Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rosie se skupinou jsou vysláni na venkov, aby si odpočinuli. Crosby se v Oxfordu setkává s neobvyklým britským důstojníkem. Egan čelí podstatě nacistického zla. (Apple TV+)

Recenze (19)

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemci sa na tom podieľali. Po tom, čo celé mesiace bez rozdielu bombardovali Londýn, po tom, čo urobili pri obliehaní Leningradu, po Grossaktion Varšava dostanú krv do nosa a hneď sa vrhnú na lynčovanie a cítia sa oprávnení? Zavinili ste si to sami a potom ste si mysleli, že bombardéry sa nebudú stupňovať a včas odplácať? Vitajte pri bombardovaní Drážďan. Na to, aby ste v jednej vojne dokázali zobudiť nie jedného, ale hneď dvoch spiacich obrov - najprv ZSSR a potom USA -, je potrebný zvláštny druh idiotského obyvateľstva. To je Darwinova cena v národnom meradle a týmto krokom si veľmi pokazili genofond raz a navždy. Ako Východoeurópan fandím bombardérom asi ešte viac ako americkí diváci. ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdepak, tohle není povedená epizoda, a to především z důvodu chaotického skákání mezi jednotlivými liniemi, které navíc mají zcela odlišný tón - v jedné minutě sledujeme tak trochu nemotorného Crosbyho v Oxfordu, najednou střih a Egana mlátí rozzuřený dav fašounů ve vybombardovaném fašounském městě, další střih a s Rosiem rozjímáme po luxusním dovolenkovém sídle... Ony příběhové odbočky Crosbyho a Rosenthala jsou pak zcela zbytečné a o ničem, seriál by absolutně o nic nepřišel, kdybychom jejich lelkování v Anglii neviděli a místo toho se plně soustředili na Eganovu cestu do Stalag Luft III. Seriál má pouze 9 epizod a bohužel v něm máme ne zrovna málo zbytečného filleru, který má asi prohloubit divákův vztah k jednotlivým postavám, ale to se nekoná, zeptejte se sami sebe, jestli máte po 6 epizodách stejný vztah ke Crosbymu, Eganovi a Clevenovi jako třeba k Malarkeymu, Guarnerovi, nebo nedejbože Wintersovi... Co na této epizodě vítám je alespoň ukázání Russelsheimského masakru, který se skutečně udál, byť v něm nefiguroval Egan, jinak je ale poměrně věrně ukázán a jsem za to neskonale vděčný, bohužel spousta režisérů, novinářů atd. rádo lidem cpe, jak za druhou světovou a její zvěrstva může Hitler, Goebbles a pár těhle pohlavárů, možná ještě tak Gestapo, ale tím to hasne. Ani hovno, za druhou světovou a všechna její zvěrstva může především německý lid, který to všechno nejenže dopustil, ale do poslední chvíle podporoval! Budiž nám alespoň útěchou, že ve 45. roce několik z těch russelsheimských civilů, kteří zabili ony POW, dostali trest smrti, tak to má být. Na závěr i celkem povedené shledání Egana s Clevenem, byť mi moc nesedí Clevenovo "what took you so long?", jako by byl snad šťastný, že jeho kámoše taky sestřelili... (víc by mi dávala smysl nějaká nasraná reakce typu "fuck, they got you too?") 65% ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři linky se celou dobu krásně doplňovaly. Epizoda, kde se bilancovalo, žilo i přežívalo. Nejvíc to připomíná Leckieho ozdravný pobyt z čtvrté epizody. Poprvé v tomto seriálu jsem si výrazně užil práci s kamerou. Všechny ty sledovací záběry mě neskutečně bavily. Zatím se i pravděpodobně jednalo o nejvíc semknutou epizodu, protože se ke slovu dostal menší počet postav, které se od sebe výrazně odlišují. Kdyby se v podobném duchu nesly i poslední tři části, budu vděčný. ()

Jozka7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak pro dvě z hlavních postav “vláda nebes” skončila, ale jméno zajateckého tábora v Saganu slibuje “veselo” i na zemi. Hrstka přeživších příslušníků posádek “Krvavé Sté” se v Anglii zotavuje z utrpěných ztrát, což zjevně některým krvelačným divákům, kteří peklo války znají jen z obrazovek, není moc po vůli. Hvězda dolů za Rüsselsheimský masakr, který se stal až o rok později a v Eganově příběhu nemá co dělat. Připomínka faktu, že nesledujeme historický dokument, ale uměleckou licenci. Mimochodem, známý masakr zajatých amerických letců se stal koncem války i v Čechách. Tvůrci potěšili Clevenovou vítací hláškou v Saganu, která skutečně zazněla. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vitam, ze ukazali i pohlad "zostrelenych" pilotov a pohlad na trpiace domace obyvatelstvo. A tiez i na "mentalne zdravie" pilotov. Co, mierne povedane, pristup lekarov, mimoriande idealizuju. Ano, ti co sa vracali, prichadzali s traumami, ale rozhodne vacsina z nich nemala take moznosti rekreacie. Mame o tom historicke pramene...meh. Bel Powley zahrala vsak mimoriadne zivu a vtipnu Irku. :) Bola dokonala. "here's mud in your eye!" frazicka pobavila. Viac vsak uhladeny ss-acky vysetrovatel a to bol asi highlight epizody, hoci mi ani zdaleka neprisiel autenticky.....snahu pripodobnit sa genialnemu Christoph-ovi Walz-ovi z Tarantinovho z Inglorious Basterds bola uplne zjavna. Pomerne zabavny a iny diel, ako sme videli doteraz.  70% ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Zajatecký tábor na konci epizody, tedy Stalag Luft III, je tentýž tábor, ve kterém se odehrál takzvaný „Velký útěk“, podle kterého byl natočen stejnojmenný film z roku 1963. (Joskarakoska)

Reklama

Reklama