Reklama

Reklama

Hra na oliheň - Série 1 (2021) (série)


Červená, zelená (S01E01)

(epizoda)
  • Jižní Korea 무궁화 꽃이 피던 날 (více)
Ukázka z filmu 3

VOD (1)

Obsahy(1)

S vidinou snadného výdělku se švorcový a zoufalý Ki-hun zúčastní tajemné hry. Už před prvním kolem je ale jasné, že se bude dít něco strašného, co nikdo nečekal. (Netflix)

Videa (3)

Ukázka z filmu 3

Recenze (71)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Měl jsem poměrně vysoká očekávání a možná i proto jsem se zprvu výsledku tolik obával. Nicméně si seriál skutečně zaslouží veškerou pozornost, která se na dílo v poslední době soustřeďuje! První epizoda byla výborným úvodem do děje. Letmo jsme se seznámili s hlavní postavou a hbitě se přesunuli na herní místo, kde soutěžícím celkem rychle dochází, že vyhrát nebude vůbec jednoduché! Když vidím jaká bomba je již pilotní díl, nuž nemohu se dočkat zbylých epizod. PS: Jen pro představu 1 česká koruna má hodnotu 54.2 jihokorejských wongů, takže průměrné dluhy soutěžících nedosahovaly žádných astronomických hodnot. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slušne vystavaná expozícia, ktorá nám predstavuje hlavnú postavu. V jej situácii by asi nechcel byť nikto z nás, ale ako sa ukáže, chlapíkova nepodarená povaha a začarovaný kruh dlžôb sú podstatou toho, prečo sa dostal do hry. V tretej tretine sa dostávame už do samotného komplexu a v záverečných minútach spoločne s postavami zisťujeme, že sa tu hrá skutočne o život. Takto má vyzerať pilot seriálu, ak chcete nalákať čo najväčšie publikum. Len vám môže mierne prekážať, že tá hlavná postava je iba jedna a nesledovali sme expozíciu ešte, povedzme, s ďalšími dvoma postavami. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já se na to původně ani nechtěl dívat, z obrovského strachu že mě čeká druhé Alice in Borderland, jenže mi to všichni přátelé, co to viděli, neustále strašně doporučovali a všichni z toho byli nadšení, včetně jednoho velmi dobrého kamaráda, který má dost náročný vkus. To už jsem si říkal, že bych to asi risknout mohl a tak jsem se odhodlal si konečně pustit jako pilot. A zatím teda (aspoň za mě, vidím že jsem dost v menšině) nic moc. Celý ten díl trvá hodinu, přičemž by se vše v něm dalo bohatě shrnout do max. 40 minut a nic by se nestalo. Navíc to na mě působilo dost průměrně, s průměrnou atmosférou a s průměrnými postavami. Zápletka by však nějaký potenciál mít mohla a rozhodně je to několik levelů inteligentnější, než Alice in Borderland, navíc tady v hlavní roli nejsou žádní připitomělí teenagery, ale lidé, kteří se do toho... prostě povahově hodí, řekněme. Proto, i když mě to zatím nijak zvlášť nezaujalo, tomu ještě dám šanci. Navíc mi taky všichni říkali, že to mám minimálně do čtvrté epizody vydržet, že se to tam prý pořádně rozjede, tak si počkám a uvidím... 3* ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Saakra, ani nevíte, jak jsem teď ráda, že jsem se do tohohle seriálu pustila! Korejská kinematografie je skrytej poklad, fakt že jo. A stojí za to se do ní vrhnout (takže pro ty z vás, co ještě pochybujou, vezměte mě za slovo a pusťte se do toho)! Ten styl, jak je to natočený, je hrozně osvěžující, hlavně když jsou kolem vás pořád jenom samý americký filmy (čas na filmovou revoluci?). A vypadá to hrozně zábavně! Můžete mi říct, proč jsem nezačala koukat na korejskou produkci dřív? Oni mají tak originální nápady! Představte si, že vás odchytne tajemnej chlápek v metru, dá vám pár facek, prachy a vizitku. A protože jste totálně na mizině, tak nakonec skončíte v šílený hře, co vypadá jako reality show, akorát s tím háčkem, že je na život a na smrt. Hlavní postava je hroznej sympaťák a už teď mu fandím, aby to vyhrál. A to že je tam i jeho brácha mě fakt překvapilo. To jsem teda zvědavá, jak se to vyvine! A doufám, že zjistíme, kdo za tím vězí. Ale teda zapamatovat si ty jména bude strašný. Jak to tak vidím, asi si spíš zapamatuju čísla. Já si ani nepamatuju, jak se jmenuje hlavní postava. (╯°□°)╯A ten starej děda je boží, ten se tam jde vyloženě pobavit. Není to ta pravá sranda, když při hraní dětskejch her nemůžete umřít, ne? Hodnocení: dlouho jsem neviděla něco tak šílenýho a zábavnýho/10 ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je legrační sledovat, jak spousta lidí až teď zjišťuje, že je korejská kinematografie na vysoké úrovní. Mám už schroustaných vcelku dost filmů i seriálů a ani jednou jsem nebyl vysloveně zklamaný. A teď to nebude jinak. I když to zní pro mnoho lidí odpudivě, tohle sociální drama opravdu píše. Tam kde amíci vaří tupou, ale efektní vybíjenou plochých postav, napálí Korejci uvěřitelnou, lidskou a současně zábavnou sondáž lidí, kteří jsou na úplném dně. Co udělají, když dostanou příležitost obrovské výhry? Ale jen to by bylo primitivní. Tvůrci vás přimějí přemýšlet, jestli si to zaslouží, jestli je opravdu tak zvrhlé nasypat do mlýnku na maso směs gamblerů, slabochů, looserů, ale taky lidí s pohnutým osudem... . Přimějí vás se zamyslet nad vlastními hranicemi... . Ale dělají to vcelku nenápadně, nemoralizují a hlavně...nepodbízí se divákovi a nesnaží se o emocionální protlak. Místy je to odlehčené, pak z toho až mrazí, ale především to není předvidatelné. A to mi u drtivé většiny současné produkce opravdu chybí. Z první epizody jsem nadšený. Po dlouhé době jsem bez rozmyslu zapnul další epizodu a těším se na pokračování. Ten hype, který kolem tohoto kousku vznikl, není ani trochu neoprávněný. Pro fandy korejských filmařů je to povinnost. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Ve scéně, kdy Gi-hun (Jeong-jae Lee) vrazí do Sae-byeok, si lze všimnout, že se herečka Jung Hoyeon rozesměje a snaží se to zakrýt. Záběr byl jen cvičný, ale režisér Dong-hyeok Hwang se ho nakonec rozhodl ponechat, jelikož byl „příliš dobrý na to, aby byl vystřižen“. (Azurovydrak)
  • Automatická holčička hlídající soutěžící při první hře byla zapůjčena produkcí z jednoho korejského zábavního parku. (NiWi)

Reklama

Reklama