Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Viserys pořádá turnaj na počest narození svého druhého dítěte. Rhaenyra vítá strýce Daemona zpátky v Rudé baště. (HBO Max)

Videa (1)

Z natáčení

Recenze (180)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť len rozjazdová snáď. S veľkou dávkou nostalgie. A nepochopením, prečo do hlavne roly obsadili takú opachu. Ako na ostrovoch už nevedeli nič nájsť, tak pošli až do Austrálie, ale toto je fakt ako keby s klokanom zrazené. Mne dlhé konverzačky bez akcie nevadili ani predtým. Len problém je, že už prvá časť GoT priniesla veľký koniec. Tu to neprišlo. ()

Razzor_82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Představa, že ovládáme draky je jen iluze." Tak po dlouhém odpočítávání nám konečně HBO vykoplo tu seriálovou senzaci roku. První díl hodnotím zatím jako průměr. Draků si moc neužijeme. Casting na obsazení mě osobně zatím moc nezaujal. Na nové tváře je asi potřeba si zvyknout. Největší jiskru mají Paddy Considine a Matt Smith. S Milly Alcock v roli princezny se zatím sžívám. Do očí bije Steve Toussaint s jeho blond kšticí.  Vizuál je moc pěkný a připomene staré GoT. Intriky zatím vlažné. Uvidíme, tak zatím 6/10 ()

Reklama

helraiser 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní úvod a uvedení rodu draka jak se sluší a patří. Postavy super, už ze zvyku dost krvavé, především porod a dělání pořádku v ulicích Králová přístaviště, samotný turnaj neměl chybu, takhle brutální turnaj se jen tak nevidí. Jinak vizuálně perfektní a na rozdíl od prstenů moci to fakt není nuda. Spokojenost a natěšenost na další díly. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyzera to na poctive pokracovanie uspesnej a v 6tich seriach i precizne natocenej uspesnej fantasy Game of Thrones. Tento diel som si pozrel 2x. Prvykrat kvoli zorientovani sa v menach postav, ich rodoch a vztahoch medzi nimi. Som zvedavy ako to bude medzi mladou princeznou btw. povahou pripominajucu Aryu a jej brutalnym strykom, ci ake intrigy nam predostru hraci pri velkom stole. Legendarna dvojka "pavuk" a "malicek"...tito pochadzali z rovnajkej predlohy majstra spisovatela G.R.R. Martina. Myslim, ze sa mame na co tesit. Kratke pisomne upovedomenie divakov, ze sa dej bude odohravaty 172 rokov pred Daenerys a ponechat zaverecnej znamej melodie bol vyborne tahy. Hoci porovnavaniu sa tato seria samozrejme nevyhne. Btw. videli sme na chrbte Viserysa zaciatok greyscale - "kamennej choroby"? ()

Melios 

všechny recenze uživatele

"Ak mám byť úprimný nikdy som neprepadol tejto šialenej sérii o Piesni ľadu a ohňa..." Týmito slovami som opísal pôvodné GoTko a stále si za tým stojím. Nikdy ma pôvodný seriál nejak extra nebavil, no pilot House of The Dragon je už iná liga (resp. pieseň). Som namotaný krásnou produkciou, prevedeným a zápletkou, ktorá mi zatiaľ príde zaujímavejšia ako celé Game of Thrones. Ostal som milo prekvapený, očakávam ďalší materiál. "You Son of a Bitch, I'm In!" ()

Galerie (79)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Miguel Sapochnik, ktorý nakrútil prvú epizódu, knižnú predlohu nečítal, aby mu nebránila v tvorivom rozlete. Chcel mať rovnakú perspektívu ako diváci, ktorí román nečítali. (krasomama)
  • Přízeň, kterou Alicent (Emily Carey) dává Daemonovi (Matt Smith), je jasně vidět na jeho kopí, když mu kopí bylo předáno po oznámení, že má čelit Cristonovi (Fabien Frankel). To pak chybí, když se jejich koně staví na zadní, ale je zpět během souboje a je vidět, jak letí po tyči, když se oba muži střetnou. (mikki089)
  • Název epizody je přímo převzat z názvu kapitoly z knihy „Oheň a krev“, na které je seriál založen. (mikki089)

Reklama

Reklama