Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V tomto animovaném příběhu o začátcích Santa Clause naváže mladý pošťák nepravděpodobné přátelství se samotářským výrobcem hraček. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 3

Recenze (360)

boshke 

všechny recenze uživatele

Proč trvalo tak dlouho, než někoho napadlo udělat panu K. origin story?! Tedy co se stalo předtím, než začal svět brázdit ve svých kamionech a rozvážet coca colu?! Jakkoli obecně nejsem jeho fanouškem - preferuji spíše našeho pana J. -, tento příběh mne naprosto dostal. Úplně obyčejný příběh bez patosu, který však vezme za srdce. V hodnocení zaslouženě tam, kde je... 100% ()

MICHAEL73 

všechny recenze uživatele

Vřele příjemné zpracování příchodu lásky do světa plného nenávisti a smutku. Klaus si nehraje na žádnou komerčně vytvořenou pohádku, on je pravý. Již od začátku nás zahltí vskutku veselý pocit z něčeho příjemného, ovšem v průběhu děje začíná přituhovat a objevují se momenty, které jsou až k slzám. Neztrácí své poslání po celou dobu. Poslání zaměřující se na nalezení radosti, které přináší další radost, a právě takové moudro přináší v originálním pojetí příběhu a postav. S čím krásnější můžete spojit příběh o lásce než s Vánocemi? Dokonce se samotným příběhem světoznámého výrobce hraček, jenž přináší o svátcích do domovů nadílky a s nimi i radost. Jak originálněji lze takový příběh pojmout? Odpověď je jednoduchá, stěží, a proto Klausovi patří velký klobouk dolů. Gratuluji mu k jeho zařazení k nynějšímu seznamu každoročních filmů na Vánoce. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Klaus" je presne ten typ filmu, pre ktorý mám veľmi rád Vianoce. A som rád, že som sa rozhodol ich pozrieť čo najviac. Pretože nie je nič lepšie ako predstaviť nám príbeh, ktorý veľmi dobre poznáme, ale ukázať nám ho tak, aby sme mu dokázali vo všetkom uveriť. Gratulujem. Skvelá práca. Všetci poznáme Santa Clausa. Napriek tomu, že na Slovensku nosí darčeky Ježiško. Ale vieme kto to je, vieme čo sa s ním spája a podobne. A tento film veľmi dobrým spôsobom zapojí do toho všetko čo vieme a pôsobí to ako veľmi uveriteľný príbeh. Od lietajúcich sobov a saní cez zoznam zlých detí, ktoré dostanú uhlie, cez listy Santovi až po koláčiky a mlieko. Po tom ako som to videl všetko do seba zapadlo a vedel som si predstaviť, že by to takto mohlo byť. Okrem toho sa mi páči aj tón filmu. Myslím si, že je to správne vyváženie príjemného a milého s temným a špinavým. Má to trošku animovaný štýl Tima Burtona a funguje to fantasticky. Viem si predstaviť sa k tomuto filmu vrátiť každé Vianoce a verím tomu, že sa to rýchlo môže stať novou vianočnou klasikou. Môj jediný problém s filmom je trošku náš hlavný hrdina Jesper. Jeho príbeh je tršoku klišé a vieme čím si prejde a ako sa k tomu dostane. Plus úvodné časti, než je vyhnaný Smeerensburgu pôsobí dosť otravne. Ale potom sa to všetko zmení. A film sa stane jeden nádherný magický príbeh Vianoc, aký som tento rok chcel vidieť. Myslím si, že je to skutočne skvelý animovaný film pre celú rodinu. Užijú si to aj deti aj dospelí. A hoci ešte ostáva do konca roka pár dní, myslím si, že už poznám víťaza o tohtoročný najlepší vianočný film. Uvidíme. Hodnotenie: A ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Pekná rozprávka, ktorá v období sviatkov určite stojí za zhliadnutie. Aktuálne tunajšie hodnotenie 90 % mi však príde trochu prestrelené. Klaus je veľmi slušne spracovaným príbehom o začiatkoch Santa Clausa, ale keď si odmyslím svojsky naladených obyvateľov a ich dedinku plnú konfliktov, snímka neponúka príliš veľa originálneho. Okrem menších úsmevov navyše zo mňa táto rozprávka nevydolovala príliš veľa emócií. Príjemné sledovanie, no pozor, aby ste od Klausa nečakali priveľa. Ja som, bohužiaľ, zrejme asi dúfal v niečo extra. 7,5/10 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Asi jeden z nejlepsich vanocnich animaku. Film si po celou dobu udrzuje sviznost a milost a i kdyz se ocekavane od prvotniho hodne vtipnyho saskovani s frackovitym hlavnim hrdinou presuneme do dojemnejsiho zachranovani vesnice plny silenejch obyvatel a jen tak nejak mimochodem u toho vznikne legenda o Santa Clausovi, nikdy to nespadne do nejakyho prvoplanovyho poucovani a prehnanyho hrani na city. Coz je asi tim, ze to netocili americani. Souvisi s tim i styl animace, ktera je pekna, ale trochu netradicni. Za me teda naprosta spokojenost, film je sice s pribejvajicim casem lehce predvidatelnej a sem tam se nejaky hluchy misto najde, ale i tak jsem se prakticky celou dobu dobre bavil a pristi vanoce si ho rad zopakuju. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Od apríla 2015 putoval film po viacerých štúdiách, ktoré ho považovali za "príliš riskantné". Práva naň napokon získal Netflix v novembri 2017. (megajalec)
  • Film je věnován milující vzpomínce na Mary Lescher, kterou lze v titulcích dohledat pod kreditem plánování scény. (Rominator)

Související novinky

PF 2020

PF 2020

31.12.2019

Tak Le Mans ’66 nakonec v celkovém hodnocení uživatelů ČSFD.cz porazil i oceňovaného Jokera. Není to zas až tak překvapivé, jedná se přeci jen o pozitivnější film, a to máme rádi. Což dokazuje i… (více)

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

TOP filmy a seriály roku 2019 dle TOP uživatelů

29.12.2019

S blížícím se Silvestrem vám tradičně přinášíme hlasování TOP uživatelů ČSFD.cz za nej filmy a seriály uplynulého roku. Jaké jsou jejich "topky" i s krátkým shrnutím názoru můžete vidět níže. Z filmů… (více)

Reklama

Reklama