Roger PigautKamera:
Jean TournierHudba:
Georges DelerueHrají:
Michel Bouquet, Serge Reggiani, Jean-Marc Bory, Amidou, Marcel Bozzuffi, André Pousse, Jeanne Moreau, Jean Desailly, Simone Signoret, Charles Vanel, Bob Asklöf, Luce Fabiole, Hubert Deschamps (více)Obsahy(1)
Zločinec François Nolan (Serge Reggiani) vychází po deseti letech z vězení, do kterého se dostal díky zradě jednoho ze svých společníků. Kterého, na to se však nikdy nepřišlo. Jeho bývalí společníci mají díky lupu zajištěné životy a Nolan je pro ně nepohodlná přípomínka minulosti. Snaží se s ním vyrovnat penězi, ale Nolan už žije jenom pro pomstu a nehodlá ztrácet čas hledáním práskače. Chce si se všemi vyrovnat účty, ale to by mohlo ohrozit i jeho bývalou milenku (Jeanne Moreau), která se provdala za ctihodného lékaře (Jean Desailly). (mortak)
(více)Recenze (3)
Za mě výborný film, tehdejší francouzská herecká špička v něm vůbec nehraje špatně a ten pode mnou co o filmu píše, by měl psát raději někde jinde, protože za prvé píše nesmysly, a za druhé film neviděl, protože J.L. Trintignant ve filmu vůbec nehraje??? Já dávám 4 hvězdy a film je za mě hodně dobrý. ()
No herecke vykony su tu slabe, nasilia ale pozehnane, Trintignant fakt vie hrat : 60 % ()
Na jednu stranu plné odpudivého násilí zručně nastříhaného do odrhovačky, která vám dlouho zůstane v uších, některé herecké výkony jsou směšně amatérské, ovšem účty se musí platit a nikdo nemůže utéci hořkému konci. Sedmdesátá léta nezobrazovala násilí esteticky a černohumorně, ale dokázala v polarech ukázat celý ten hnus nekonečného kolotoče násilí. ()