Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Daemon navštíví svou ženu v Údolí. Viserys a Rhaenyra uzavírají dohody s Velaryony. Alicent se snaží odhalit pravdu o princezně. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (80)

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá polka je za nami a rozhodne je vymakaná. Rhaenyra si berie Velaryona ale on radšej párky, no Rhaenyra to tuší a tak sa dohodnú, že každý bude užívať tú svoju párku. Svadobná hostina príjemná a k záveru sa to zvrtne na klasickú krčmovú nedeľu kdesi na východze. A myslím, že v tejto epizóde  bol jedinou šťastnou osobou ten patkáň na konci. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Úvod epizody trošku pozvolnější a na události skoupí, ale závěr vše značně vykompenzoval. Tvůrci seriálu znovu ukázali, že pokud jim jde něco fakt dobře a jsou v tom nepřekonatelní, tak se rozhodně jedná o svatby. Závěrečných 20 minut bylo zcela kule rvoucích a dávalo zavzpomínat na nejlepší časy Martinova univerza. Pletichaření v plném proudu. Nechybí násilí. Motivace jednotlivých postav definitivně potvrzeny a závěr dává navíc slibovat, že právě konečně odstartoval brutální boj o moc. Nezbývá, než se těšit na následující epizody. [84 %] ()

Reklama

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sakra tahle epizoda je Tak dobrá. Výborné dialogy, herecké výkony, všechny pohledy postav jsou výborné a samotné vyvrcholení svatby klasické GOT. Emily Carey dostala ve své poslední epizodě větší prostor a na svůj věk odvedla úžasný výkon. Budou mi Emily s Milly chybět. Next two episode director Miguel Sapochnik. I'm so fucking excited! ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

5.díl. Král Viserys se svojí dcerou Rhaenyrou plují za Velaryony, aby uzavřeli sňatek. Následnice trůnu se má provdat za syna dříve dobrého přítele jejího otce, aby sjednotili rody proti nebezpečím zvenku a zároveň posílili moc koruny. Je tu však plno nebezpečí zevnitř. Lenor, budoucí Rhaenynin choť, je homosexuál, a má obavy, co mu manželství poskytne. Zpátky doma, Alicent se dozvídá krutou pravdu o noci mezi sirem, ochráncem princezny, a její dobrou kamarádkou, nevlastní dcerou. Ona sama se mezitím loučí s bývalým pobočníkem krále, svým otcem. Démon zabijí svoji bývalou ženu, což se nelíbí jejímu bratranci. Královi se zhoršuje zdraví. Po příjezdu zpět do hlavního města se zhroutí, a lékaři si s ním neví rady. Brzy se však, dočasně, uzdraví a pořádá svatbu své dcery. Té se účastní i Démon, a později chladně se tvářící královna. Svatba se koná narychlo, sir, ochránce Rhaenyry, zabijí milence Lenora. Poté se chce zabít sám. Král se opět zhroutí. 95 procent. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Telenovela s hezkou výpravou a hezkými kostýmy. Nic víc. Místo toho, aby se řešila politika, boj o moc a intriky, všichni se zabývají akorát tím, kdo s kým spí, a kdo s kým v budoucnu plánuje spát. Svorně jsme nadávali na Weisse a Benioffa, když postupně kazili Hru o trůny, ale Weiss a Benioff byli po většinu času, oproti nevýraznému Ryanu J. Condalovi, mistry dialogu a komplikovaného děje. Rod draka je pouze jednoduchoučká vztahovka, která jenom těží ze slávy svého daleko kvalitnějšího předchůdce. PS: Z jakého důvodu se Rhaenyra a Laenor vzali narychlo v nějaké jídelně? Jenom proto, že se na hostině porvali nějací dva no name rytíři, naprosto nevýznamní pro říši? Nedává to smysl. 2,5*. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Rhaenys Targaryen (Eve Best) létá od svých třinácti let na drakovi jménem Meleys. (Veskoslav)
  • Název této epizody pochází ze vznešených slov rodu Hightowerů. (mikki089)

Reklama

Reklama