Reklama

Reklama

VOD (1)

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

Z natáčení

Recenze (84)

SimcaJB 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak se blíží konec a scénáristé se snaží příběh připravit na vyvrcholení první sezóny. Po smrti manželky Daemona se věci ještě více zkompilují a je jenom na královně, budoucí královně a dalších lidech, aby zakončili svůj příběh s úctou. Už zkušený režisér seriálu Hra o Trůny Miguel Sapochnik, který natočil jedny  z nejlepších epizod, se tentokrát nevrhl na akční sekvence, ale na psychologické drama v rámci jednoho královského rodu. Postupně kamerou sledujeme jednotlivé postavy, jak se mračí, usmívají... Koukáme na to, jak se jim tvoří myšlenky v jejich hlavách, abychom pochopili jejich myšlenkový proces. Daemon, Rhaenyra a Alicent jsou ty nejdůležitější postavy v celém království. Král už je starý a táhne za sebou celé své rozhodnutí o následnictví trůnu. Snaží se uchovat v rodině řád, což se mu vůbec nedaří, protože má rád zároveň svojí dceru a svoji manželkou. Ostatní postavy už slouží pouze ke křoví, které je pouze k tomu, aby se stalo hybatelem děje. Hybatelem děje v této epizodě je svár mezi dětmi Alicent a Rhaenyry, které po smrti manželky Daemona udělají velké věci. Jak víme, Lady Laena Velaryon měla draka a o toho tentokrát jde. Jak se říká oko za oko, tentokrát jde oko za draka, tak se rozložení draků v rámci rodin Valerionů a Tangarienů hodně změní. Jak je vidět, první sezóna Rodu Draka se bude věnovat boje o trůn, a tak nás čeká velký boj Rhaenyry a Alicent, protože manžel následnice byl „zavražděn“. Jsem rád za takový díl, kde se na první pohled nic neději, ale na druhý, spíše na hlubší prozkoumání se děje toho hodně. Sapochnik tentokrát nevěnuje fyzickému bojišti, ale je to psychické bojiště, kde každý pohled značí psychologický stav. Příběh stávající a budoucí královny, jejich synů a boj o moc se v sedmém dílu seriálu Rod draka hodně povedl. 90 % ()

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice jsem půlku dílu stál tak 1 cm od televize, abych něco viděl a vřely ve mně negativní pocity jako při sledování Dlouhé noci před 3 roky, ale druhá polovina je kulervoucí přehlídkou vypjatých situací, které dění pomalu vykopávají do pozice, z níž může začít to, na co všichni čekají už od první epizody - ta pravá "Hra o trůn". ()

Reklama

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mne tato epizoda má několik problémů a to hlavně zase tma jak v prdeli nebo v epizodě Long Night což sedí, ale i tak to nedokázalo tuto doboru epizodu shodit. Daemon ukazuje znovu svoje lidštější stránky, napětí mezi rody stoupá. Dětští herci jsou perfektní a celá jejich konfrontace je vynikající. Líbí se mi dialogy mezi Rhaenys a Corlysem ty jsou dobře napsané a diskuze o odkazu je skvělá. Alicent naprosto magnificentní a též její diskuze s Ottem. No a Valyrijská svatba a způsoby pohřbívání no to jsou ty worldbuildingové věci, které mi tak chyběli v posledních sezónách. Dobrý to seriál. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Udialo sa toho vcelku dosť tak poďme po poriadku. Epizóda začína smrťou lady Laenoy. Pohrebná hostina je v dosť pochmúrnom duchu. Jej telo ešte nevychladlo a jej muž Deamon už kláti svoju neter Rhaenyru a jej draka zas uchmatne kráľov syn Eamon, ktorý si to ale odserie lebo mu princovský bastard vyklobne oko. Epizóda sa končí útekom princa Lenora, ktorý finguje svoju smrť a svadbou Reanyry a Deamona. Prevedenie: V   tejto časti sa toho deje tak veľa, že ani nemáte čas sa nudiť. Neskutočne mi nesedí hlavná hrdinka Rheanyra, ktorý po 10 skoku do budúcnosti zostarla tak o 30. Deamon dostáva čo chce a je následníkom trónu. Aj Lenor dostáva čo chce lebo môže ísť trúbiť Panošov za more bez výčitiek. Takže všetci dostali čo chcú, teda až na kráľovnú, ktorá ešte zohrá do konca nemalú úlohu. To cítim. 95% ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu mě trochu mrzí, že se nějaké dějové linky víc neprodlužují. Chápu, že se i v knize dost skáče. Ale ne natolik, aby tvůrci museli tolik věcí skipovat. Třeba návrat Otta jako pobočníka není vůbec v epizodě vysvětlen a ani dopady smrti Baely, u které se schází všichni rovnou na pohřbu a téměř nulový dopad smrti Harwina. Samotný konflikt, či jeho základ v rodině Targaryenů je konečně nastolený a to nejlepší je na tom, že všichni jsou tak trochu bad guys a i když máme většinově pocit, že bychom měli fandit Rhaenyře, tak Alicent má nakonec ale vlastně úplně ve všem pravdu a proto je o dost víc fascinující, jak lze příběh přebíhat ze strany na stranu a určit si svůj vlastní názor. Každopádně doufám, že se to brzy rozjede k pořádnému tanci. PS: dětský fight skvělý, surový, lepší jsem asi neviděl v této kategorii ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama