Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rhaenyra truchlí nad tragickou ztrátou a snaží se udržet říši pohromadě. Daemon se připravuje na válku. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (67)

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Historicky asi první seriál, kdy jsem dal všem epizodám plný počet. A tentokrát to nejde jinak, i když jsem byl malinko na vážkách. Minulá epizoda dost nastolila atmosféru a tady to vidíme "jen" z druhé strany. Závěr vše ale pěkně vynahradil, i když už při vyslání synů jsem tak nějak tušil, že jedna cesta nedopadne dobře. A válka může začít. ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten, kdo se o Píseň ledu a ohně zajímá více než skrze stížnosti na sociálních sítích, moc dobře ví, že první řada nemohla stihnout odvyprávět ty nejmocnější momenty celého příběhu, tudíž i všemi očekávané finále nepřináší velkolepou válku, nýbrž jen další z důvodů, proč k ní nakonec stejně musí dojít. Všemi možnými aspekty, které z Rodu draka dělají nadstandardní seriál, se ale epilog první sezóny pyšní a já se jdu posadit se slzou v oku do kouta nejen za smrt jedné z postav, ale hlavně za to, že dřív než za rok (a kus?) se navázání nedočkáme. ()

Reklama

Alementina 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S ohledem na nedavno prectenou predlohu, tak me mrzi zmeny. Daemon v knize neni zaporak, tak jak je vykreslen v serialu a to stejne se tyce zaverecneho souboje draku, kdy naopak, co v serialu jr podano jako nehoda/nestastna nahoda, tak v knize byl umysl. Za me to meni charakter postav, coz se mi moc nelibi. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podle očekávání se Rhaenyra tak nějak sama korunuje královnou a konečně může začít onen krvavý souboj o trůn. Nebo jsem na závěr série něco takového čekala. No jenže… Podobně jako Daenerys má Rhaenyra zprvu stejný názor a nehodlá prý "vládnout popelu" a tak je prozatím ve svých krocích za získáním železného trůnu zdrženlivá. Což by za mě dávalo smysl. Jenže pořád tady máme k dořešení závěr předchozího dílu, nad kterým pořád kroutím hlavou. Rhaenys totiž podle jejích slov nechtěla být tou, která zahájí válku a přitom jí mohla vlastně během vteřiny celou ukončit. A tak Rhaenyra celý díl pořád čeká a já vlastně nevím na co. Co víc potřebuje jako záminku k boji? Snad to, že si s jejím právem na železný trůn královna a její tatík vytřeli zadek? Že mají podezření ohledně smrti krále Viseryse? Jediný, kdo má zatím koule jednat je Daemon a na to se opravdu těším. Závěr dílu byla paráda. Knihu jsem sice nečetla ale pokud v seriálu smrt prince vypadala jako nehoda a v knize je za vším zlý úmysl, mám takový pocit, že je to celkem velká odbočka a nevím, jak se s tímhle v další sérii hodlají tvůrci vypořádat. Zlý kukuč Rhaenyry v závěru napovídá, že její zdrženlivost je u konce. No hurá. Závěr na mě působil přesně tak, jak bylo zamýšleno. Můj zájem o seriál vzrostl a těším se na druhou sérii. Jako celek ovšem díl nabízí vatu v podobě opět a zase porodu (kolikátý už proboha?), spousty politikaření, výhrůžek a hledání spojenců. To vše jsem očekávala a uznávám tady se mi to velmi zamlouvalo (tedy to politikaření) ale kromě závěru nutno poznamenat, že se děj opět nikam nepohnul a obávám se, že takto bude seriál pokračovat i v další sérii. Z těchto důvodů ani tento díl nemohu ohodnotit plným počtem. ()

Bordoshut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10 – Nemožné se stalo skutečností. Poprvé za celý seriál Rod Draka jsem měl při sledování pocit, že sleduju pravý, nefalšovaný sequel Hry o Trůny, který dosahuje kvalit svého velkolepého předchůdce. Desátá epizoda je jednoduše úžasný divácký zážitek od začátku až do konce, bez jakéhokoliv hluchého místa. Zkrátka to šlape jako hodinky. Tempo, napětí – chvílemi jsem ani nedutal –, hudba, výprava, scénář. To všechno zde funguje na výbornou a skvěle to zúročí vztahy a pletky, jež byly pracně a solidně vystavěny v předešlých dílech. CGI výborné, práce s kamerou také na jedničku, předává přesně ty pocity, které má. Konflikt je velmi ostře narýsován a pompézní intrikánská hra o trůn, přízeň a moc může započnout. Dokonce i herci a herečky se činili o 106. Škoda, že seriál v tomhle tempu neběžel celou dobu, nebo se alespoň neodehrával v jedné časové lince. Tady lze vidět, jak krásně to mohlo fungovat. Ve zkratce: "Skvělý pay-off, který kazí jen vzpomínka na to, jak zdlouhavé dokázaly být předchozí díly." ()

Galerie (80)

Reklama

Reklama