Reklama

Reklama

VOD (1)

Neohrožený žoldák se pouští do nejnebezpečnější mise kariéry. Má zločineckému bossovi zachránit uneseného syna. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (721)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Až na závěr, o kterém napíšu něco níže, přímočará a víceméně poctivá akční vybíjená napříč bangladéšskými slumy. Snaží se to místy o nějaký přesah a větší hloubku, nemůžu říct, že by to na mě úplně fungovalo, to by film musel mít silnější dialogy a asi i trošku silnější herce, ale v tomhle žánru stále dávám palec nahoru i za tu snahu. I přes svou jednoduchost a nevelkou originalitu mi přišel scénář navíc možná až překvapivě soudržný a nezapomněl vyřešit žádný z nastolených motivů a témat. Jen škoda, že v závěru si k dosažení kýženého výsledku musel Russo pomoct tradičními dramatickými berličkami, které na celém tom úsilí alespoň z mého pohledu zanechaly nepříjemnou kaňku. Do té doby jsem se ale celou stopáž výborně bavil, od začátku bylo jasný, o co šlo tvůrcům v první řadě - o poskytnutí co nejvýživnějšího akčního inferna. A to se rozhodně povedlo. Dlouhé akční sekvence jsou výborně natočené, vymyšlené a zrežírované, zvlášť v první polovině se nebojí ani různorodosti a nápaditosti. Chris zahrál titulního neohroženého žoldáka s technickou bravurou hodnou Reevese, ale k mému potěšení působil přesto zranitelněji a tedy reálněji. A to je pro mě v akčním filmu dost důležité. Abych to ale už shrnul, film asi není nic, co by se navždy zapsalo do dějin, ale je to rozhodně slušná, funkční jednohubka s ne úplně hloupým scénářem, který se nebojí naznačit některá vážnější témata, a s excelentním akčním řemeslem. Jen škoda, že zrovna poslední scény zanechají mírnou pachuť v ústech. A pak na vás v titulcích vyskočí, že je to adaptace komiksu... takže zpětně to cool finální rozhřešení vlastně asi dává smysl. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sorry, ale homoděj Hemsworth mi prostě do toho drsnýho chlapáckýho filmu moc nesedí. Je to zkrátka jeden z těch pro holky možná pěkných dobře učesaných modýlků, ale drsňáka mu neuvěřím ani na chvilku. Naštěstí potěší aspoň nekompromisní konec filmu a kupa solidně natočené akce před tím. Pravda na děj jsem rezignoval někde v půlce, ale je zase vidět, že akční scény režisér točit umí. Takže nakonec dám 65% ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

V ideálním světě by to byl John Wick meets Raid with Punisher touch, ale ouha. K prvnímu tu schází větší akční nadsázka, byť většině rvaček a přestřelek se nedá nic vytknout, špičkový stunt showreel. Ve srovnání s Garthem Evansem a jeho partou indonéských sebevrahů ale přeci jenom Extraction nikdy nevyrazí dech. Hemsworthovi to v plné polní sluší, ale táhne s sebou taky tuctové back story a hodně chlapácké něhy, které se nedá věřit, i když toho kluka mám rád a sežeru mu každý post na Instagramu. Na tohle dealování smrtící něhy je tu jediný odborník, a to je Joe Bernthal. Šel bych výš, nebýt třeskutě pitomého finále a faktu, že bangladéšský Ivan Jonák měl dostat víc prostoru. BTW za scénu s mlácením dětí děkuju, po měsíci karantény solidně katarzní. P. S. Pokud to čte někdo z Netflixu (určitě jo), autora překladu střelte do nohy a zaplaťte si překladatele. Tenhle člověk je podvodník a nepotřebuje vyprostit, ale vykostit. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Díky zasazení do uvěřitelně špinavého prostředí, Hemsworthově mase svalů i parádnímu tempu, kde jedna atrakce střídá druhou, mi eskapády hrdiny s extra drsným jménem Tyler Rake přistály do nálady o jednu až dvě třídy přesněji než tolik velebený a často srovnávaný John Wick. Kombinace žoldáků, neutěšených osudů dětských námezdníků a do posledního střihu vypulírované akční stránky vynahrazuje i skutečnost, že v oblasti klasického scénáře nenese (a nést ani nechce) cokoli nového. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Aby bolo jasné, nemám Hemswortha rád a nikdy som nemal, ale tu mu to celkom seklo a nevadil mi. Užíval som si adrenalínovú jazdu a tak trochu nechápem o čosi nižšie hodnotenie než si film zaslúži. Krásne špinavé prostredie Indie alebo Bangladeša vytvárajú super atmosféru. Ako akčný film uspokojí aj najnáročnejších, bitky a likvidácia nepriateľov v úzkych uličkách nemali chybu, drsné a nekompromisné. Záver na moste už je o čosi slabší, prečo sa sniperky musel chytiť práve "pan vedúci" neviem. Prečo tých sniperov nebolo viac?? Jáj viem, to by Chris nedošiel tak ďaleko...Chlapec v roli uneseného syna ma celkom zaujal a nevadili mi ani rozhovory medzi ním a Chrisom, skôr mi vadili tie spomalené zábery a slzy v závere. trochu by som to okresal a bol by som spokojný. Rád sa na to mrknem znova. 70%. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (28)

  • Tyler Rake (Chris Hemswort) ve filmu zlikvidoval 183 protivníků. [Zdroj: fandimefilmu.cz] (ČSFD)

Související novinky

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

Třetí Vyproštění na Netflixu potvrzeno

18.06.2023

V pátek 16. června si na Netflixu odbylo premiéru dlouho očekávané pokračování akčního snímku Vyproštění z roku 2020 v režii zkušeného kaskadéra a akčního koordinátora Sama Hargrava. První film se na… (více)

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Furiosa dorazí až v roce 2024

Furiosa dorazí až v roce 2024

11.09.2021

A je to oficiální. Furiosa, prequel Šíleného Maxe z roku 2015, dorazí místo roku 2023 až v roce 2024. Austrálie si totiž v těchto dnech prochází něčím, čemu se kupodivu jako jedna z mála zemí na… (více)

Reklama

Reklama