okato naznačí záverečnú pointu hneď v úvode a aj keď si celý čas nie ste istí, či to tak naozaj je, v závere s ňou predsa len príde, a ja nepoznám nikoho, koho by v roku 2019 nesklamala. Škoda, lebo inak ide o solidný, štvorhviezdičkový napínák. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson má napínáky s paranoidním podtónem rád a přestože nikdy nemá k ruce silný scénář, dokáže přinést za málo peněz hodně tajemné muziky. Roztříštění je v mnohém podobné Mechanikovi, kdy divák, který má trochu nakoukáno, po chvíli tuší, že to co sleduje nebude asi úplně pravda. Sam Worthington bohužel není úplná jistota a nedokáže táhnout tak přesvědčivě, jako takový Christian Bale, ale vzhledem ke scénáři se mu nedá mnoho vytknout. Rozuzlení jako takové, není tak WTF, jak by se mohlo zdát a celkově jede film na půl plynu, ale jako nenáročná atmosférická jednohubka docela funguje a neurazí. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Skvělý závěr, který ukáže, jak si s námi film dokáže výborně zahrávat. Je vám jasné postupem času, že opravdu to asi nebude tak přímočaré, jak si zezačátku myslíte, ale ten konec vás stejně docela překvapí, byť jsem viděl ještě více filmy z ranku WTF konec - jako třeba Šestý smysl nebo Vyvolený. Tohle je takový slabší odvar. Přesto velmi příjemné překvapení se skvělým Worthingtonem. 75% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Bojler jaxviňa! Napínače o jebání či nejebání v hlavě jsou již za ta léta filmování dokonale vytěžené a jen výjimečně se objeví něco, co vás nápadem i exekucí ještě posadí na prdel. Ani tento satanžel není výjimkou a zhruba po 10 minutách musí být i průměrnému šimpanzovi (LIVča musí spapat ještě hodně banánů, ale zase si dozajista užil blahoslavené překvapení, když mu po dvou dnech sepnul neuronový impulz) naprosto jasné, že tomu nesympatickému excelentnímu neherci, který má na xichtě navlečenou kůži z obličeje někoho jiného a tu nedokáže mimicky ovládat, jebe jako z partesu. Následuje tudíž průhledně klišovitá hra na kočku a debila, kdy střihač a i ten nejzanedbatelnější komparz na přihlížejícího mongoloida u prstění sestry významně pomrkává „Jebe mu! Jebe mu! Jebe mu!“. Nicméně tenhle Andrzén není žádný žabař, jak již v minulosti několikrát prokázal, a natočil to velmi svižně a zábavně, přičemž se z vás v poslední třetině i vcelku roztomile snaží udělat ŽIVÉHOMRTVÉHO. Paradoxně by tomu v kontextu provedení daleko víc slušel závěr typu Sdružení nedobrovolných dárců orgánů a hlavní postava bez regresního traumatu, osazená nejlépe někým, kdo by byl schopen i nějaké hlubší pantomimy, než jen s koženě ukřivděným výrazem jebavě valit bulvy. Ovšem i tak pěkné čtyři vředy. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Při rvačce ve výtahu se mění umístění věcí na podlaze. (Duoscop)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)
  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama