Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (523)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

James Wan pro mě byl vždycky (nejen) hororová jistota a tak trošku jsem nemohl uvěřit, k jakým laciným scénám v korespondenci s dramatickou hudbou jako z telenovely, se uchyluje v první polovině. Jak to tak u osobitých režisérů bývá, zřejmě skládá poctu nějakým starým hororům a kdesi cosi, ale to je při sledování filmu zcela irelevantní. Už už jsem chtěl Malignant odsoudit jako nejhorší Wanův počin, leč on si ten pacholek přece jen nechal eso v rukávu. Na závěrečný akt jsem nebyl připraven a ty hrůzy, co se v něm dějí, mi vyloženě sedí k Wanově režijní jistotě, kdy od začátku přesně věděl co točí a jak toho docílit. No bylo to vyloženě maso a jak jsem si říkal, že mě ten průšvih v amerických kinech (opět kvůli souběžnému uvedení v kinech a VoD Warnerů) zas tak moc netrápí a hororů je habaděj, sequel nebo spíše další horor od tohoto slovutného tvůrce bych si v budoucnu rád dal, jelikož mě stále dokáže překvapovat. Tak snad si jej v mezičase mezi Aquamany ještě střihne. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $40miliónov║ Tržby USA $13,391,791 ║ Tržby Celosvetovo $34,892,041▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za predaj DVD v USA ║ Úvod dosť rozpačitý, čistá motanica, dosť to miestami zavádza. Postupne to ale dostáva správne kontúry a všetko začne do seba zapadať. James Wan len potvrdil, že má svoje kvality a na danom poli strachu a hrôzy je bezkonkurenční. V konečnom výsledku som si pošmáknul. /70%/ ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

NE-klasický Wan, obohatený o nové hororové princípy, no stále kvalitatívne na vysokej úrovni. Miestami som mal dojem, že sledujem nejaký “komix”, no vážnosť, ktorú mal doposiaľ tento macher vždy v talóne, mi pre tentokrát akosi nijak nechýbala. “Malignant” je výborná žánrovka pre náročných, ktorí vnímajú horor zo širšieho uhla pohľadu, pričom James týmto počinom len potvrdil svoju výnimočnú všestrannosť. Jedinou čiernou škvrnou v jeho tvorbe tak naďalej zostáva hlúpota v podobe: “Pomaly a ležérne 69”. Dúfam, že ho už v živote nenapadne točiť takéto kokotiny .. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Akčný až trocha ukričaný horor, také niečo iné z dielne Wana, ktorý je v súčasnosti hororovou špičkou. Aj preto som očakával viac, viac strašenia a napätia. Tu to bolo pochované práve tou akciou. Čakal som ducharinu a on to prešlo na slasher, miestami až nechutný, ale zase na druhej strane nápaditý. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Zhoubné zlo jsou všichni ti papoušci, kteří se chytli výkřiků do tmy o tom, jak James Wan točí neo giallo, a i když výsledný produkt nemá absolutně nic společného s giallo filmy, tak stejně papouškují, jak je z filmu jasně patrný vliv Argenta, Bavy a dalších ikon – NE! NE! NE! Já se na Malignant hodně těšil, mám Wanovu tvorbu rád, ale tady poprvé totálně ulítl a byl jsem až v šoku z toho, jaká je to fušeřina. Záběr z ptačí perspektivy je sice cool a vždy si ho vychutnám, ale ten digitálem ochcaný vizuál už prostě nepřekousnu. Kdyby se aspoň ta debilita nebrala tak moc vážně! BTW: Nejvíc jsem kroutil hlavou, když jsem se tu v komentářích dočetl, že prý ten hudební hnůj vytvořený Josephem Bisharou odkazuje na Rize Ortolaniho – to už je fakt někdo hodně utopený ve vlastní prdeli, anebo v životě neslyšel nic od Ortolaniho. BTW2: filmfanouchu, podívej se nejdřív na nějaké to giallo od Argenta, Bavy, Fulciho či Martina, než budeš psát, jak jim Wan skládá poctu a kráčí v jejich šlépějích. Wan skládá poctu leda tak sobě samému a využívá přitom střípky ze všemožných brakových zdrojů, ale rozhodně nikomu a ničemu konkrétnímu nevzdává hold. Tohle je prostě James Wan film a nic víc. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Z biologického hľadiska je nemožné mať siamské dvojča opačného pohlavia, pretože počas vývinu v maternici, keď sa jedna zygota (bunka, ktorá vznikne po splynutí dvoch pohlavných buniek) nedokáže normálne rozdeliť, nastane to, že oba plody sú podobné jednovaječným dvojčatám. (ktoré sú vždy rovnakého pohlavia). (Dajman)
  • Film měl původně vyjít v kinech v USA 14. srpna 2020, ale premiéra byla studiem Warner Bros. Pictures přesunuta kvůli pandemii covid-19. (Hyperbolic)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Seattle a Los Angeles. (EvilMatus)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama