Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Poldové (J. Rey, A. Resines) si vezmou na pomoc fanoušky komiksů a kostýmů (B. Efe, V. Echegui), aby dopadli vraha, který se inspiruje příběhy superhrdinů. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (34)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Pokud by film zůstal u toho, že kopíruje děj slavného thrilleru Sedm, samozřejmě s upraveným dějem a jinými postavami, asi bych nic moc nenamítal a byl bych zvědavý, jak se tvůrcům krimi-thriller povede a zda se alespoň trochu přiblíží kvalitám legendární Sedmičky. Zpočátku to vypadá nadějně, drsné a nechutné vraždy, sériový vrah, rozbíhá se vyšetřování. Zlom nastává v okamžiku, kdy se začnou naplno projevovat hlavní postavy, zde jsem zažil první procitnutí. Absolutně nechápu, co vedlo k obsazení tak nezáživných a trapných herců. Jedeme dál. Laciné pokusy o humor a zbytečné tlačení na pilu, snaha o "romantické" prvky, které se naprosto mihnou účinkem, temná a drsná atmosféra, která pomalu ale jistě mizí do ztracena. Postupujeme do finále, které překonalo veškeré mé představy, co se nesmyslnosti a hlouposti týče. Nastalo velké zklamání, co jsem to vlastně viděl. Zda-li to byl neúspěšný pokus o thriller, který postrádá smysluplný děj, racionalita příběhu nebo nějaké celkové vyznění filmu úplně mimo mísu. Z postav byl nejsympatičtější asi komiksový fanoušek, který byl asi jako jediný ze všech trochu reálný a uvěřitelný. Moc jsem ani nepochopil tu absurdní milostnou linku, která do děje vůbec nezapadla. Hlavní záporák byl sice relativně v pohodě, ovšem celkové rozuzlení příběhu mi přišlo až stupidní. Jestli si Španělé spletli žánr a Původ neznámý měla být parodie, tak to potom jo, to beru. Pokud si však takhle představují vážný thriller, tak to tady vidím velký špatný. 4/10. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Když jsem viděl trailer, tak jsem myslel, že se jedná o čistou parodii. Po úvodních titulcích a prvních scénách, které vyloženě odkazovaly na film Sedm, jsem se začal domnívat, že se bude jednat o španělskou variantu temného thrilleru. Ve výsledku se jedná o všechno dohromady a mnohem víc. Odkaz je tu snad na všechno, od komiksů, přes temné thrillery, dobrodružné filmy až po horory. Divák však vůbec nemá pocit, že by byl přehlcen a příběh ubíhá svižně a zábavně. Zároveň má divák prostor užívat si hru "z čeho bylo tohle". Kdyby se asi jednalo o hollywoodský film, tak bych byl přísnější, ale takhle musím uznat, že Španělé odvedli dobrou práci. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Docela zajímavej nápad s těma komiksama. Jinak film průměr. Z poldy udělá rejža hned po deseti minutách blba na úkor stokilovejch úchylů přes komiksy, aby se po daších minutách ukázalo, že je fakt suchar a blb. Myslim, že dostat tenhle nápad do ruky někdo povolanější, mohlo by to bejt fakt dobrý. Akorát do toho obleku by se polda oblíkat nemusel. Působilo to dětinsky. 60%. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Geekové na stopě sériového vraha. Čím je Kick-Ass pro komiksy, Kingsman pro bondovky, tím by chtělo být toto pro temné thrillery překlopené do komiksu. Autoři adorují Vyvoleného, Saw, Sedm, buddy kriminálky, komiksy i cosplay kulturu a nebojí se to dávat každou jednu vteřinu stopáže najevo. Pardon NAJEVO. Subtilnost ani míra jim nic neříkají. Staví tedy proti sobě odlehčené prvky geek popkultury s temnotou "vohulenou doprava". Nikoli však za hranu, kdyby z toho byla záměrná parodie. Snaží se tuto linii (u)držet v jakžtakž seriózní jakože uvědoměle pomrkávající rovině. Podvratný prvek přichází především v podobě geekovosti španělského, bohužel echt otravného, jakože Jacka Blacka či občasných pokusů o hlášky (následně vždy polopatě vysvětlené pro neznalé). Ukočírovat takový střet stylů (geek komedie, temný thriller a origin story), aby fungovaly pospolu ruku v ruce, to už chce nějaký ten "korejský" kumšt na míšení nespojitelných žánrů. Což tvůrci naprosto nedávají. Nedrží strukturu ani jednoho z těch žánrů, chvíli jsou jakože vtipní, chvíli jakože temní, chvíli se jede jakože buddy movie o neslučitelné dvojici okolnostmi donucené spolupracovat, jindy se rodí hrdina, pak se to snaží o rádoby šokující odhalení, k tomu o emoce... Je to slátanina. A tak to není ani temné, ani vtipné, ani hrdinské a již vůbec ne podvratné. Bohužel to není ani nechtěně směšné. Je to pouze utahané a blbé. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nechuť do filmu ma prešla už vlastne po 5 minútach, keď ten poloslepý tlustoprd vytiahol hrianku z koša a zožral ju. Následne sa fízel zbľuje ako prasa. Čistý estetický zážitok. Snáď prvýkrát musím povedať, že som zo Španielska veľmi sklamaný. Chýba tomu vtip, chýbajú tomu sympatie k vyšetrovateľom, normálne viac fandíte vrahovi. Jedna hviezda len za Verónicu Echegui, ktorá tu pripomína výzorom Penelope Cruz. Aspoň z diaľky. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (1)

  • V jednom momentě si Jorge (Brays Efe) postěžuje, proč si vrah raději nevybírá své oběti dle smrtelných hříchů, že by to bylo daleko jednodušší. Jde samozřejmě o očividnou narážku na thriller Sedm z roku 1995. (AloeB)

Reklama

Reklama