Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (721)

choze 

všechny recenze uživatele

Když už to má tak jednoduchý scénář, ubral bych na stopáži nebo přitlačil na akci. Ta je sice snaživá (nejen bitka s kindergangem pobavila), ale nikoli infernální jako u vzpomínaného Raidu nebo Wicka. A k Wickovi bych to nepřirovnával, protože ten je stylově, filmařsky a načrtnutým fikčním světem na úplně jiném levelu. Spíš jsem si u toho vzpomněl na Muže v ohni, který je ale taky o dost lepší. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Hodně fajnové řemeslo s wow akční scénou uprostřed a spíše vlažným dojezdem, kde nejvíc zamrzí, že to chlapáctví, jaké by tam Hargrave chtěl mít, postrádá onu úspornou rafinovanost v profilaci charakterů, s níž uměl pracovat Tony Scott (dvakrát tolik na ploše dvou hodin). Ale jako výplň nudné soboty v době koronaviru naprosto ok záležitost. A uvědomil si, že Hemsworth dozrál do momentu, kdy bych mu s chutí svěřil Jacka Reachera. V podobné stylizaci je pro to skoro ideální. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Díky zasazení do uvěřitelně špinavého prostředí, Hemsworthově mase svalů i parádnímu tempu, kde jedna atrakce střídá druhou, mi eskapády hrdiny s extra drsným jménem Tyler Rake přistály do nálady o jednu až dvě třídy přesněji než tolik velebený a často srovnávaný John Wick. Kombinace žoldáků, neutěšených osudů dětských námezdníků a do posledního střihu vypulírované akční stránky vynahrazuje i skutečnost, že v oblasti klasického scénáře nenese (a nést ani nechce) cokoli nového. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nakonec větší spokojenost, než jsem po rozpačitém traileru čekal. A rozhodně zde máme náběh na jeden z nejnabušenějších akčňáků roku. Sam Hargrave totiž naplno prodává své kaskadérské kořeny a servíruje lahůdkovou akci s parádní choreografií a opravdu skvělou práci s kamerou. Ano, ta nejvýživnější pasáž přijde už v polovině snímku a sekvence „na jeden záběr“ vážně bere dech. Finále a Hemsworthovu výchovu bangladéšských fracků jsem si však také dokázal nepokrytě užít. Představitel Thora se pak po dlouholetém přešlapování konečně dočkal další role, která mu sedne. V akčním módu megaborce, jenž i v rozsekaném stavu ve stylu seriálového Punishera vystřílí snad polovinu města, je prostě k nezastavení. Jakmile se ovšem postavy přeci jen zastaví a začnou zde něco řešit, opravdu to není žádná sláva. Příběh je naprosto triviální a dialogy jsou často hloupoučké a působí jak opsané z osmdesátkového béčka. A bohužel stejně směšní jsou i záporáci. Díky svižnému tempu a návalu jedné parádní akce za druhou to ovšem divák nemá moc čas řešit. A jelikož podobně řemeslně precizních akčních výplachů v současnosti pořád tolik nevzniká, dokážu si tento flák užít i přes všechnu jeho stupiditu. 70 % ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Na sofistikovanější scenář sere pes, to neřeším, ale tohle je jen systematické dvouhodinové vyprazdňování bezedných zásobníků bez jakkýchkoliv emocí. A ta zde tak opěvovaná 15-ti minutová scéna "na jeden záběr"? S šikovným použitím střihů (chvilkové makrodetaily přímo do ksichtu) a nepostřehnutelných prolínaček můžete tak třeba zaplácnout celou stopáž (Sam Mendes by mohl vyprávět), ale je to samozřejmě jenom iluze, ikdyž to vypadá cool, jasně. Takže nic nového pod sluncem, jenom prozívaný kus, na který si za čtvrt roku už nikdo nevzpomene. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama