Reklama

Reklama

Zhoubné zlo

  • USA Malignant (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

James Wan se vrací ke svým žánrovým kořenům příběhem o dívce Madison, kterou paralyzují neustávající vize strašlivých vražd, které bohužel mají daleko k obyčejným snům. (Vertical Entertainment)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (518)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[55%] Tak a máme tu nový film od mého oblíbeného režiséra JAMESE WANA. Bohužel, když se podívám na bilanci mého hodnocení k tomuto režisérovi, tak tento film zatím hodnotím nejméně, a sice 3* (60%). Ještě tak to Zlověstné ticho z r.2007 má u mě slabší 4* (72%). Ale ostatní jeho filmy už pálím 5* a to sakra zaslouženě. U Wana obdivuji i jeho práci s kamerou, přehlednými scény v akci, nuda nehrozí nikde atd. První Saw je navzdory zoufale malého rozpočtu prvotřídní a originální film. Dále, jeho duchařské horory V zajetí démonů 1,2 nebo Insidious 1,2 – o tom už ne třeba mluvit, to bych se rozplýval. Nebo nejlepší thriller o pomstě ROZSUDEK SMRTI! Poté přišly komerčnější filmy typu Rychle a zběsile 7 nebo Aquaman (též neokoukané pecky). Sakra, dost o tom. Nyní k tomuto filmu. Rozhodně tu nechci brečet a říkat tu, jak mě Wan zklamal. Zde prostě zkusil něco jiného a to žánrově. No a já nevím, co si mám o tom myslet. Zkrátka, nedokážu si tento snímek pospojovat do nějakého celku. Prvních 30 minut bylo takových divných, nezaujalo mě to. Poté se to už pomalu začalo rozbíhat, ale stále jsem nesledoval nic výjimečného. Lekačky zde snad ani nejsou, ale to mi nevadilo. Ale nepůsobilo to skoro vůbec děsivě. Ty vraždy byly docela krvavé, ale ne moc intenzivně. Až ta poslední třetina filmu vše logicky vysvětlí, přičemž pointu jsem částečně uhádl. Jenže ten detail toho rozuzlení působí tak trochu na oko směšně až úsměvně. Finále je docela masakrující, tam už jsem ocenil Wanovu otáčející a přehlednou kameru, jenže to bylo takové moc zrychlené, až to zapůsobilo digitálně, nevím. No, můj komentář asi působí dost kriticky, jenže brak to nebyl. Spíš film, který byl tak žánrově rozházen, až se mi z toho lehce točila hlava. Nedokázal jsem si moc užít konkrétní scénky. Úplný konec dává smysl, hlavní hrdince jsem fandil. Ostatní herci tak nějak bez připomínek. Hudba od Bishary je stále dobrá a hlavně ten základní hudební motiv je hodně dobrý, akorát mi zde moc do tohoto filmu nepasuje. Takže je to celé takové rozporuplné? Nevím. Budu asi muset někdy dát druhé shlédnutí, ale moc se mi do toho nechce. Tomuto filmu na chuť zřejmě nikdy nepřijdu. Ani jsem si nebyl jistý jak jej mam zhodnotit. Tak proto volím standartní cca průměr. Nezlob se Jamesi Wane, ale těším se spíš na tvůj druhý Aquaman a pokud možno jiné horory, nebo i snad akční filmy. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Předem musím upozornit, že James Wan není zrovna mým oblíbencem a jeho filmy (až na Saw, Dead Silence a Insidious) mi nikdy moc nesedly.  Jeho kouzlu jako mnozí jsem prostě nepropadl. Zhoubné zlo ale naznačovalo, že tentokrát by se mi Wan opět mohl trefit do vkusu. Je pravda že film má celkem spád a většinu stopáže jsem se celkem bavil. Ke konci filmu už mě ale mé nadšení začalo opouštět. Finální akční inferno za který by se nemusel stydět ani Neo z Matrixu mi už přišlo hodně přestřelený a popravdě to na mě působilo spíš trapně.  Takže nakonec můžu říct, že měl Wan dobře našláplo, ale ve finále se nechal moc unést (jakoby zapomněl že točí horor a né akční film) a vše v mých očích řádně posral. Paradoxem je že člověk jako já kterej si libuje v gore bude nakonec finálem zklamán. Nemůžu si pomoct, ale je to tak. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Tuctová epizoda Příběhů ze záhrobí, která začne být zábavná až během echt přepáleného tromovského finále. Problém je, že než se to utrhne ze řetězu, tak tomu předchází celovečerní stopáž čiré nudy, nulového budování tenze, nenápaditého gore, otrockých giallo aluzí, generických postav a neexistující atmosféry. Reálně hrozí, že u toho finále už ani nebudete vzhůru. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Malignant je asi najväčšia hollywoodska pocta starým talianskym hororom, v celej ich šokantnosti i pripečenosti a to vrátane hudby á la Goblin, debilných dialógov i trápnych pokusov o vtip (nemotorná policajtka). Chýbajú tu azda len mizerné anglické post-synchrony a lokácia v niektorej z európskych metropol - inak tu je všetko. Napriek tomu, že talianske horory sú mojou srdcovkou, pri Malignant som ani zďaleka nekrochkal blahom tak, ako pri A Cure for Wellness, čo bola áčková pocta hammerovkám. Síce odhaľovať jednotlivé žánrové odkazy ma bavilo, film ako celok už ani tak nie. Jednak je to scenáristický bordel (veľa nadprirodzených vecí po záverečnom twiste prestane dávať zmysel), no narozdiel od Verbinskeho v A Cure for Wellness sa to až príliš líška mainstreamovému divákovi (najmä v počte ľakačiek, gýčovom zjavovaní a miznutí "ducha", či množstve akcie). A ten, bojím sa, neprekúsne divokosť vzorov z Apeninského polostrova. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

James Wan už v hororovom žánri niečo dokázal, preto som sa na jeho nový film tešil. Dobrých hororov nikdy nie je dosť. Jeho nový film je však dosť podivný mix žánrov. Nie žeby občas nefungoval, ale rozhodne je nevyvážený. Asi najviac mi vadil pomalý a pomerne nezáživný rozjazd, nemyslím úvod. Dobrá polovica filmu je dosť rozvláčna, chápem, že Wan nechcel odkryť všetky karty, ale chcelo to ešte niečím oživiť. Postupne však film naberá energiu a v závere je to pekná a pomerne originálna jazda. Slušná scéna na policajnej stanici, myslím, že naposledy tam taký masaker urobil Arnold Schwarzenegger akoTerminátor... Váhal som v hodnotení, no pre tú spomínanú nevyváženosť musím dať tri hviezdy. 60%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Na jednom z plakátů k filmu je vyobrazena hlava ženy, jíž úplně chybí obličej. Tento plakát je inspirován plakátem k polskému filmu Výslech (1982), s nímž má některé motivy společné. (Hyperbolic)
  • Podzemí města Seattle, kde se odehrávají některé scény, je opravdu otevřeno pro návštěvníky k prohlídce. (Hyperbolic)
  • Film měl původně vyjít v kinech v USA 14. srpna 2020, ale premiéra byla studiem Warner Bros. Pictures přesunuta kvůli pandemii covid-19. (Hyperbolic)

Související novinky

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

Studio Warner Bros. přišlo s obří novinou

03.12.2020

Poté, co před třemi týdny studio Warner Bros. oznámilo plány pro uvedení snímku Wonder Woman 1984 souběžně v kinech i na streamovací službě, a také po nedávných spekulacích, že podobný osud by mohl… (více)

Reklama

Reklama