Reklama

Reklama

G. I. Joe: Snake Eyes

  • USA Snake Eyes: G.I. Joe Origins (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Co člověka přivede k tomu, že chce zasvětit svůj život fyzické likvidaci grázlů všeho druhu? V případě muže přezdívaného Snake Eyes byla hlavní motivací stará dobrá pomsta. Po násilné smrti otce se vydal na nebezpečnou a krvavou cestu, která pro něj dřív nebo později nemohla dopadnout dobře. Naštěstí potkal Tommyho (fanoušci fenoménu G. I. Joe ho znají pod přezdívkou Storm Shadow), vznešeného japonského bojovníka, který ho vzal do své země a umožnil mu trénovat v řadách členů prastarého válečnického klanu. Kód cti, který jeho členové dodržují, staví Snake Eyes před zásadní dilemata. Například – může být touha po pomstě tou jedinou lidskou motivací? Přátelství s Tommym ho nutí dodržovat „správná“ pravidla klanu, touha pomstít otce za každou cenu ho však neustále láká na scestí. Lavírovat mezi dobrem a zlem se nedá dlouho, zvlášť když do osudů hrdinů příběhu vstoupí Cobra – mocná organizace, která touží po vládě nad světem a je ochotná pro ni jít doslova přes mrtvoly. (CinemArt)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (168)

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Začiatok nášho stredajšieho kino dňa nemohol byť lepší, prázdna kinosála len pre dvoch a derniéra tohto skvelého akčného filmu. Gi joe séria je velmi dobrá už od mala som mal figúrku Snakea. Tento origin ktorý nas zaviedol až k im počiatkom. Predovšetkým skvelé obsadenie, Samara Weaving opäť potvrdila že aj po krvavej neveste na ktorú sme tiež boli v kine, je skvelá začínajuca herečka. Spokojnosť aj keď prehnaná fantasy s obrími hadmi nesadne asi každému. Príbeh sa nám pozdával a osobne prekážal asi len rasový samuraj, naštastie, len jeden, netflixu by sa film nepozdával aj keď bol takmer dokonalý . Za mňa obrovské prekvapenie a skvelý tip od bývaleho spolužiaka. Scc opäť raz čarovne potešilo a po horúcom dni sme si oddýchli aj pokecali a zároveň nikoho nerušili. 5* ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

No řekněme si upřímně, že filmy z roku 2009 a 2013 byly daleko lepší. Zde jde o průměrný film, spousta věcí by šla natočit lépe či dějové linie vymyslet lépe. Je to taková akční jednohubka, na jedno zkouknutí dobré. Hlavní hrdinové byli celkem sympatičtí. Honička na motorkách a automobilech v závěru mi však přišla nepřehledná, takže akci nemohu úplně pochválit. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidní akční béčko,které je sice stejně jednoduché jako jeho předchůdci (jen ubralo na videoklipovosti a zběsilosti),ale je si celkem dobře vědomo svých limitů a ani nemá ambice být něčím víc.Po technické stránce je navíc lepší/hezčí než druhý Joe a Japonské prostředí tu působí opravdu kouzelně.Škoda nevyužitosti některých postav.Třeba Samary Weaving...60% ()

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Tak PŘESNĚ TAKHLE bych si představoval film, který by byl vytvořený umělou inteligencí. Nic tam pořádně nedává smysl, jsou tam naplácaná různá témata a poslepovaná dohromady. Hlavní hrdina nesympatický (morálně), roztřesená kamera na přesdržku a Uwaisovi zase dali do repertoáru jen pár kopů, aby ostatní neztrapnil. Co mě ale zarazilo, jsou myšlenkové pochody scénáristů. Tam je třeba scéna, kdy na hlavního hrdinu běží hromada jakuzáků s katanami. Běží z dálky k němu a katany drží normálně v ruce před sebou, nikdo se s katanou nenapřahuje. Běží, jsou už docela blízko a katany pořád před sebou. Doběhnou až úplně k němu na vzdálenost pěstí a katany pořád před sebou a začne se to rvát. Pojďme se tady dneska sejít a pokusme se zjistit, o co těm lidem s katanami tam venku vlastně jde. Možná chtěli hrdinu umlátit tím, že mu budou dávat rukojeťma kaštany. Ufff. Nebo jiná scéna, jak jakuzáci naběhnou na náklaďák a začnou kabinu, ve které sedí hlavní postavy, propíchávat katanami. Krom toho, že to působí jak kouzelnické číslo s propícháváním bedny, tak když se hrdinové dostanou z kabiny ven, jasně vidíme, že všechny zapíchané katany zepředu i shora směřují úplně všude, jenom ne na místo řidiče a spolujezdce. Možná si fakt cvičili ono známé kouzelnické číslo. To u psaní scén nikdo nepřemýšlí, nebo jak? ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Až překvapivě komorní akčňák o nejzajímavější postavě z originu G.I. Joe. Film je ve své podstatě retro akčňák, kde nechybí témata, jako nalezení svého vnitřního ducha, života nebezpečný trénink, tajemný artefakt, pomsta i zrada a jen občas to naruší digitální hadi. Schwenke je mizerný režisér, zde měl však k ruce (je to alespoň můj dojem) dobrý tým a natočil staromódní podívanou, která až na pár mizerných triků, jako by vypadla z 80. let a jen jsem čekal, kdy se objeví Van Damme. Mít film slušnější bitky a byl bych ještě spokojenější, takhle to je taková mírně odřená šedesátka. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • Vo filme sa objaví mnoho vozidiel značky Hyundai, ale zaujímavé je to, že od roku 2021 už v Japonsku nie sú žiadni predajcovia menovanej značky. (MikaelSVK)
  • V predchádzajúcich dvoch filmoch hlavný hrdina Snake Eyes nepovedal ani slovo. V tomto filme je táto postava zobrazená aj ako hovoriaca. (MikaelSVK)
  • Natáčení započalo 15. října 2019 v kanadském Vancouveru. V lednu 2020 se pak štáb přesunul do Japonska a točilo se v Tokiu. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

09.04.2021

Studio Paramount Pictures opět lehce zamíchalo svými daty premiér a největšími postiženými snímky jsou tentokrát Top Gun: Maverick a Mission: Impossible 7. Nově se tedy pokračování legendárního Top… (více)

Reklama

Reklama