Reklama

Reklama

Soubor artistů cestuje od města k městu na motorkách pod vedením Billyho, jehož ideály však začínají narážet na tvrdou realitu.

Je dost dobře možné, že akční snímek Rytíři je jediný motorkářský film, v němž kdy hlavní postavy hrály v brnění. Tahle parta totiž zjistila, jak snadno přijít alespoň k nějakým penězům. Oblečeni jako rytíři kulatého stolu se na středověkých trzích snaží prodávat ruční výrobky a vydělat si tak pár dolarů, ale jejich největší atrakcí jsou rytířské souboje na motorkách. Skupina se však pomalu rozpadá. Příčinou jsou nekompromisní policisté, opojení přicházející se slávou i psychické problémy. Vůdce skupiny, idealista a samozvaný „král“ Billy (Ed Harris), ztratil po letech smysl pro realitu do té míry, že již téměř není schopen rozlišovat mezi tím, co je show a co skutečnost. Kvůli zhoršujícímu se psychickému zdraví a mizejícímu smyslu pro realitu už Billy není schopen skupinu vést; jeho „šampión“ Alan (Gary Lahti) se tak pokouší spolu se svou přítelkyní začít nový život a jeho rival Morgan (Tom Savini) odchází od skupiny za slávou do Hollywoodu. Motorkáři pochybují o smyslu své existence a Billymu hrozí, že jej jeho hledání spásy a opětovného spojení se ztracenými členy skupiny může zavést až ke zkáze a sebezničení. Všimněte si mimochodem záběru s usmívajícím se spisovatelem Stephenem Kingem (který se ovšem v titulcích na konci neobjeví). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

majo25 

všechny recenze uživatele

Tak Rytieri ma silne nebavili. Nuda strieda nudu, vata vatu, kopa prázdnych rečí. Ešte vlasatý Ed Harris je sympoš, aj keď s takto prehnanými emóciami je netypický, ale zbytok osadenstva by sa dalo nájsť hoci aj na benzínovej pumpe. Toto nazvať akčňákom alebo dokonca dobrodružným filmom je poriadny prešľap. Obria stopáž detto. Romero mal ostať iba pri hororoch, tie mu na rozdiel od tohoto idú. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $3milióny║ ako nápad a celkové prevedenie vôbec nie je zlé, pri šantení na motorkách je na čo pozerať, má to čosi do seba, lenže strašne proti filmu ide tá nehorázna minutáž, úplne by stačilo 90minút, taktiež až taká vážna dramatickosť sa k tomu nehodí, malo to byť viac odľahčené /40%/ ()

Reklama

KM Phoenix 

všechny recenze uživatele

Hrozná stopáž je to co v tomto případě zabíjí všechna malá pozitiva, která tento film mohl mít. Dívat se skoro dvě a půl hodiny na varianty stále téhož (v tomto případě rytířská klání na motorkách) je samo o sobě dost hrozné, ale dívat se jak to dělá moralizující Ed Harris a jeho parta cirkusáků, je přímo otřesné. Film má i pár vtipných momentů, ale bohužel je jich jako šafránu. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film z dobovými prvky říznutý moderní technologií. CITÁT - Kouzla mají něco společného z duší.......... Kmenový lékař je perfektní a má dobrý řeči. CITÁT - Nechť zvítězí ten nejlepší........ Zajímavý život potulných motorkářů a jejich představení o soubojích o čest, korunu a lásku. Život sice těžký, ale dobrovolný a dobrodružný. Bohužel, je to Americe (což je asi fuk) protože peníze jsou potřeba všude. CITÁT - Peníze hýbou světem a je opravdu těžké žít pro něco v co věříš........ Ve filmu je sice akce docela dost, ale chápu, že zde nejde o akční snímek. Je to profil jedné životní cesty za svým Americkým snem. Vize člověka, který jde za svým cílem, aby dosáhl duševního souladu. Jenže on není sám a co duše, to jiný názor. Rozpory na sebe nenechají dlouho čekat. Souboje se stávají tvrdší a poteče i první chtěná krev. Pěkný snímek. CITÁT -Oni se vrátí.......... Závěrečné klání je opravdu královské. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem nevěřil tomu, že by Geroge A. Romero natočil zajímavý film o rytířích na motorkách, ale ono se mu to podařilo. To, jak prezentoval jejich pravidla, jednotlivé postavy, které byly dobře zahrané, jak vás donutil přistoupit na jejich hru, to je prostě ukázka jeho mistrovství. Stopáž nakonec ani trochu nevadí. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • V turnajové scéně můžete mezi diváky zahlédnout spisovatele Stephena Kinga a jeho ženu Tabithu. (Kaufman)
  • George A. Romero se oženil s Christine Forrest poslední den natačení. (facojurka)

Reklama

Reklama