Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pravdivý příběh vzestupu hudební legendy Arethy Franklin. Od jejích počátků, když jako malá zpívala v kostelním sboru, k tomu jak se vypracovala na mezinárodní super hvězdu. (Forum Film CZ)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (49)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvěle obsazené! Hodně "černošské", což je pochopitelné a mě se to moc líbilo :) A konečně pro mě hezky shrnuto, kdo to Aretha Franklin vlastně je a čím si prošla :) Já jsem byla maximálně spokojena, brečela jsem u chvíle, kde mě to dost překvapilo a Hudson je prostě boží. Ráda uvidím znovu. Také s někým, kdo bude rád, že pozná život ženy, jejíž písně si pobrukuje hodně lidí :) ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nijak strhující ale řemeslně a herecky kvalitní životopisný film. Aretha Franklin byla obrovská osobnost nejen na hudebním poli a už jen kvůli ní stojí film za vidění. Jinak je to standardní životopisná klasika, které jede v zaběhnutých kolejích a nijak z nich nevybočuje. Hodnocení tak ve výsledku záleží na divákově přízni k této velké zpěvačce. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Respect tu naberá nový význam. Veľmi pútavo natočený životopisný snímok. UPDATE: Nerada mením svoje hodnotenia k filmom, ale v tomto prípade som sa rozhodla zo 4* jednu odobrať. Nemám totiž pocit, že by som Respect chcela vidieť znova. Väčšinou pozerám opakovane len tie filmy, ktorým som dala aspoň 4*. Čo sa týka iných hudobných životopisov, musím uznať, že Respect je ozaj slabší film ako Rocketman či Bohemian Rhapsody, nehovoriac o Elvisovi! Hlavný dôvod je však ten, že Respect na mňa zapôsobil dosť negatívne. Nehovorí o veciach, o ktorých by mal hovoriť viac. Vôbec nie je bežné, aby 12ročné dieťa malo dieťa, o dva roky hneď ďalšie, táto smutná záležitosť je tu len akoby tak mimochodom. Áno, určite bola Aretha Franklin touto skúsenosťou poznačená, ale aj tak nechápem, prečo tak málo priestoru. Z Wikipédie som sa ešte dočítala, že otec Arethy Franklin mal mimomanželské dieťa tiež s nejakou 12ročnou dievčinkou!!! Je mi z toho až zle. Najsympatickejšia postava filmu mi bola mama Arethy Franklin. Jennifer Hudson zahrala svoju rolu myslím dobre, ale Aretha mi išla dosť na nervy, táto filmová, o skutočnú som sa nikdy nezaujímala. Hudobná zložka bola trošku až príliš, naopak keby som bola fanynkou soulu a AF, bola by som len rada. Mala pekný hlas, ale tento štýl hudby nepočúvam. 65%. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Aretha byla samozřejmě neuvěřitelně nadaná zpěvačka a muzikantka, bohužel její život asi nebyl dost zajímavý pro 150minutový film, protože to byla nuda. Nějaký respekt, růst, síla nebo ani nic podobného z toho filmu nesálalo. Pokud bych měla Arethu soudit podle snímku, tak to byla hloupá tichá puťka, která prostě jen uměla zpívat. A to si Ms Franklin určitě nezasloužila. Škoda, doufala jsem v Oscarovku. 2* ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Aretha Franklin měla svoje démony (skoro jako všichni umělci) a prožila si svoje těžké chvíle,ale pozici královny soulu jí už nikdo nikdy nevezme.A z tohoto pohledu by si jako její připomínku a poctu zasloužila lepší film.Minimálně na úrovni Hackfordova Raye a do toho má Respect sakra daleko.Ano,mapuje ty nejzásadnější okamžiky jejího života počínaje smrtí matky v raném věku až k událostem po smrti Martina Luthera Kinga,která Arethou otřásla a pak se chvíli "hledala",ale dělá to takovým fádním a chvílemi extrémně nezáživným způsobem,že pocitově nemá dvě a půl hodny ale spíš tak čtyři.Hudby tu není ani málo,ale ani úplně moc,potkáme tu její největší hity,ale stejně jako celému filmu jim chybí energie (taková kterou měl už zmíněný Ray a nebo třeba Walk The Line).Celý film je napsán a natočen tak zvláštně přízemně přizdisráčsky aby náhodou nevyvolal nějakou kontroverzi a někoho neurazil,že mu to v reálu ubližuje a posouvá ho to směrem k televizní tvorbě (takové té nehezké ala Halmark).Přitom obsazení je dobré a jsou tu náznaky,že mohlo jít po delší době o opravdu dobrý životopisný filmy.Jennifer Hudson je sice lehce prkenná a působí jako by se bála to pořádně rozbalit,nicméně stále jí to hezky zpívá.Forest Whitaker je na tom podobně (jen nezpívá) a nejlépe z toho tak nakonec překvapivě vychází Marlon Wayans,který v roli Arethina manžela působí jako solidní zmetek.Ale i u něj to jsou většinou jen náznaky,nebo momenty a ve výsledku se sveze se zbytkem.Respect není vyložený průser a i přes hodně kritiky nelituji času který sem s ním strávil,jen prostě měl být lepší.Méně šedivý,energetičtější a nebo alespoň minimálně o 45 minut kratší...60% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama