Reklama

Reklama

VOD (1)

Veterán z americké občanské války, který jezdí po celé zemi a přináší lidem zprávy ze světa, se vydá na nebezpečnou cestu přes Texas, aby osiřelé dívce našel nový domov. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (235)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Kvalitne nakrútený western s kvalitným scenárom a dobrými hereckými výkonmi, kedy herci hrajú skutočne svoje postavy a napríklad po chvíli zabudnete na to, že sledujete Hanksa. Čisto subjektívne ale musím skonštatovať, že som sa westernov už pred dávnejšou dobou prehltil (najmä tých klasických) a nemám príliš chuť objavovať nové. Napriek obdivu ku Greengrassovej poctivej práci musím dať nižšie hodnotenie. Ale News of the World obsahuje určitú formu reflexie súčasnosti, kedy máme v spoločnosti tiež problém vo výbere toho, čo čítať, a čo nie. Nehovoriac o dobovom rasistickom zmýšľaní v Texase tesne po prehratej vojne, tam ale súčasnú situáciu ohodnotiť nedokážem. Helena Zengel bude asi už raz a navždy narušovať systém... ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Greengrass úplně změnil styl a natočil nejpomalejší a zároveň nejslabší film své kariéry. Tom Hanks hraje postmana na divokém západě, kde cestuje s malou dívkou, kochá se, kecá a párkrát vystřelí. Nemám nic není proti pomalu plynoucím filmům, ale musí v sobě mít něco, co onu pomalost vyváží. A to Zprávy že světa určitě nemají a není zde jediná věc, kterou si z filmu odnesete. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„TA HOLČIČKA JE ZTRACENÁ. POTŘEBUJE SVŮJ DOMOV…“ /// … a tak si dá starej kapitán Kid závazek, že tuhle mladou „Starou stanovou kůži“ dopraví k příbuznejm. Aby bylo trochu vzrůša, tak prej na cestách není moc bezpečno… Celkem nuda. Zábava má bejt sledování holky co neumí jíst bagrem – sorry – lžící. Že je to pomalý… je to western…. Ale že je to nudný – to kurva nechápu. Dramatický drama, ve kterým občas (asi dvakrát) jde o kejhák, ale hlavně je to o tom sblížení, porozumění, na který teda maj (bohužel) fůru času. Nejvíc sere, že to vzbuzuje tak málo emocí… a nějaký charisma mezi nima… hovno! Greengrass se zbláznil. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1. Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2016 napsala Paulette Jiles, neznám. 2.) Mám parchanta u indiánů. /// Thx za titule „JustMeeKatie“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co mi je to platný, že Tom Hanks je pořád stejnej Tom Hanks, když jsou Zprávy ze světa jednoznačně nejnudnějším filmem, který Paul Greengrass vůbec kdy natočil. Daleko víc sterilní a rozhodně méně osobitý, než jakýkoliv jiný režisérův kousek. Na to, jak chytlavý námět je, jsem měl co dělat, abych u filmu především ve druhé polovině neusnul. Skoro se nabízí zmínit - Netflix standard. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Kapitán Kidd jezdí po konci americké občanské války po Státech a přináší místním zprávy z jiných koutů Ameriky i celého světa. Válečnými událostmi traumatizovaný dobrák od kosti nestojí o problémy, ty však přijdou s „úkolem“, kdy má domů dopravit indiánského sirotka. Jenže dívka o návrat do civilizace a k lidem, které nezná, jaksi nestojí. Universal tenhle kousek evidentně šteloval vstříc Oscarům a dalším filmovým cenám. Marně. Je to dobré, ale strhující rozhodně ne. Nevzrušivé putování napříč divokou krajinou zdecimovanou válečným běsněním tu a tam přeruší nějaká banda primitivů, jinak se ale odehraje vše přesně tak, jak divák čeká. U jiných by byl výsledek v pořádku. Jenže tady je to těžké, když je na place chlapík, který ve Vietnamu zachránil několik vojáků včetně poručíka Dana, který coby talentovaný homosexuální právník infikovaný virem HIV bojoval s předsudky, kterému na opuštěném ostrově pomáhal parťák Wilson nebo který viděl své podřízené padat k zemi na pláži s krycím jménem Omaha. Zrovna tak je to těžké, když divák vidí jméno režiséra, který má za sebou mrazivou rekonstrukci Letu číslo 93 nebo nadstandardní řemeslo se zabijákem, který má několik falešných pasů a nic si nepamatuje. Nutno podotknout, že se pánové v poměrně předvídatelně rozdané hře společně představili už v Kapitánu Phillipsovi. Ovšem ten byl i tak minimálně o třídu lepší. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Jedná se o Hanksův první film s westernovým žánrem. (SONY_)
  • Helena Zengel (Johanna) dabovala samu sebe v italské, německé, španělské a francouzské jazykové verzi. Konkrétně místa, kde hovoří anglicky. (Jirka_Šč)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach v americkom štáte Nové Mexiko. (MikaelSVK)

Související novinky

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

Co nového chystá režisér Paul Greengrass?

30.11.2023

Jsou tomu prakticky už tři roky od doby, kdy na Oscara nominovaný režisér Paul Greengrass vydal svůj zatím poslední celovečerní film, kterým bylo westernové drama pod názvem Zprávy ze světa s Tomem… (více)

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

WandaVision v lednu, Hanks na Netflixu

13.11.2020

Přestože letos Marvel do kin neposlal žádný nový film, fanoušci komiksů už na nové příběhy z MCU nebudou muset čekat příliš dlouho. WandaVision, první seriál z tohoto univerza, totiž dorazí na… (více)

Reklama

Reklama