Reklama

Reklama

Ve službě

  • Velká Británie Line of Duty (více)
Trailer 1

VOD (1)

Aaron Eckhart svádí neúprosný závod s časem v hlavní roli tohoto výbušného akčního thrilleru. Aby dosáhl svého vykoupení, vydává se zdiskreditovaný policista Frank Penny (Aaron Eckhart) na nebezpečnou misi s cílem vypátrat unesenou dceru náčelníka policie (Giancarlo Esposito). Její už tak mizivé šance na přežití rázem vezmou za své, když Penny udělá fatální chybu a zabije zvráceného únosce, jediné vodítko k odhalení místa, kde se dívka nachází. Poté, co se k němu připojí ambiciózní reportérka Ava (Courtney Eatonová), která zajišťuje živý přenos z pátrání, se rozpoutá hotové peklo, neboť na scénu přichází bratr mrtvého únosce (Ben McKenzie), lačnící po krvavé pomstě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (91)

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jediný důvod, proč jsem tuhle béčkovou, televizní srajdu dokoukal, je slušné tempo od samého začátku. Jinak vše ve filmu jsem viděl už tisíckrát, akce průměrná, kdy se prostě vystřílí tuna zásobníků, ale ne a ne se trefit, na to už jsem prostě alergický. Aaron samozřejmě nejsilnější článek celé této show. Dvě * ať nežeru, ale už to nechci víckrát vidět. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Asi jako většina diváků, znalých dosavadní tvorbu Stevena C.Millera, jsem ani já nepředpokládal, že by se zrovna tento jeho snímek kvalitativně jakkoliv vymknul podprůměrnému, či slabě průměrnému béčkovému filmovému zážitku, ovšem nyní musím s radostí oznámit, že se C. Miller zatraceně překonal, a Line of Duty nemohu hodnotit jinak, než jako vážně strhující jízdu, disponující naprosto vším, co takováto správná, nenáročná akční jednohubka má mít, aby vážně bavila. Což znamená, hned od úvodu neskutečný, doslova strhující spád, přímočará, jednoduchá zápletka, kterou bych ale rozhodně neoznačoval za nějak vyloženě hloupou, spíš naopak, pátrání po unesené holčičce je zpracováno adrenalinovým a několikrát opravdu zatraceně napínavým způsobem, a v neposlední řadě i využití těch moderních prvků v podobě živého vysílaní na netu z průběhu celého toho pátrání mi vlastně také nepřišlo až tak úplně mimo. Dále nemohu nějak vyloženě kritizovat ani akci, i když pár těch přestřelek je tedy fakt naivních, ale čert to vem, když jinak celkově působí velice dobře, a v neposlední řadě i ten Aaron Eckhart v roli hlavního hrdiny zvládl zahrát přesvědčivě a výrazně. Line of Duty lze tudíž sice pořád považovat především za nenáročný, béčkový akční příspěvek, nicméně zároveň určitě patří mezi to nejlepší a nejzábavnější, co v rámci podobných produkcí a žánru za poslední roky vzniklo. Škoda tak jen pár vyloženě znehodnocujících scén a několika kýčovitých a vážně idiotských dialogů, jelikož pak by se jednalo fakt už o parádní pecku, takto za mě "jen" velmi silný průměr. ()

Reklama

mzss1 

všechny recenze uživatele

(83%) Béčkový režisér Steven C. Miller konečně v mých očích natočil doposud nejlepší film, jaký jsem od něj zatím viděl. Viděl jsem tedy i s tímto zatím 6 jeho filmů. Budu je raději jmenovat v originále, a sice: Extraction (2015) – 2*, Marauders (2016) – odpad!, First Kill (2017) – 4*, Arsenal (2017) – odpad!, Escape Plan 2: Hades (2018) – 1*. Takže tu máme 2x odpad!, 1x 2*, 1x 1* a díky bohu 2x 4*. Firts Kill byl opravdu dobrý, ale tento jeho novinkový počin LINE OF DUTY je ještě lepší. Přesto to není zrovna běžný film a své kritiky jak se tak dívám, to mít bude. Zase mi to ale přijde přehnané – jako tyhle výtky. Tento režisér není zrovna nejlepší a nemá už vůbec dobrou pověst tím, jak katastrofálně pohnojil druhý Plán v útěku – to mu jen tak neodpustím. ALE, dnes si u mě Steven pár plusových bodů získal, takže asi vyhlásím příměří, POKUD natočí alespoň ještě 1 takový slušný snímek. ;) A nyní vážně, jak jej shrnout? Jak už jsem psal, není to zrovna běžný snímek. Je to dost zasazeno do dnešní doby, která je ovládaná internetem, médii apod. A tímto právě sledujeme odvážného policistu, který právě nemá moc dobrou pověst a snaží se zachránit unesenou dívku jeho nadřízeného policisty. K tomu mu chtě nechtě sekunduje mladá a iniciativní až amatérská reportérka. Svým způsobem to byl dost ujetý nápad a k tomu měl film i několik nelogických děr, které jsem ale nakonec nějak s přivřenýma očima akceptoval. Chvílemi to bylo přehnané, jak se vše točilo živě atd. Ale víc jsem na tomto béčku ocenil perfektní technickou stránku. Kamera se zpočátku klepala, poté se usadila. Přesto jsem si veškeré akční scény užil. Jednak byly tvořeny dlouhými pronásledovačkami. Hlavně ta úvodní byla zajímavá. Hlavní hrdina filmu dostával docela na frak. Poté po cca 49 minutě už tempo filmu neskončilo a začalo i dost intenzivní střílení a jedna bitka a naháněčka za druhou. Finále už bylo takové klasické, předvídatelné a poslední minuty? Klasický patos apod. Přesto to moc kritizovat nemůžu, bavil jsem se od začátku do konce. Ústřední policejní postava – Aaron Eckhart to zahrál dokonale. Potěšila i jeho netradiční doslova „parťačka“ Courtney Eaton. I jsem rád ve vedlejší nepodstatné roli uviděl i Dinu Meyer. Hudba byla taková optimální, dynamická – hodila se sem. V některých momentech i zafungují emoce (není jich tady dostatek tedy), ale přesto. Příjemné překvapení, ke kterému se ještě rozhodně vrátím. Jen tak dál Millere! A ne, že zase natočíš nějakou sračku! ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Kariéra režiséra Stevena C. Millera je oficiálně u konce, protože nic lepšího už v životě nenatočí. Jasně, má to svý mouchy, ale v rámci podobných béčkových akčňáků, určených převážně na bluray a VOD je tohle naprostá špička. V podstatě je to taková Nebezpečná rychlost, ve který místo autobusu sleduje divák sprintujícího sympaťáka Eckharta, kterej ani na vteřinu nesleze z plátna. Kupodivu je fajn i jeho parťačka, se kterou má několik fakt vtipnejch dialogovejch výměn. Film má navíc naprosto ďábelský tempo a přehledný akční scény. A závěr na hřbitově má akorát tu správnou dávku patosu a zároveň sebeironie, aby to nebylo debilní. Line of Duty je naprosto příjemný a nečekaný překvapení, u kterých si člověk uvědomí, že je fajn sledovat v hlavní roli normálního chlapa a ne kokota v kostýmu superhrdiny. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh s klasickými prvkami (poručíkovu dcéru uniesli a nezostáva veľa času na to, aby ju našli), ktorý je oblečený do filmového kostýmu, ktorý má značku B. Celé to snažia predať s A. Eckhart, ale nedarí sa to. Spolupráca medzi hlavnými postavami je slabšia. Na ochranu A. Eckharta len toľko, že svoju rolu bral vážne. Ale inak, podľa mňa by si mohol dovoliť vybrať aj lepšie filmy. Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (1)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v najväčšom alabamskom meste Birmingham. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama