Reklama

Reklama

Keď Jake Barnes (Alain Moussi), oslavovaný vojnový hrdina a majster bojového umenia jiu-jitsu, podľahne nezdolnému stvoreniu Braxovi, budúcnosť ľudstva visí na vlásku. Zranený a trpiaci silnou amnéziou je Jake zajatý armádou, ktorá nemá potrebné vybavenie na boj proti nemilosrdnému votrelcovi z vesmíru. Jakea zachráni Wylie (Nicolas Cage) a starodávny rád bojovníkov jiu-jitsu, ktorí mu musia pomôcť rozpamätať sa a nabrať silu, aby spoločne dokázali Braxa poraziť v epickej bitke, ktorá určí ďalší osud ľudstva. (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (74)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vinou režiséra jde skutečně o velice slabou podívanou, což je ovšem poměrně velká škoda, neboť v mnoha ohledech by se mohlo pod taktovkou talentovanějšího tvůrce jednat o sice pořád béčkovou, nicméně určitě daleko přijatelnější jízdu, a to jak díky zápletce, tak především obsazení, které nabízelo opravdu neskutečné možnosti, především tedy co by se akce týkalo. Jasně, ona zápletka je sice určitě triviální, až braková, ale v podstatě jako půdorys pro našláplý bojový film by posloužila více než dostatečně, jelikož se zde totiž z pětadevadesáti procent času prakticky opravdu jen bojuje, což by bylo v naprostém pořádku, ale to veškeré zpracování je prostě vážně mizerné. To, co tu totiž Logothetis vyvádí se stylem odvyprávění filmu, s postavami, s dialogy, s atmosférou, i s akcí, to je prostě prvotřídní průšvih, hraničící s ryzím amatérstvím. Ten chlap tu posral a zazdil snad fakt úplně všechno, co šlo, já se ale každopádně zaměřím především na tu akci, o které je to hlavně. V první řadě nechápu používání spomalovaček, to frčelo tak možná v devadesátkách ve vandammově éře, ale nyní to působí fakt už jen nedůstojně. Dále nechápu práce kamery a následně sestříhání veškerých soubojů, to přibližování, oddalování, co to jako bylo? Ale hlavně, tak monotónní choreografii soubojů jsem snad ještě neviděl. Nevyužití jmen jako božskho Tonyho Jaa, Franka Grilla, a v podstatě i toho Alaina Moussiho mi pak hlava už absolutně nebere, ti všichni mohli díky svému umění nabídnout tak efektní rubanici, že nějakou přihlouplou zápletku by diváci vůbec neřešili, ale opakuji, jejich využití je zde naprosto zbabrané, a především nepochopitelné. Nicolas Cage si tu pak jinak jen tak mimochodem jede jako vždy svůj vlastí level, já toho chlapa fakt žeru, ten musí být fakt na hodně kvalitním matroši. Jiu Jitsu je tak zkrátka ultralaciný brak, který ovšem skrýval nehorázné poklady, a to v podobě fakt šílené zápletky, která mohla být zatraceně zábavná a perfektních bojovníků, jejichž talent je zde ovšem skryt za režisérovu neschopností, tudíž těchto pokladů nebylo využito, a proto je výsledný dojem tak matný. ()

Aargh 

všechny recenze uživatele

Spousta věcí tu vůbec není špatná. Vykradený námět by pořád vydal na slušné béčko, výprava je vzhledem k nulovému rozpočtu solidní a na akci se dá koukat – sice to není nic světoborného, ale to platí o většině martial arts filmů. Cageův kung-fu hipík mě vlastně docela bavil. Asi bych, zocelen akčními filmy osmdesátých let, přežil i prkenného hlavního představitele, proti kterému je Van Damme oskarový herec. Co ale celý film totálně likviduje je hudba. Něco tak dokonale nefunkčního jsem snad ještě neslyšel. Místo aby do akčních scén duněl metal nebo techno jako v Mortal Kombatu, zní do nich jakési improvizované perkuse, které z průměrné akce dělají nesnesitelnou nudu. Až do toho někdo nastříhá lepší hudbu, dejte mi vědět. ()

Reklama

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

C-čkový film so všetkým, čo k tomu patrí. Režisér D. Logothetis sa zbytočne snaží spraviť zo scenáru „misteriózny fantazy“ film s nečakanými odbočkami, problém je v tom, že samotná koncepcia je veľmi deravá. Jedna malá hviezda za bojové scény, ktoré aspoň trochu držia film nad vodou. Škoda, že Tony Jaa sa objavuje v takomto filme (rozhodne stále má na viac). Osobné hodnotenie: 51% (*) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nicolas Cage už definitívne prijal osud Chucka Norrisa a vediac, že je už len na posmech zoberie už akúkoľvek rolu. Avšak na rozdiel od Chucku od je oscarovým hercom a neviem teda, ako dôstojné je jeho aktuálne filmové umenie. Neviem si predstaviť, či by sa podobnej úlohy zhostil Tom Hanks či Sean Penn a mnohí ďalší. To je už takmer neúcta k sebe samému. Ale inak Marie Avgeropoulos je sympaťáčka. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Vlastně nevadí, že má Jiu Jitsu směšnou digitální krev, ve výrazivu koženou hlavní hvězdu, nezajímavého záporáka "chci být Predátor, ale rozpočet byl jen na padouchy alá Power Rangers" i debilní děj. To všechno je v tomhle případě opravdu jedno. Ten film je totiž doslova napěchovaný akcí a má před kamerou hned několik schopných borců, ale tak nedynamické a v tempu absolutně nefungující bojové scény by jeden pohledal. Přitom to neprasí, jak to u laciných béček bývá, rychlostřih. Jen se tu nějakým zázrakem povedlo, že to vůbec, ale vůbec netáhne. A to z toho dělá v podstatě nedívatelný film. 10% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natočen za 6 týdnů. Nicolas Cage se zúčastnil pouze pěti natáčecích dní. (SONY_)

Reklama

Reklama