Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Když je v lesích Georgie nalezeno tělo jedenáctiletého chlapce, detektiv Ralph Anderson se pouští do vyšetřování děsivé vraždy. Jelikož důkazy i svědectví naznačují, že vrahem je místní učitel a baseballový trenér Terry Maitland, Ralph se postará o jeho zatčení na veřejnosti. Je však zmatený z Terryho zjevné lhostejnosti k tomu svůj zločin skrýt. Poté, co Terryho žena Glory zavolá na pomoc jejich právníka Howieho Salomona, zmatený Terry během výslechu předloží neprůstřelné alibi. Howie mezitím pověří svého osobního asistenta Aleca Pelleyho, aby prověřil Terryho verzi příběhu. (HBO Europe)

(více)

Recenze (48)

Ozo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ta hudba! Podle předlohy mého oblíbeného spisovatele Stephena Kinga málokdy vznikne něco, na co se nedá dívat. Ale občas vznikne něco, co prostě boří veškeré pomyslné hranice toho nejlepšího, co jsem měl tu možnost a čas sledovat. Úplně se mi ve vzpomínkách vrací první díl Temného případu nebo The Wire - Špína Baltimoru. Jenže to bylo před dlouhou dobou. A tohle je skutečně nejlepší pilotní díl, jaký jsem za posledních pár let viděl. Už se těším na pokračování, snad se to bude vyvíjet v podobném duchu. ()

B3n 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko niečo napísať bez toho, aby som neprezrádzal dej, tak radšej nebudem kaziť druhým kúzlo objavovania. Scenárista Richard Price pracoval v minulosti napr. na seriáli The Wire. Čo sa týka zábavy, chuti pustiť si ďalší diel, vtiahnutia do deja, ťaživej atmosféry, hudby aj kamery, hereckých výkonov, je to takmer dokonalé. Určite si kúpim ešte aj knihu, pretože v tomto poradí (najprv film, potom kniha) nevadí rozdiel v kvalite. Stephena Kinga považujem za ťažko sfilmovateľného, s výnimkou pár vecí (Shawshank Redemption, The Running Man, It, The Shining + Doctor Sleep) a pár, ktoré som asi zabudol, sú to nepodarky (pričom kniha je vždy skvelá), takže toto už keď je ako film úplná pecka, tak pri knihe budem mať zase obhryzené nechty. ()

Reklama

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za tu parádní atmosféru na to budu muset hodit očko i na další díly.Jason Bateman pěkná režie,ale i jako herec umí.Pravda je,že v Ozark mě přestal bavit samotný seriál vcelku brzo.Knížku nečetl a celkově Stephen King není úplně můj šálek kávy,ale na tohle jsem sakra zvědavej.Pilot parádně vykresluje postavu a dokáže ji i prodat.V detektivním měřítku sledujete vlastně pomalu skvost,který doufám dalšíma díly bude jen překvapovat.90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda je kombináciou Temného prípadu, The Night Of, jedného dielu Hříšních lidí města Pražského (Otlačky) a Aktov X. Akým smerom z týchto viacerých prístupov sa seriál vydá (predlohu nepoznám), si musíme počkať. Respektíve to pôjde všetkými smermi až do finále. Zatiaľ možno udalosť sezóny, počkajme si ale do konca. ()

STORM70 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Před půl rokem jsem četl knihu z které jsem měl pořádnou husinu a tak jsem byl zvědavý jaké bude filmové zpracování... Většinou mám po knize z filmu smíšené pocity viz Sněhulák, ale první díl mě vůbec nezklamal spíš jsem byl velmi mile překvapený. Výborná atmosféra, skvělá hudba a herecké výkony. Jen tak dál... 9/10 ()

Galerie (22)

Zajímavosti (2)

  • V seriálu je řečeno, že syn detektiva Ralpha Andersona (Ben Mendelsohn) umřel na rakovinu, nicméně v novele je nepřítomnost jeho syna vysvětlena tím, že je na letním táboře v Michiganu. (NiWi)

Reklama

Reklama