Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1

(série)
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Když se Seong Gi Hun (Jeong-jae Lee) dostane na absolutní dno, dostane neodolatelnou nabídku slibující výhru několika miliardy wonů výměnou za vítězství v tradičních korejských dětských hrách proti 455 dalším hráčům. S nástupem her se účastníci brzy dozvídají o smrtelných následcích, které přicházejí s prohrou. (mikki089)

Videa (28)

Trailer 1

Recenze (44)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Myslela jsem, že se na seriál ani nepodívám nebo, že se na něj podívám za delší dobu, jenže když z každé strany slyšíte chválu, tak mi to přeci jen nedalo a koukla jsem na to. Chápu ten hype kolem toho, je to něco originálního, drsného a napínavého. Osobně mě nejvíce bavily epizody právě s hrama, očekávala jsem, co za hry to bude a jaká budou pravidla. Příběhově mi to ale přišlo občas dost slabé. Například totálně zničili linku s policajtem. Otevřeli si dveře na další sérii, ale bojím se, aby seriál zbytečně neprotahovali a nebyla z toho blbost. Ještě jednu sérii ano, ale pak konec. ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu se obávám té připravované druhé série... tohle mohlo být solidně zakončeno i ukončeno... game over, finish. Ne, prachy. Zas a opět. Ale nedivím se jim, do určité chvíle to byla peckovní jízda. Pak nám to začalo skomírat pomalu dolů... což je škoda. S tou lidskou psychikou pod nátlakem si mohli tvůrci vyhrát ještě o něco víc. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Původně jsem myslel, že se Hře na oliheň, dalšímu obřímu megahitu Netflixu, úplně vyhnu, jelikož mě to příliš nelákalo a když tady byl loni Bridgerton, taky jsem vzhledem k nuzným kvalitám odolal. Pak jsem se i přes nedoporučení několika přátel pustil alespoň do prvního dílu a pak bych to případně nechal. K mému překvapení mě to však docela bavilo a po několika dílech přišlo úplné zaháčkování a celkově jsem z první sezóny nadšený. Hrozně mě bavil vývoj hlavních postav, které jsou perfektně prokreslené a jejich odchod ze scény mnohdy krutě bolí. Pár korejských věcí už jsem nakoukal a vždycky jsem dostal to samé, počínaje prolitými hektolitry krve jako třeba u Vlaku do Pusanu. Ale opravdu jsem nečekal, že mě Squid game dostane emocionálně. A za to musím smeknout a jen doufat, že povinná druhá série neztratí kvality a Netflix již podstatně lépe zaplatí hlavního tvůrce...a posléze doufat, že to nevymačkají na dřeň jako La casa del Papel. ()

peetrejr 

všechny recenze uživatele

Kórejský úchyláci sa nám ukázali... Jasné, že im to nemám za zlé, veď presa ja mám rád zvrátenosti - presne ako Hra na oliheň. Názov znie dosť divne ale keď divák dopozerá prvú sériu, konkrétnejšie poslednú časť, dostane sa mu vysvetlenia. Možno teraz vyzerám ako debil, že som nevidel tento skvost keď vyšiel, no áno, pochopte, že príprava na tento seriál zaberie aj pol roka! Počas príprav si pozriete Parazita a hopsá na Squid game. Veľmi pozoruhodný seriál, to musím uznať. Napínavé dejstvo obohatené nemorálnym zachádzaním s ľudmi, nie je zrovna žáner, po ktorom by som dychtivo masturboval. Okej, napínavé to bolo, malo to spád, úžasný nápad, skvelé herecké stvárnenie... Presne všetko to, čo by kvalitný film/seriál mal mať. Veď to nie je práca amatéra. Ono to ani nemá nejaké výrazné muchy, takže v konečnom dôsledku sa mi to ľúbilo. Sú tu isté predsudky pred druhou sériou (kto dopozeral seriál vie), bojím sa totiž, že vymizne to čaro napätia jednotky, že to bude nudné, rozprávkové... Ak vám toto neprišlo odpudivé a nechutné, bežte sa liečiť, ale ak ste mali výborný zážitok a ste nadšenec zvráteností, tak zrejme sa vám seriál páčil a dávate podobné hodnotenie ako ja. Teraz ma neberte ako úchyláka, ktorému sa páči pohľad na umierajúcich ľudí - nie to ja nie som, mám len rád neočakávané zvraty, napätie a isté satisfaction, ktoré som ja prežíval pri pozeraní Squid game. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Seriálový formát umožňuje důkladnější práci s postavami, podzápletky i v zákulisí masomlejnku a příjemný úkrok stranou po prvním seznamovacím dílu (kdy je účastníky odhlasován konec). Brutální dětské hry o život jsou pak napínavé a moderně, dynamicky natočené… s výrazným kořením neuchopitelné asijské mentality a patosu. Ovšem stále se ve výsledku jedná o vysoce zprofanovanou pointu (kritiku) cynické zábavy pro znuzené, dekadentní "VIP", kteří nevědí, kde utopit své astronomické jmění, tak se baví sázkami na chudáky, podřezávající si před jejich očima krky pro pár (miliard) wonů. Spokojenost, ovšem všetečné otázky o fungování celého toho dlouholetého "battle royale" cirkusu si raději nechám pro sebe. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (20)

  • Jung Hoyeon, představitelka Kang Sae-byeok, to při vyškrabávání dalgony (cukrový koláček) dvakrát pokazila a scéna se musela točit opakovaně. (jajo161)

Reklama

Reklama