Reklama

Reklama

Když ptáci tančí

  • USA Dancing with the Birds
Trailer
USA, 2019, 51 min

Režie:

Huw Cordey

Kamera:

Paul Stewart

Hrají:

Stephen Fry (vypravěč)
(další profese)

VOD (1)

Obsahy(1)

Rajští ptáci předvádějí při dvoření svoje nejlepší pohyby od natřásání majestátního peří až po různé tanečky v naději, že přivábí partnerku. (Netflix)

Recenze (15)

Zetwenka 

všechny recenze uživatele

Záběry na  tyto úžasné tvory se mi neomrzí, moc pěkné a detailní. K tomu místy vtipný komentář a odlehčení. Že nebylo  více informací mi nevadilo, že vzali to z jiného úhlů a zaměřeno jen na tanec a  předvádění před samičkami. (zajímavosti z oblastí - jak dlouho to trénují, úpravy "tanečních" dvorů, spolupráce v samčním páru, druhy tanců a dvoření atd.) také u mě v pořádku. Kdo hledá ještě více informací  může se podívat na neméně  povedené  dokumenty, které myslím stojí za vidění David Attenborough: Rajští ptáci (TV film) (2015) a Rajky (TV film) (2010) ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Krásné záběry na prales a ptačí námluvy, ale to dnes prostě nestačí. Trapná snaha o personifikaci ptactva připomíná nevtipné momenty, kdy majitelé psů zveřejňují fotky svých zvířat s komentářem, co těm němým tvářím asi probíhalo v hlavách. Jako první sekání s ptačí říší to může být sice fajn, ale celkově to není o moc zajímavější než krátká videa na youtube. Hlavní osazenstvo je ale samozřejmě rozkošné a má ode mě plný počet. ()

Dikaiarchos 

všechny recenze uživatele

Mnozí ptačí jednotlivci tancují ze všech sil a stavějí skvostná loubí, a přece za celý život nezaujmou jedinou samičku. Ať je ovšem šňůra jejich neúspěchů jakkoli dlouhá, nikdy v tanci a budování neustanou. – Mistr imitátor lemčík oranžovochocholatý dokáže napodobit hodně zvuků. Psím štěkotem právě odehnal divočáka, a tím ochránil metrový mrakodrap, jejž vystavěl z větviček pro oči Té… – V pestrém dokumentu tancuje scéna za scénou - v prostoru bujivého pralesa, který je umožňuje a pojímá. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Fascinujúce zábery! Úžasné, že také niečo dokázali zdokumentovať a samozrejme aj celé analyzovať. Tie "tance" boli naozaj obdivuhodné, najmä ten showman na konci, ktorý má dokonca celé predstavenie. Inak, zaujímavá paralela medzi svetom ľudí a vtákov. Aj u nás musia muži na ženy robiť nejaký dojem, aby ju nejakým spôsobom zaujali (a napriek tomu sa niektorým samičkám nikdy nezapáčia a odletia preč). Normálne mi bolo niektorých samčekov ľúto, ako sa úporne snažili, a napokon bezvýsledne :( Frustrujúce! ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle bych spíš doporučila třeba dětem nebo někomu, kdo na dokumenty moc nekouká, protože forma je to opravdu zábavná a zas tolik se toho nedozvíte. Úžasně barevná podívaná. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

V tomto dokumentu není nic, co bychom ještě neviděli (zejména ve věcech BBC), ale pořád je to dechberoucí, fascinující a krásné. Výtečná podívaná, skvěle natočená, s perfektním komentářem Stephena Frye. Netflix by dokumenty o přírodě klidně mohl dělat mnohem častěji. 90%. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Čo očakávať od dokumentu, už od prvých sekúnd viete, že to bude prechádzka nádhernými miestami Zeme? S fascinujúcou kamerou a zábermi, ktoré stáli určite nemalú trpezlivosť. Vieme, že v zvieracej ríši sú to samčekovia, ktorí dostali krajšie sfarbenie a spôsobmi, akými sa predvádzajú pri dvorení, by sa mohol inšpirovať nejeden choreograf baletu. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná podívaná, ale osobně bych preferoval větší množství zajímavých ptáků oproti trávení tolik času s menším počtem. ()

Reklama

Reklama