Reklama

Reklama

Správný čas žít

  • USA Then Came You (více)
Trailer 1

Vtipný a dojemný film o dospívání oslavující přátelství, lásku a život... Správný čas žít vypráví povznášející příběh, který nám připomíná, že není důležité, jak dlouhý život máme, ale zda jej dokážeme prožít naplno. Snímek se točí kolem Skye (Maisie Williams), energické dospívající dívky sužované nevyléčitelnou nemocí, která se spřátelí s devatenáctiletým hypochondrem Calvinem (Asa Butterfield). Calvin, který se bojí vlastního stínu, pomáhá Skye plnit její výstřední seznam úkolů. Přitom se učí čelit a překonávat vlastní obavy a nakonec se zamiluje do krásné, ale zdánlivě nedotknutelné Izzy (Nina Dobrevová). (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (41)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní psát o filmu, kde hlavní hrdinka umírá na rakovinu, ale vlastně je to takový milý "feel-good" film. Navíc Maisie Williams ukazuje, že se nemusí ztratit ani po Game of Thrones a Asa Butterfield taky přechod z dětských rolí zvládá skvěle. Příběh byl fajn, hudba povedená, takovýhle filmů klidně víc. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

O smrti zvesela. 1)  Velmi se mi zamlouvá, jak si tvůrci s nadhledem dělají legraci z jednoho z největších tabu naší civilizace - umírání._____ 2)  Chování Skye bylo na ránu pěstí, zvláště zpočátku. Ale tak to asi tvůrci tohoto podivuhodně vtipného příběhu chtěli._____ 3)  Že film ukazuje JEHO příběh a ne JEJÍ bylo jasné hned na začátku. Představoval jsem si jiný konec: Skye se uzdraví a naopak Calvin zjistí, že skutečně rakovinu má. Poslední záběry pak ho postaví před nutnost vypořádat se s věcí po jejím vzoru jako vpravdě životní výzvu. Ale to se, bohužel, nestalo. 4)  Výborný 21letý Angličan Asa Butterfield (hypochondr Calvin), pěkný 31letý Tyler Hoechlin (Calvinův starší bratr Frank) i 42letý Jihoafričan Colin Moss (Skyin otec) uspokojili mé srdce i touhy._____ 5)  Určitě stojí za zmínku i 21letá Angličanka Maisie Williamsová (umírající Skye) a 29letá Kanaďanka (dva roky batolecího věku v Bulharsku jí nepočítám) s kouzelným úsměvem Nina Dobrevová (letuška Izza). ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nikto ma nepresvedčí, že Arya je v Game of Thrones len tak akurát, no proste nie je to herečka, na ktorú by som sa chcel obzvlášť dívať, hlavne od kedy vyrástla. To sa už oveľa radšej pozerám na Ohařa. A tiež ma nikto nepresvedčí, že tých rakovinových teenage filmov je už akosi priveľa. Ďalší zo súdka filmov o tom istom. Ťažká diagnóza, ťažký záver, ale inak akože good feeling. Osrať, dajte nám už s tým pokoj. ()

papilon395 

všechny recenze uživatele

Moje první letošní srdcovka. Scénář může trochu připomínat The Bucket List pro mladé, ale tím to končí. Příběh je láskyplný, podaný s nadhledem. Nemohla jsem se vynadívat na devatenáctiletého Calvina, rysy i chováním na pomezí chlapectví a dospělosti. Skvělý herecký výkon jeho představitele, který mě zasáhl do morku kostí. Dívky mu zdárně sekundovaly. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Dalo by se říct, že víc než o samotný příběh jde spíš o pocitovou záležitost, což výrazně podporuje i příjemně rozjuchaný místy až melancholicky laděný soundtrack. Jestli se snad stane zázrak, díky němuž představitel devatenáctiletého neduživého Calvina Asa Butterfield v budoucnu trochu zmužní, tak zřejmě svým pronikavým pohledem uhrane nejednu dívku. (80%) ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Tituss Burgess řekl, že role, kterou hraje, byla původně napsána pro ženu, a cítil se velmi poctěn, když mu režisér zavolal a zeptal se ho, zda by ji hrál. (BMW12)
  • Název filmu se poprvé objeví až před závěrečnými titulky. (filmovyfan)

Reklama

Reklama