Reklama

Reklama

Obsahy(1)

O deset let později. Rhaenyra čelí Alicentiným neustálým dohadům o svých dětech, zatímco Daemon a Laena zvažují nabídku v Pentosu. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (94)

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Tvůrci si vzali příliš k srdci známé pořekadlo, že v nejlepším se má přestat. Po luxusní svatbě, která byla bezkonkurenčně nejlepším momentem dosavadního průběhu seriálu pro mě zcela nepochopitelně poskočili v čase o 10 let do doby, kde se jen rodí děti a žvaní. Všechno šlo do hajzlu a atmosféra se buduje od základů znovu. Rhaenyra se snaží si namluvit, že když se dvěma albínům narodí několik hnědovlasých dětí, že je to vlastně úplně normální a bude stačit, když si černoušek bude hrát na manžela roku a celý dvůr to bude baštit. Jinak jak už to tak po velkých časových skocích bývá. Nemohlo následovat nic jiného, než další seznámení s hromadou nových postav. Některé postavy zestárly k nepoznání. Jiné hraje tentýž herec, který vypadá ještě mladší než dříve. Celkově je epizoda poněkud divná a dojem zachraňuje až parádní závěr, kde Daemonovi vyrostla pěkně proradná konkurence. [66 %] ()

aik

všechny recenze uživatele

Řekněme, že tohle už je jen taková poslední kapka úpadku GoT. Snad s mírnou vyjímkou předchozí epizody, mi celý seriál zatím přijde, že se tvůrci jen plácají na místě a vlastně nevědí kudy kam. Casting hlavních postav o ničem. Většina představitelů těžce postrádá charisma a když už ho někdo má, tak je jeho role minimální. Práce s postavami obecně bídná. Motivace chování často nelogická. Kontinuita vyprávění nikde (takřka bych se vsadil, že to psali až během natáčení). Atmosféra generická až umělá. Šokující scény většinou jen pro efekt a spíše samoúčelné. ... Rod draka se zatím jen veze na popularitě GoT a bohužel si absolutně nezaslouží srovnání. Dám tomu šanci do konce série, ale za mě zatím průser. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chaos. Ďalší skok v čase, ako by sa nič nedialo a vymenení herci, aj keď chválim, že spotená kráľovna vyzerá lepšie, než kedykoľvek predtým ako princezná. Ale predsa len nejaké poučenie tu je: Ak uvidíte nahého chlapca masturbovať v okne, nemajte mu to za zlé. To je len následník trónu u Targaryenovcov. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zvyknout si na nové tváře, nebylo zase tak obtížné. A vlastně celá epizoda, nebyla špatná. Oceňuji opravdu moc zdařilé draky. Asi nejrealističtější, jaké můžete v TV vidět. V jedné z nejsilnější scén uplynulých epizod, si animátoři řekli o nominaci za efekty. Co se týče děje, tak to neškodné intrikánské ňafání nejspíš skončilo. Teď už se přitvrdilo a je to jen dobře. Přesto není důvod k nadšení. Pořád se nedaří spojit do jednoho celku zajímavé události, s hereckou pastvou pro oči a uši. Doufal jsem, že to, co kdysi předváděla třeba Lena Headey, bude stát na Matt Smithovi. Ale postava Daemona, zatím jen neškodně doutná.  Kombinace šokujících zvratů, skvěle napsaných postav a dialogů, byla ingredience, která dávala prvním řadám GoT pořádný říz. V Rodu draka, se tomu tvůrci aspoň trochu přiblížili až teď, v poslední třetině šesté epizody. To je...smutné. Nechci být nevděčný, ale čekám víc. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Minule jsem zahazardoval, zvedl jsem hodnocení na tři kousky a tvůrci mi to velmi správně okamžitě omlátili o hubu. Šestá epizoda byla až děsivě nudná. Kdybych pociťoval záchvěvy vzrušení vždy, když vidím nějaký porod, nepochybně bych si díl užil, protože zrozením nových životů nebo alespoň pokusům o ně, věnovali tvůrci slušnou část stopáže, ale protože si podobné scény neužívám, nebyl jsem nikterak šťastný. Zprvu jsem si chtěl stěžovat na nesmyslně dlouhé časoskoky, ale hbitě jsem si to rozmyslel, když jsem si uvědomil, kolikého utrpení mě tvůrci ušetřili. / Poučení: Po všech těch seriálových a filmových porodech nedokážu pochopit, že do toho jdou ženy dobrovolně. ()

Galerie (21)

Reklama

Reklama