Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh vzestupu hudební legendy Arethy Franklin. Od jejích počátků, když jako malá zpívala v kostelním sboru, k tomu jak se vypracovala na mezinárodní super hvězdu. (Forum Film CZ)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (49)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

O Arethě Franklin řekl kdysi Lenny Kravitz, že je to jediná zpěvačka, která umí zpívat. Odvážné tvrzení a urážlivé k zpěvačkám, které to taky jakž takž zvládnou, nicméně já ho, kluka, chápu, chtěl prostě říct, že Aretha je úkaz a to je. Nejde totiž jen umět něco zazpívat, ale podat to tak, že máte husinu, že je to, jak se říká, odžité a pravdivé. Bohužel, ale fakt bohužel, film se moc nepovedl. Nic tu nemělo něco jako kořen, skutky a touhy stály na vodě, angažovanost jakbysmet, cosi bylo na stole, aniž bychom viděli, kudy a jak se to tam dostalo, chyběly souvislosti. Navíc film postrádal tu správnou dynamiku, táhl se ve scénách, které by se dost dobře daly i vystřihnout, žádný švih, ár í es pí í sí tý uprostřed? A Aretha tu působila jak rozmazlená pipina, která začala pít z nudy a řešila nejvíc pána boha. V čem spočívala její síla a naprostá výjimečnost, tenhle film nezvládl ukázat. Takhle to dopadne, když se jeden těší. ()

ER 

všechny recenze uživatele

Zhlédnutí filmu byla pro mě povinnost i když recenze nebyly moc dobré. Bohužel se s nimi musím shodnout. Scény byly dlouhé, provázanost na milníky v životě Arethy nemají potřebnou dynamiku a utápí se v dějovém průměru. Naštěstí je tu Jennifer "Aretha" Hudson s jejím úžasným hlasem a výborným hereckým výkonem. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Nádherná hudba o tom žádná, ale to samo o sobě nestačí, aby vznikl opravdu poutavý životopisný film. Scénář se zrovna dvakrát nepovedl, přestřelená stopáž tomu všemu taky příliš nepomohla. Ovšem nedovedu si představit nikoho jiného v titulní roli než právě Jennifer Hudson, ať už typologicky nebo pěvecky. A musím uznat, že odvedla skvělou práci. Ani Forest Whitaker coby otec Arethy Franklin nezklamal. (65%) ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Miluju její písně...Její filmový životopis se může zdát spoustě lidem nudný a dlouhý. Možná i je. Nicméně já jsem si ho užila i s jejími běsy ( nebo právě proto, že vím o čem to je) a někam mě to i posunulo. Na rovinu musím říct, že znám daleko lepší hudební životopisy, přesto i tento zůstane v mém srdci...Za mě zjitřených 75% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto má rád škreky černošských kostolných speváčok a neprestajné aleluja tanečky tak toho film uspokojí. Viem, legenda. Aretha Franklin. Ale tak moja legenda to nie je, ja si pri jej výkrikoch musím dávať vatové tampóny do uší. Dve a pol hodiny filmu, ktorý je určený pre vyhradené afro publikum. Našťastie pri tej nude nezaspí, pretože vždy prišla Aretha a zvýšila decibely. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama