Reklama

Reklama

Amulet

Trailer 1

Obsahy(1)

Bývalému vojákovi, žijícímu v ulicích Londýna, je nabídnuto ubytování v chátrajícím domě s mladou ženou a její umírající matkou. Mladý pár v sobě brzy najde zalíbení a společně pracuje na opravě domu. Ani jeden ale nemůže ignorovat fakt, že se v domě děje něco zlověstného. (Veto_01)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (32)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem vůbec nevěděl a tip na něj jsem dostal od uživatelky Ratchetka. Za což jí tímto děkuju. Amulet je filmem, kterej osloví jen minimum diváků což jasně dokazuje zdejší hodnocení(218hodnoceni-38%). A já se ani nedivím. Má to hodně pomalej rozjezd a celkový tempo filmu není nikterak závratný což mnohý diváky odradí samo o sobě. Má to takovou znepokojivou atmosféru, dobrej nápad, BACHA SPOILER bábrle plodící netopejry to se jen tak nevidí a povedený finále BACHA DRUHEJ SPOILER s mega ulitou. Na to, že jde o prvotinu(doposud herečky)Romola Garai jde o velice dobrou práci. Za mě lepší3hvězdy. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bývalého voják přežívajícího jako bezdomovec se ujme jeptiška a zařídí mu ubytování v polorozpadlém domě, kde se dcera stará o svou umírající matku. Vzápětí se ukáže, že není něco v pořádku. Ono to takhle vypadá jednoduše, ale Romola Garai svojí prvotinu pojala poněkud artově, což se sice pozitivně odrazilo na vizuálu a atmosféře, který byl v některých momentech lahůdkový, ale zároveň díky tomu příběh působil i přes pomalé tempo hodně zmatečně a na konci zůstala spousta otazníků, které prostě nelze přehlédnout. K alespoň průměrnému hodnocení mě nakonec dotlačila ústřední dvojice, která zahrála parádně. O to je ale větší škoda, že to dopadlo takhle. 50% ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Tohle byl nepříjemný film, své hlavní poslání ale rozhodně splnil. Nikdy neznásilním ani nezabiju žádnou ženu, protože nechci rodit ošklivé netopýry. Příběh by potřeboval v mnoha ohledech doladit, protože se mi děj místy táhl takovým způsobem, až mi způsoboval dlouhou chvíli, a já jsem se v těchto momentech převelice nudil. Snímek se mě snažil hororovat psychologicky, aby vzápětí přišel s nějakými těmi nechutnostmi, takže jsem si jej zařadil do škatulky psychonechuťáren. Největším problémem byl pro mě u tohoto filmu fakt, že se mi na něj nedívalo dobře. Já tedy nejsem žádný zjemnělý estét, ale příští týden mě čeká výměna oken a malování a tento snímek mi to neustále připomínal. To byla samá plíseň a odlupující se malba a mně už po těle vyrážel studený pot. Aby těch nepříjemných podnětů nebylo málo, ani herci nepatřili mezi dekorativní typy, takže jsem teď po estetické stránce poněkud vyprahlý. / Poučení: Co sám nechceš, nečiň druhému. 2*+ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Očekávaný Britský debut je fajn prvotinou, která doplácí na pomalejší tempo a né příliš zajímavé hrdiny, ale nabízí opět nepříjemnou babiznu podobně jako v Relic. Ex voják nemá bydlení a je mu nabídnuto místo v rozpadlém domě zadarmo s mladou ženou a její umírající matkou. Brzy však zjišťuje, že v baráku něco není v pořádku. Je škoda, že se film trochu táhne a není moc napínavý, protože jednotlivé sekvence mají poměrně sílu. Scéna s netopýrem v záchodě byla pro mne doslova infarktovou lekačkou a ve finále došlo i k trochu znepokojivému gore. Babka je creepy as hell a celkově to má velmi zvláštní až podivnou atmosféru. Zajímavý horor, který určitě patří k tomu lepšímu, ale pořád mi tam na vyšší hodnocení něco chybělo. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí**. 6/10. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Za své činy musíme nakonec zaplatit. Dva příběhy se vzájemně proplétají a v závěru se spojí. Tomas utrpí úraz a na ulici ho zachrání řádová sestra. Ta mu následně nabídne, zda by nechtěl vypomoci s opravami chátrajícího domu - za stravu a nocleh. V domě žije dcera s matkou, o niž se stará. Tomas postupně cítí, že dům je prosycen čímsi temným a že matka nebude tím, kým se zdá být. Druhý příběh sledujeme prostřednictvím Tomasových snů a zdá se, že jsou to jeho zážitky z války. Film má sice pomalejší tempo, ale jsou z něho cítit tajemno a neklid. Nejedná se vyloženě o artový snímek, avšak využívá postupy takových filmů - delší záběry, prostřihy, až jakési surreálné vize, smysl pro detail, optické efekty. A rozsypaná skládačka je znovu sestavena až v závěru. Temná postava je fajnová, ještě více potěšila Imelda Stauntonová a její proměna. Nic pro milovníky řadových hororů a snímků nabitých akcí. Tohle ponuré vyprávění s chladnou atmosférou osloví menšinové publikum. Já byl navzdory nízkému hodnocení velmi spokojen. Jo a les nemá chybu! ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama