Reklama

Reklama

Stillwater sleduje amerického drsňáka z Oklahomy, který cestuje do Marseille navštívit svou dceru ve vězení za vraždu, o které tvrdí, že ji nespáchala. Konfrontován jazykovou bariérou, kulturními odlišnostmi a komplikovaným právním systémem si Bill Baker ve Francii buduje nový život s jediným cílem – osvobodit svou dceru. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (162)

verbal 

všechny recenze uživatele

Narkoleptické stilnoxdrama a lezavá hemoroidální pruda s prkenným Démonem, prdeli hostilním tempem mapující americkou noční můru nižší střední třídy prostřednictvím účelového kurvení skutečného příběhu opíchání Meredith Kercherové. A tak děj přesunuli z Itálie do Francie a z opíchané velkobritky udělali zislamizovanou hadrovou hlavu, aby ukázali, jakými jsou konzervativní staří Francouzi, neomarxistickým etablišmentem nuceni na stará kolena žít v životu nebezpečných imigračních ghetech, zmrdskými a jak jinak než předsudečnými rasisty, a jak jinak než spravedlivě tímto rozhořčené francouzské feministky z árijských čtvrtí děsně kůl sympatickými sluníčkářkami. Ovšem hospodyňky pozor! I přes tuto nechutnou demagogickou epizodu se pořád jedná o ukrutně unylé, tupopointové a bezladoskladné šourání přitroublého otylého Meta oklahomskými staveništi a marsejskými uličkami s Bohem, rodinou a neustálými doporučeními, ať jíte sýry a mámy, na rtech, u kterého vám i těžce znuděná žehlička odmítne napařovat, a bylo by dozajista mnohem zábavnější raději dvě hodiny čumět na to, jak vám pod peřinou kyne těsto. Za něco takového by scénáristu i dramaturga měli veřejně unudit xmrti, třeba furtdokolovým čuměním na Birdmana. Inkriminovaný příběh i to kýžené lkaní nad sociálním a intelektuálním statusem amerických solvin se s trochou fantazie určitě dalo zpracovat tak, aby u něj nezívali čerti, nepospávali hadi či nejásali artoví hnědopichové a jiní masochističtí prudofilové. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

Super drama, které úplně zabila poslední čtvrtina filmu, kde všechno tak nějak vyšumělo do prázdna a nechalo vás s místností plnou nezodpovězených otázek a scénářem, s jehož ukončením si očividně nikdo nevěděl rady. Škoda, mělo to potenciál. Ale je třeba uznat, že Damon byl ten nejameričtější z Američanů. Perfektně zahráno. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Stillwater" nakoniec nie je veľkolepou a silnou drámou, akú som si myslel, že v tomto projekte dostanem, no musím uznať, že to má svoje momentky. Myslím si, že keď sa dostaneme na koniec a pospájame si všetky udalosti dokopy, tak veta "Life is brutal" to perfektne vystihuje. So všetkým čo sa udialo a čo budeme mať možnosť pochopiť to skutočne povie všetko, čo malo. Na jednu stranu ma veľmi teí, že Tom McCarthy poňal film viac realisticky. Z Damona nerobí pomstychtivého akčného hrdinu ale skutočne utrápeného otca, ktorý sa snaží pomôcť svojej dcére, ktorá je zatknutá za čin, ktorý hovorí, že nespáchala. A robí to film viac skutočný. No na druhú stranu by mi občas nevadilo, keby sa mohol aspoň trochu usmiať, alebo dať do jeho výkonu niečo, čo by z neho neurobilo skutočne len uzavretého chlapa, ktorý okrem toho často rozpráva ako pravý američan. Neviem. Mám pocit, že v jeho postave mohlo byť trošku viac emócií, ktoré by to nejako posunuli. A nemôžem povedať, že by sa ho veci a udalosti nedotýkali nijako. Ale väčšinou ho skutočne máme možnosť vidieť s ťažkou kamennou tvárou. A nie som si istý, či to bol správny spôsob ako podať túto postavu. Pretože miestami potom film trošku vedel ubíjať. Síce sme z neho nemali akčnú blbosť, no na druhej strane mohol byť aj o niečo dramatickejší, a mohlo mi viac záležať na tom, čo sa deje na obrazovke. Ale vo výsledku stále dostatočne dobrý film, ktorý som rád, že som videl. Hodnotenie: B ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Umanutě nemotorné otcovo pátrání po (možném) skutečném vrahovi, zatímco jeho odsouzená holčička si odpykává 9 let ve vězení, se záhy dostává do slepé uličky, jelikož nepředstavuje to zásadní. Tím je skvěle napsané, vrstevnaté sbližování konzervativního amerického dělníka se svým odcizeným potomkem, stejně jako zorientování se v diametrálně odlišném prostředí kulturně liberální Francie (resp. Marseille), reprezentované nápomocnou divadelní herečkou a její bezprostřední dcerkou. Fakt mě toto civilní, pomalu plynoucí drama s přirozenými dialogy, perfektním Mattem Damonem, ale třeba i zdařilou thrillerovou pasáží na stadionu plně vtáhlo a schroustalo až do opravdového, (morálně) polovičatého "happy endu". ()

zahadum 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem nízkemu hodnoteniu !? Skvelý film , výborná rola pre Damona ktorý bol neskutočne civilný, pod povrchom tvrdý. Špinavé prostredie Marseille pripomína Luník IX. Postupne budovaná atmosféra silne v reáliách reality kedy film pomaly na špičkách ide vpred. Zdĺhavé tempo som vítal lebo poukazovalo na zdĺhavý proces. Damon v cudzom prostredí, všetko nepriateľské. Záver sa dal tušiť od zhruba polovici filmu. Chápem prečo tu niektorí krútia nosom, chceli nejakú krvavú zabíjačku v štýle Liam Neeson ktorý by odpravil polovicu Marseille a vyhodil do vzduchu osemsto budov, tieklo by more krvi a na konci by Liam mal len prelepené čelo a dcéra celá od krvi by v amerických farbách utekala cez titulky..bla bla bla..proste sračku ...no našťastie toto je film ktorý je tichý, smutný, krutý ako život sám a hrdinu pokojne skope parta arabov keďže v reálnom svete sa také veci dejú. 80 % ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Abigail Breslin získala vodičské oprávnenie len dva týždne pred natáčaním, nakoľko jedna scéna vyžadovala, aby šoférovala. (Real Tom Hardy)
  • Matt Damon a jeho filmový tím zožali na 74. ročníku filmového festivalu v Cannes, kde mal film premiéru (v júli 2021), päťminútový potlesk v stoji. (MikaelSVK)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno