Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (292)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí traileru osobně můj nejočekávanější film tohoto roku, co se týče internetové stanice Netflix (samozřejmě s Irishmanem). Kombinace velice nadaného a zručného Brada Andersona a Sama Worthingtona slibovala velké věci, a teď mohu s čistým svědomím říct, že FRACTURED se povedlo po všech stránkách. Film se soustředí na herecké výkony, které samozřejmě táhne zejména již zmiňovaný Worthington, ten zde podal doopravdy nadmíru uvěřitelný a v některých chvílích až mrazivě přesvědčivý výkon. Plusem filmu je promyšlený scénář, jenž válí jak po dialogové stránce, tak zejména sází na nepředvídatelnost následujícího okamžiku. Ty obraty v ubíhání zápletky jiným směrem mě nenechávaly chladným, tvůrci mi zamotali pořádně hlavu (to ale nepovažujte za výtku, právě naopak.....na konci jsem už sám nevěřil, komu tedy mám věřit). Přičtěte k tomu úctyhodně zahrané vedlejší postavy a dunivé tóny hudebního podkresu (ten se vám zaryje hluboko pod kůži) a máme zde prostě a jednoduše zaděláno na thriller roku. A konec špičkový, takto to uzavřít, to člověk hned pozná, že na tomto projektu nedělali nějací nýmandi. Nadprůměrně tučné čtyři hvězdy. Za mě dávám 8,5/10 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Iracionálně pojatý thriller, co scenáristicky podnikl loupeživý nájezd do známých mysteriozních filmů fungujících na obdobném konceptu. Nečekejte tedy prudce originální veletoče. Na scénu naběhne zpruzený Sam Worthington, který se dožaduje své manželky a malé dcery v nehostinných prostorách zapadlé nemocnice, načež mu personál vehementně jeho blízké zapírá. Rozjezd to má celkem rozvleklý, trvá úmornou půl hodinu, než se začne odvíjet ten mysteriozní proces, který má kolísavé napětí a poměrně značné "televizní" zpracování. Je to od Netflixu, tak nečekejte výpravu za miliardy. A tak ten milý hrdina dokráčí nemocničními chodbami až k veledebilnímu rozpletení, které přesně odpovídá schopnostem béčkového scenáristy Alana B.McElroye. Brad Anderson už delší dobu do kin neprotlačil žádný film, upsal se seriálové tvorbě, což se na výsledku tohoto filmu i odráží, takže to ze všeho nejvíc připomíná jakousi dříve nerealizovanou epizodu ze zrušeného seriálu. Inspiraci to má nejen v Cohenově Ambulanci, naprosto béčkové zapadlosti, ovšem troufá si to i na vyšší ligu, takže lze spatřit fragmenty filmů Ti druzí, Klub rváčů, Šestý smysl a Neznámý. Absolutně mně nevadí, když film nesrší originalitou, jde o to, jak bude známý koncept zpracován, zda s výslednou pointou bude korespondovat to, co jí předcházelo, respektive, co se před ní odehrálo, jak bude nakládáno s napětím a k čemu zajímavému se dojde ve finální pointě. A v těchto kritériích film nijak extra neobstál. Velkým plusem je tedy hlavně nemocnice, ve které se v drtivé části hrdina pohybuje. Prostory jsou malebně skličující a výstavně nepříjemný personál dotváří místo, na kterém by se nikdo nikdy nechtěl nechat dobrovolně ošetřit. Ve výsledku z toho vzešel rutinně odvedený thriller, co (nevz)rušivě opakuje všechno známé z jiných filmů. 6/10 ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Brad Anderson má napínáky s paranoidním podtónem rád a přestože nikdy nemá k ruce silný scénář, dokáže přinést za málo peněz hodně tajemné muziky. Roztříštění je v mnohém podobné Mechanikovi, kdy divák, který má trochu nakoukáno, po chvíli tuší, že to co sleduje nebude asi úplně pravda. Sam Worthington bohužel není úplná jistota a nedokáže táhnout tak přesvědčivě, jako takový Christian Bale, ale vzhledem ke scénáři se mu nedá mnoho vytknout. Rozuzlení jako takové, není tak WTF, jak by se mohlo zdát a celkově jede film na půl plynu, ale jako nenáročná atmosférická jednohubka docela funguje a neurazí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Netfilck má sice tunu natočenejch filmů, ale jen zlomek z toho je doopravdy koukatelnejch.Dává ovšem šanci i známejm tvůrcům, dalo by se říct i menším režisérskejm hvězdám,a ty si můžou natočit cokoliv co chtěj, protože v tý záplavě filmů(a je jich opravdu hodně)se to při chladnym přijetí ztratí.A světe div se, někdy se to vyšplhá na čsfd i dost vysoko v hodnocení.Dokonce i do červenejch čísel.Brad Anderson je dost rozporuplná postava na režisérský sesli,ale povětšinou má filmy hodnocený dobře.Že je ovšem jeho poslední snímek obří čůrákovina, která má ve vaší hlavě zápletku rozmotanou dřív, než ten film začne, že do toho šmidlá debilmí ukńouraná hudba,a že herci hrajou jeden hůř než druhej ,je všem tady jedno.Že to bude hovadina sem věděl jen zazněly první tóny soundtracku.Začínám mít z tý kravský znělky Netfilcku husí kůži.10%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Thanksgiving Day u tchýně, to je vždycky potíž. Navíc se to návštěvou může leckomu pořádně pomotat v hlavě. (Ne)vyléčený alkoholik Sam Worthington zastaví na pumpě, na dcerku u rozestavěného objektu (velmi slušná scéna) začne vrčet toulající se čokl a ona ošklivě spadne. Nedaleko je nemocnice, kam ji rodiče kvapně převezou. Jenže leccos nejde podle plánů, což vyvrcholí tím, že manželka s dcerou z oddělení s CT zmizí. Paranoidní dramata, komu ruplo v bedně, jsou dle mého dokonale vytěžená a přijít s něčím novým je malým filmovým svátkem. Po pár minutách je evidentní, že mnohé nesedí a je jen otázkou, co přesně se stalo. A to může být mnohé – otázka, zda to vůbec někoho zajímá. Tvůrci se nás snaží zmást (smrt první ženy, obchod s dárcovstvím orgánů), já byl ovšem hlavně rád, že tenhle propletenec pochybností skončil. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)
  • Při rvačce ve výtahu se mění umístění věcí na podlaze. (Duoscop)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)

Reklama

Reklama