Reklama

Reklama

Epizody(12)

Obsahy(1)

Seriál Normální lidi sleduje láskyplný, ale komplikovaný vztah mezi Marianne a Connellem, od posledních dní střední školy v městečku na západě Irska až po léta strávená na Trinity College. Connel je ve škole oblíbený a patří ke hvězdám, zatímco Marianne je osamělá, arogantní a ostatním nahání strach. Ale když Connell jednoho dne přijde do Mariannina domu vyzvednout svou matku, která tam uklízí, mezi oběma dospívajícími lidmi se vytvoří podivné a silné pouto, jež se rozhodnou skrývat. O rok později už oba studují na vysoké škole v Dublinu. Z Marianne se mezitím stala královna večírků, zatímco nejistý Connell jen velmi těžko nachází své místo ve společnosti. Romantické drama zkoumá, jak jsou životy obou milenců navzájem propleteny, a jak složitá může být intimita a první láska. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (128)

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Dost záleží, jak to tvůrci myslí. Jestli je Normal People oxymorón, pak je vše v pořádku. Pokud to ale má být skutečně o NORMÁLNÍM vztahu dvou NORMÁLNÍCH lidí, pak je to mnohem víc hipstr než snesu (a to ponechávám stranou otázku, kolik lidí, kteří praktikují bondydž znáte). Marianne z tradiční dysfunkční milionářské rodiny by ještě šla, ale - SPOILER ALERT - pokud je to 13 dílů o tom, že se chlapík není schopný zeptat (jestli půjde na ples, budou spolu bydlet, budou spolu...ehm cokoli) a pointa třináctého dílu spočívá v tom, že se dopracuje k oné otázce a ona řekne, ehm...ne. Tak to je fakt napřesdržku. Všem zúčastněným. Daisy Edgar-Jones je skvělá, Connel je z nějakého důvodu, který nám není ozřejmněn, neustále totálně mimo, což baví tři díly, ne 13. Od určité chvíle už jen stálá variace na totéž, vývoj minimální, závěr jsem už vyspoileroval. Na druhou stranu to ani není spoiler, protože to fakt není o ničem jiném než o dialozích a je vlastně úplně jedno jak to dopadne. Nebylo to zlé, možná jsem na tohle už prostě starej, ale nenapadá mě, co by mě přimělo pustit případnou druhou řadu. Alibistické 3. ()

Dave Lister 

všechny recenze uživatele

Dvanáctidílný britský seriál Normal People, je velmi originálně pojatá teenage záležitost. Tento příměr je možná příliš škatulkující a to si rozhodně toto dílko nezaslouží. Svěží a nenásilný pohled do života mládeže z Dublinu, je zároveň velmi příjemnou podívanou už kvůli sympatickým hlavním aktérům. Velmi chytrá, křehká a krásná Marianne ( Daisy Edgar - Jones) a sympatický slušňák Conell (Paul Mescal) se seznamují během toho, když přijde Conell vyzvednout svou matku do domu Marianne kde uklízí. Okamžitě to mezi nimi zajiskří a Marianne a Conell, se ocitají ve víru lásky, vášně, pochyb a odloučení. Je to výjimečný počin už jen svým artovým spravováním, ale rozhodně tomu neubírá na autenticitě a atraktivnosti. Herecké výkony obou mladých herců jsou opravdu uvěřitelné a působivé. Seriál doprovází velmi povedený soundtrack a rozhodně musím tento skvělý seriál doporučit. 5* z 5*. ()

Reklama

catt 

všechny recenze uživatele

Jenom chvíli po dočtení knihy jsem narazil i na její seriálové zpracování, které se předlohy celkem věrně. Po seriálech o středoškolácích v USA, u kterých chování z našeho pohledu představuje jiný živočišný druh, je tohle relativně osvěžující. Přesto ze seriálu, ještě mnohem víc než z knihy, trčela nejasná motivace postav. Vizuálně a filmařky je to na plný počet, ale dějově a motivačně je to peklo. Nepohledností Connela (viz spygirl) jsem se netrápil, Marianne byla pohledná a to seriál trochu zachránilo. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Co je to za svět v tom Irsku? Ve škole kázeň, kluci mají konzervativní účesy, holky sukně, není vidět tetování, jenom jeden černoch v epizodní roli, sex mezi klukem a holkou. A hlavní hrdina, vyrůstající bez táty, se snaží dospět. Jde to těžko, pomalu, zdá se to nemožné, povede se to? A hlavní hrdinka, poznamenaná rodinou, jak ta se popere se životem? Obě postavy skvěle promyšlené i zahrané. Stejně jako komplikovaný vztah mezi nimi, nejsem daleko od maxima: 90 % ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Nebýt naprosto skvostného soundtracku, moje hodnocení by bylo určitě nižší. Slušný námět, perfektní hlavní dvojici a velmi vkusně natočené sexuální scény sráží dost dolů citové sebemrskačství obou hrdinů, nad kterým mi občas zůstával rozum stát. Víc, jak půlka dílů je naprosto skvělých, bohužel se najdou i takové, které za moc nestojí, takže ve finále stojí ta moje dnešní čtyřka na hodně hliněných nohou. A naprosto souhlasím s uživatelem FIAT 500, úplně mluví mi z duše. ()

Galerie (281)

Zajímavosti (3)

  • Představitel Conella Paul Mescal stejně jako jeho postava hrál na střední škole fotbal a studoval na Trinity College v Dublinu. Conell v seriálu studuje literaturu, kdežto Paul vystudoval herectví. (Jolinar)
  • Sport, kterému se studenti ve škole (např. v první epizodě) věnují, je galský fotbal. (FTP)

Související novinky

Pokračování Gladiátora našlo hlavní tvář

Pokračování Gladiátora našlo hlavní tvář

07.01.2023

Ne, nezdá se vám to. Pokračování k takřka 23 let starému Gladiátorovi Ridleyho Scotta skutečně vznikne, Scott se k němu vrátí už letos, hned co dokončí svého epického Napoleona, a zatímco o ději se… (více)

Reklama

Reklama