Reklama

Reklama

G. I. Joe: Snake Eyes

  • USA Snake Eyes: G.I. Joe Origins (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Co člověka přivede k tomu, že chce zasvětit svůj život fyzické likvidaci grázlů všeho druhu? V případě muže přezdívaného Snake Eyes byla hlavní motivací stará dobrá pomsta. Po násilné smrti otce se vydal na nebezpečnou a krvavou cestu, která pro něj dřív nebo později nemohla dopadnout dobře. Naštěstí potkal Tommyho (fanoušci fenoménu G. I. Joe ho znají pod přezdívkou Storm Shadow), vznešeného japonského bojovníka, který ho vzal do své země a umožnil mu trénovat v řadách členů prastarého válečnického klanu. Kód cti, který jeho členové dodržují, staví Snake Eyes před zásadní dilemata. Například – může být touha po pomstě tou jedinou lidskou motivací? Přátelství s Tommym ho nutí dodržovat „správná“ pravidla klanu, touha pomstít otce za každou cenu ho však neustále láká na scestí. Lavírovat mezi dobrem a zlem se nedá dlouho, zvlášť když do osudů hrdinů příběhu vstoupí Cobra – mocná organizace, která touží po vládě nad světem a je ochotná pro ni jít doslova přes mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (168)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Paramount tenkrát nepokračoval s hlavní sérií (byl jsem v kině a bylo mi to líto) a možná bychom se té trojky dočkali, kdyby jen náznakem tušili, že Snake Eyes nebude absolutně nikoho zajímat. A přitom je to nakonec docela dobrý film. Jen má jeden zásadní problém, zvlášť pokud se jedná o středně drahý blockbuster (prý 88-110 mil), není vůbec lákavý. Což o to, trailery byly vlastně výjimečně povedené, ale že by to byla událost potřebná k návštěvě kina?  Výdělky z kin hlásají opak. A přesně tak jsem se cítil první půlku filmu. Nic, co by mě vytrhlo z letargie, stokrát viděné téma a ničím extra nevyčnívající. Henrymu Goldingovi hlavní role nakonec sedí více než bych čekal a druhá polovina už mě bavila podstatně více. I kvůli tomu, že je akčnější a zbytečně se nereplikují japonské dohady a machinace s Jakuzou, ale trošku více to odsýpá. I tak ale můžete s klidem vynechat. Možná přesně takovýhle filmů bude v budoucnu ještě méně, snad budou ale o to kvalitnější. ()

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Stupidní příběh (hlavní postava je vlastně zlý záporák do cca posledních 15 minut a pak je z něj hrdina ). Stejně tak všechny ty akční scény jsou až nekoukatelné, často točené v noci a choreograficky o ničem. Duely zabité střihem, davové scény vyloženě komediální (10 borců, áááá, střih, deset borců padlo...). Vizuál fajn, prvky zápletky fajn, akce sotva snesitelná a většina děje na facku... no, moc jsem od toho nečekal a stejně mě to zklamalo PS: GI Joe 1 je boží a možná časem lidi pochopí jak až moc skvělé béčko to je... třeba když si to pustí znovu a zjistí, že jeden souboj dvou dětí si vytře zadnici s libovolným soubojem odsud Nebo že příběh je supercheesy, ale má hlavu a patu od začátku do konce... ()

Reklama

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

No toto bola taká blbosť. Kde začať? Pol dňa som kukal prvé dva diely, aby som bol v obraze. Po pár minútach, keď sa biely chlapec z filmov zmení na žltého v hlavnej úlohe som si pomyslel, že toto asi nebude tak úplne predbiehať filmy. Potom sa príbeh rozbehol a bolo to definitívne. Ide si to svojou cestou, je to zamerané na Ázijský trh ( žmuk Mortal Kombat ) a Snake Eyes je jednoducho had. Čo všetko mi vadilo? Málo dobrej a uveritelnej akcie, katastrofálny kasting, úbohé choreografie a miestami vykrádačky iných filmov (hrad, kamion s autami). Záverečná akčná scéna bola skôr na smiech ako kvalitné vyvrcholenie. Počas dvoch hodín sa tam viac kecá o mrtvých otcoch a keď príde na katany, tak je to nanajvýš úsmevné. Ako origin zmätočné, ako základ na budovanie nového univerza slabé a ako samostatný akčný film podpriemerné. 2 z 5 (CinemaCity Polus) ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Schwentke a trojica scenáristov sa umne rozhodli, že Snake Eyes bude, až na pár fantasy prvkov, klasickým akčným filmom, pri ktorého sledovaní budete mať dojem, že proste sledujete japonský akčný film s nejakou tou Yakuzou a šermovačkami. No a ja som si film, ktorý by som inak nemal vôbec záujem vidieť, pozrel najmä preto, že bol predvečer olympiády. Vo filme som sledoval Tokyo plné ľudí a od dnes budeme sledovať olympiádu bez ľudí. V tomto smere to bol celkom bizarný zážitok. Pre mňa určite vyššie ako pôvodné dva filmy. ()

drackula 

všechny recenze uživatele

Prekvapivo pozerateľná záležitosť. Scenár bol síce v niektorých miestach hlúpučký, ale vzhľadom na kvantum akcie, ktorá tieto neduhy elegantne kryla, som sa nenudil. Všetko bolo dostatočne béčkové, čo bolo krásne vidieť na stovkách katán, ktoré lietali vzduchom. Pripomínalo mi to ázijské klasiky, kde sa to v podobnom duchu mlelo jedna radosť. Film nejako výrazne nevyčnieva ani v rámci G.I.Joe univerza. Skôr tam celkom zapadne. Celkovo teda nič zásadné, ale ako akčná jednohubka film funguje. A dostal som chuť na komiks. 60% ()

Galerie (58)

Zajímavosti (3)

  • V predchádzajúcich dvoch filmoch hlavný hrdina Snake Eyes nepovedal ani slovo. V tomto filme je táto postava zobrazená aj ako hovoriaca. (MikaelSVK)
  • Natáčení započalo 15. října 2019 v kanadském Vancouveru. V lednu 2020 se pak štáb přesunul do Japonska a točilo se v Tokiu. (fiLLthe3DD)
  • Vo filme sa objaví mnoho vozidiel značky Hyundai, ale zaujímavé je to, že od roku 2021 už v Japonsku nie sú žiadni predajcovia menovanej značky. (MikaelSVK)

Související novinky

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

Spin-offu G.I. Joe se v kinech nedaří

26.07.2021

Hračkářský konglomerát Hasbro a jeho produkční společnost eOne, pod kterou v budoucnu budou vznikat i nové filmy ze série Transformers, jistě doufal, že nový akční snímek Snake Eyes: G.I. Joe Origins… (více)

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

Top Gun a Mission: Impossible se odkládají

09.04.2021

Studio Paramount Pictures opět lehce zamíchalo svými daty premiér a největšími postiženými snímky jsou tentokrát Top Gun: Maverick a Mission: Impossible 7. Nově se tedy pokračování legendárního Top… (více)

Reklama

Reklama