Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (721)

choze 

všechny recenze uživatele

Když už to má tak jednoduchý scénář, ubral bych na stopáži nebo přitlačil na akci. Ta je sice snaživá (nejen bitka s kindergangem pobavila), ale nikoli infernální jako u vzpomínaného Raidu nebo Wicka. A k Wickovi bych to nepřirovnával, protože ten je stylově, filmařsky a načrtnutým fikčním světem na úplně jiném levelu. Spíš jsem si u toho vzpomněl na Muže v ohni, který je ale taky o dost lepší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak konečne po dlhej dobe akčný film, ktorý za to stojí. A bez trápneho amerického patriotického pátosu. Iba čistokrvná, zbesilá akcia od začiatku až do konca, ktorá nedá divákovi vydýchnuť. Tiež milo prekvapila brutalita, aj keď väčšinou sa tam iba strieľalo a občas mi vadilo terminátorovanie hlavných postáv. No pozeralo sa na to výborne - špinavé, drsné a hutné až na kosť. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nařáchlejší verze Muže v ohni aneb další ze série akčních filmů "kaskadér režisérem", kde se samo sebou rozumí, že roztřesená kamera a zběsilý střih jsou morem akčního žánru. Ze shodného ranku jako Zátahy a Wickové. Nikoli stylem akce, typem filmu či nekompromisní syrovostí, ale že si během akčních pasáží několikrát nevyhnutelně samým nadšením řeknete "tak tohle jsem ještě nikdy neviděl, ale rozhodně chtěl vždycky vidět". Neřeknete si to sice zdaleka tak často (v podstatě dvakrát; u "jakože jednozáběrovém" jedenácti minutovém akčním infernu napříč slumy a mlácení harantů) jako u druhého Zátahu či u pokračování Johna Wicka, ale pořád o poznání častěji než u většiny akčních snímků poslední dekády (čest výjimkám). Navíc je to v časté akci dostatečně variabilní, aby se neomrzela. Přímočarost jde k duhu, postavy načrtnuté ale funkční, emoce jímají, stěrače stírají. Výsledkem je žánrovka, která ví, čím chce být a komu je určena. K naprosté spokojenosti schází jedině méně tklivého zachmuřeného sebezpytování, nepřežlutěné tónování a závěr, který by nepůsobil jako vyšumění do ztracena. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, ale asi je to dneska moderní točit akčňáky s dobrými herci, ale bez emocí. Přitom Chris Hemsworth je normálně hroznej srandičkář. Potvrdil to už v Thorovi. Věřím, že kdyby dostal trošku prostor, a jenom to tam nekosil jako Robocop, mohla by se z toho stát akční pecka desetiletí. Takhle průměr s jednou mega luxusní honičkou vprostřed filmu, kde si kamera dělala, co chtěla, a já zíral s otevřenou pusou. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Na sofistikovanější scenář sere pes, to neřeším, ale tohle je jen systematické dvouhodinové vyprazdňování bezedných zásobníků bez jakkýchkoliv emocí. A ta zde tak opěvovaná 15-ti minutová scéna "na jeden záběr"? S šikovným použitím střihů (chvilkové makrodetaily přímo do ksichtu) a nepostřehnutelných prolínaček můžete tak třeba zaplácnout celou stopáž (Sam Mendes by mohl vyprávět), ale je to samozřejmě jenom iluze, ikdyž to vypadá cool, jasně. Takže nic nového pod sluncem, jenom prozívaný kus, na který si za čtvrt roku už nikdo nevzpomene. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Koordinátora soubojů na filmu dělal Michael Lehr. V malé roli si zahrál žoldáka #3. (Rominator)
  • Film se stal v době svého uvedení nejsledovanější premiérou Netflixu za dobu jeho existence. Rekord do té doby držel snímek 6 underground: Tajné operace (2019). (Duoscop)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama