Reklama

Reklama

Rodiny se sjíždějí na pohřeb, který se koná na Náplavomarce. Viserys vyzývá k ukončení bojů a Alicent se dožaduje spravedlnosti. (HBO Max)

Videa (2)

TV spot

Recenze (85)

Ajfist 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tak na Hru o trůny to rozhodně kvalitou nemá. V seriálu se hodně žvaní a děj moc neodsýpá.  Není to taková pecka jako předchozí seriál, je to rozhodně méně propracované. Hra o trůny měla opravdu šťávu, byla tam akce i hromada intrik a konverzace spousta trikových scén a děj měl spád. Rod draka bohužel spoustu z Her o trůny postrádá. Je to spíše seriál pro děti co budou nadšené z draků což je vlastně jediné co vyžadovalo větší digitální triky, jinak je to třeba na nějakou akci dost slabé. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak za mne tato epizoda má několik problémů a to hlavně zase tma jak v prdeli nebo v epizodě Long Night což sedí, ale i tak to nedokázalo tuto doboru epizodu shodit. Daemon ukazuje znovu svoje lidštější stránky, napětí mezi rody stoupá. Dětští herci jsou perfektní a celá jejich konfrontace je vynikající. Líbí se mi dialogy mezi Rhaenys a Corlysem ty jsou dobře napsané a diskuze o odkazu je skvělá. Alicent naprosto magnificentní a též její diskuze s Ottem. No a Valyrijská svatba a způsoby pohřbívání no to jsou ty worldbuildingové věci, které mi tak chyběli v posledních sezónách. Dobrý to seriál. ()

Reklama

Trešlson 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina řady zatím trochu zaostává za tou první, ale subjektivně mám vždycky problém s většími časovými posuny a přeobsazováním (u Rhaenyry považuji recast za ten "nepovedenější" oproti Alicent). Kdyby se ale v duchu posledních 15ti minut nesl celý díl, dal bych klidně poprvé Rodu Draka plný počet. Příslib věcí budoucích je velký a největší problém pro mě bude, že tu vlastně nemám komu "fandit", ale jako rozšíření loru zatím HotD beru všemi deseti. ()

Azrail 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No dopr... Toto byl asbolutní masterpiece.  Už pohřeb Laeny byl precizní, každý pohled a každý pohyb těla zde dával smysl i přes minimum vyřčených slov. Aemond a jeho osedlání Vhagar - naprosto dechberoucí. "Dětská" rvačka výborně natočená a následný "soud" také úchvatný. Alicent konečně ztratila sebekontrolu a obě soupeřky si navzájem odhalují karty. Daemon, Rhaenyra, Laenor - nestačil jsem zavřít pusu, jak byla závěrečřná pasáž vyřešena a jsem sakra rád, že Laenora nenechali bezmyšlenkovitě zabít, to by mi k Rhaenyřynu charakteru nesedělo. Naopak mu dopřáli svobodu, o kterou tolik stál, dvorský život ho vlastně jen svazoval a vůbec ho netěšil. Takto bude určitě spokojenější. No dámy a pánové, figurky se nám pomalu ale jistě přesouvají na pozice, odkud už nebude návratu a bude moci naplno propuknout Tanec draků. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle už není nic jiného než stará dobrá Píseň ledu a ohně. Intriky se přehouply v činy a temnota nabývá vrchu. Samozřejmě draci potěšili. Už úvodní pohřeb, kde stačily pohledy očí a výrazy jednotlivých postav, nastínil atmosféru. A pak přišly dvě po sobě jdoucí scény plné dusného napětí, co by snad ani nešlo ukrojit. Výborné. ()

Galerie (70)

Reklama

Reklama