Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Vězni v táboře Stalag Luft III se pokoušejí spojit s vnějším světem. Hlavním cílem 100. bombardovací skupiny se stává Berlín. Rosie učiní klíčové rozhodnutí. (Apple TV+)

Recenze (15)

liebgott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je něco jako byl díl Iwo Jímá v Pacifiku , jo sice je tu zábavná Eganova a Clevenova linka , Rosie taky není špatnej ale začíná mě srát jak se zase cpou romanci do Dramtického válečného serialů ta Crosbyho linka stou bábou byla fakt dost nuda , ještě štěstí že toho tam bylo fakt po málu a nezaplnilo to celej díl jako v Pacifiku . Doufám že příště si s epizodou víc vyhrajou ()

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší jak minule, ale přesto žádný zázrak. Crosby s anglánkou zcela o ničem a divák by absolutně o nic nepřišel, kdyby tam tato dějová linka vůbec nebyla. Bezztrátový nálet na Berlín byl fajn, ale z epizody si "uzmul" kolik, jenom tak 5 minut? To je sakra málo na seriál, který se jmenuje Masters of the Air. Bohužel ani Stalag Luft III ničím nevyčnívá, v podstatě tu akorát půlku dílu stavíme rádio a povídáme si o šancích na přežití války, hm... Jsem alespoň rád, že jsme měli možnost vidět ono duo sestřelených letců, kterým se povedlo utéct zpátky do Anglie, byť tu nemají jedinou repliku a opět, celé to je shrnuté do snad ani ne 2 minut, zatímco zbytečný Crosby a jeho k uzoufání nudná love story mají screentime daleko větší. Velmi fousové 4 hvězdy. 70% ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chápu, že se nám tvůrci snažili v celé sérii naservírovat na tácu kompletní menu. Tedy, že nebudeme jen v osmi dílech sledovat padající fortressy a krvavé souboje ve výšce pěti kiláků na obloze. Letecká válka znamenala i obrovské množství těch co měli kliku a po nouzácích či vyskočení padákem přežili a dostali se do nějakého Stalagluftu, nebo vyjímečně k odboji. Tento díl se nám snaží ukázat život v takovém zajateckém táboře pro POV. A i když hrdinové žehrají na poměry, kdyby viděli jak žili ruští zajatci případně vězni v pracovních a koncentračních táborech, náhle by jim ta cimra s celkem dobře vybavenou knihovnou a k jídlu ten neustálý tuřín a brambory nepřipadaly až tak strašné. Já seriál hodnotím komplexně a i když bych byl rád aby se tam taky více bojovalo, pořád jsem hodně spokojený. * * * * ()

Ahsoka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vnímam ohromnú plytkosť postáv, aj deja. Zajateckému táboru sa vzhľadom k povahe a k názvu seriálu venujeme až príliš. Naopak letectvu a lietaniu čím ďalej, tým menej. Rosenthal nedávno zelenáč, teraz už veleskúsený hrdina, rovnaký scenár ako v prípade padlých zajatých priateľov. To sú znovu extrémne skoky, ktoré má ako diváka vôbec nevťahujú a k emóciám postáv mám indiferentný postoj. Ďalšia vec je absentujúci záporak. Nacistický režim ako taký v tomto nie je dostačujúci, navyše keď sledujeme značne nadštandardný zajatecký koncentračný tábor. Seriál stráca dych. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší než předchozí díl, ale režisérsky nezvládnutý. Bitvu nad Berlínem to chtělo protáhnout, zdramatizovat, ne 5 vteřin záběru na (působivý) provoz všech letadel v denní špičce. Konečné shození bomb potřebuje přinést pocit zadostiučinění. Tohle bylo naopak vyobrazeno jako naprostá pohoda. O zábavu se tak starali táborníci. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama