Reklama

Reklama

Alicent je znepokojena Aegonovou Malou radou a Rhaenyra dospěje k osudovému rozhodnutí. (Max)

Recenze (30)

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Během těch dvou let jsem asi trochu pozapomněl, jak kvalitní tento seriál je, ale tato epizoda mi to připomněla a rovnou se zařadila mezi ty nejlepší. Poutavé, atmosférické, velmi dobře zahrané a napínavé jako kšandy. A ten konec… skoro jsem ani nedýchal. Už jsem zase na HotD naladěn a těším se na zbytek série. ()

betyvlckova 

všechny recenze uživatele

Je to tady hra o trůny respektive rod draka je zpět a v plné parádě. Už jenom při úvodní znělce na severu mi do očí vhrkly slzy.  Příběh se posunul kupředu a to v dobrém. Žádná linka nenudila nebo nebyla zbytečná.  Je pravda, že závěr s B&C mohl být ještě lepší kdyby se drželi knížky, ale v tom nevidím zásadní problém. Hlavní je, že zbytek byl perfektní a připravuje válečnou půdu pro budoucí epizody či série. ()

Reklama

3T 

všechny recenze uživatele

První epizoda startuje zbrusu novým intrem za doprovodu staré dobré znělky, ve které tvůrci pracovali s motivem výroby tapisérie a znázorněním tkaní nití, jež postupně utváří obrazy z bojiště. Milovníci akčních scén sice hnedle na úvod nedostanou žádnou epickou bitvu, ale diváci se mohou těsit na jedno peprné překvapení i jeden zásadní zvrat. Zasvěcení potě vědí, že před válkou bylo zapotřebí dokončit kapitolu Blood and Cheese. Tento díl lze tedy v mnoha ohledech přirovnat k Baelor (S01E09) a Deště Kastameru (S03E09) z původní série, takže krev znovu poteče proudem. Coby čtenáře mě velmi pozitivně překvapilo, jak seriáloví showrunneři knihu obohatili přidáním dalších aspektů či minipříběhů, v čemž nadále pokračují i ve 2. řadě s jedinou vyjimkou. Chybí tu docela zásadní postava, druhý v následnické linii, avšak tuto okolnost přežiji s ohledem na to, že skoro celá Hra o trůny byla vycucána z prstu. 🖤 #TeamBlack ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

-Nebojím se draků, ale krys.- Nádherný návrat do Západozemí. Řada postav, co jsem si musel připomenout, jedna zákeřnější než druhá. Výlet i na Zeď. Intriky. Absence brutality, gore (jde mimo kameru), nahoty. Několikrát ale dojde na DRAKY! Chystá se válka, jak jinak. Moc se mi líbí strohé interiéry tak trochu do gotiky, kde světla a stíny vytvářejí tajemno. Vizuál opět parádní. Po celou dobu jsem měl pocit, jako když sleduji počátky GOT. A hlad po kvalitní fantasy je veliký... ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsme konečně zpátky a já skáču radostí. Rod Draka se vrací vskutku ve velké formě a divák, který si užil první sérii nemusí mít pochybnosti. Tvůrci totiž odvádí fantastickou práci a je radost sledovat výborně promyšlenou podívanou, kde má všechno svoje opodstatnění. HBO opět přináší seriál, který kope konkurenci strmě dolů a bere svoji pozici (ne)korunovaného krále televizní podívané zpátky do svých rukou. Po technické stránce je to znova skvělá podívaná, kdy kamera, střih, vizuál a hudební doprovod Ramina Djawadiho (který je pravý král Západozemí) nemají chybu. Děj navazuje na závěr první série, kdy se stala velká událost po které je otázkou času, kdy dojde na válku. Šachovnice je zkrátka rozehrána a napětí stoupá. Tam, kde si někteří diváci stěžovali na nudu u první série, tak bych rád zdůraznil, že tahle "nuda" byla výbornou výstavbou pro budoucí dění, které brzo nastane. Proto se musím přiznat, že mě překvapilo, jak emotivně dokážu prožívat s jednotlivými postavami jejich těžké chvíle (takhle emotivně jsem neprožíval některé chvíle u Hry o trůny). Proto chci docenit jaký čas si dali tvůrci s představou postav, jejich motivy a samotným konfliktem. Myslím si, že to lépe udělat nešlo. Plus se smí říct, že to také funguje díky vynikajícím hereckým výkonům. Konec epizody je neskutečný napínák a výborně zrežírovaná pasáž, kde znalec předlohy (věděl jsem, co se bude dít) bude i přesto nedýchat a těžce se dívat na obrazovku. Závěr epizody je zkrátka čistá dokonalost a tvůrci jenom připomněli divákům, že tady jsme v Západozemí ve světě Hry o trůny. Jsem nadšený ze samotný epizody a už se nemůžu dočkat dalších epizod. Tohle bude velká podívaná u které si zase užiju strávený čas. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama