Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je nejasné, co se přesně stalo, když byl devatenáctiletý Talib Ben Hassi v policejní vazbě. Policisté Jens a Mike jsou na běžné hlídce v kodaňském ghettu ve chvíli, kdy v rádiu oznámí Talibovu smrt. Zpráva roznítí nekontrolovatelný vztek mezi mládeží v ghettu, kteří touží po odplatě. Najednou se oba policisté ocitají v pastí a musí bojovat zuby nehty, aby našli cestu ven. Nadčasový thriller o policejní brutalitě a rasovém napětí vás stejně jako francouzský film Bídníci nenechá chladným vůči násilí všude kolem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (72)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když bych srovnal podobně laděné kousky jako třeba francouzské Bídníky a nebo Ayerovu Patrolu,tak Shorta je z nich nejslabší.Je sice hezké,že film reaguje na poměrně aktuální témata,oproti konkurenci mu chybí hutnější atmosféra.Ne snad že by tu nebyla vůbec,ale zatímco oba filmy co jsem zmínil výše postupně gradovaly a Bídnící byly ve finále sakra nepříjemní,tady tempo kolísá a ve chvílích kdy by měl film vrcholit tak zpomalí a zaměří se na oba hlavní protagonisty.A ti bohužel nejsou nijak extra zajímaví.Naopak jde o poměrně jednorozměrné a klišoidní figurky - xenofobní blbeček a mlčící Mirek Dušín.Čekal jsem víc...60% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„HLÁŠENÍ VŠEM JEDNOTKÁM… POLICEJNÍ VOZIDLO ZASAŽENO KAMENY! PODEZŘELÝ JE TMAVÉ PLETI…“ ///    SHORTA je arabskej název pro policii. Jeden by řekl, že mrkneme, jak makaj uniformovaní týpci tam v těch koutech světa. Jak mírumilovně potlačujou demonstrace, jak po sobě (s úsměvem na rtu) nechaj flusat a házet dlažební kostičky. Ovšem tohle je dánskej film. Z Dánska. Ze čtvrti plný „batmanů“ a jinak kulturně obohacenejch (dánskejch) spoluobčanů… Jsou tady super okamžiky, který posléze sráží ideologický sdělení. A to si snad ani dánští policajti nezasloužej! Zachránit to mohl konec. Kdyby třeba vystoupit dánskej předseda vlády s prohlášením, že tam jako ty, co nechtěj žít jako lidi, nechtěj a deportujou je. Ale toho se kurva nedočkáme! Prostě z tý krásný pouliční války zůstává v hlavě jen to ideologický bahno. Slabá, umírněnější a ideologická ségra Bídníků.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem narvanej hněvem. 2.) Fandím Arsenalu. Stejně jako ostatní... /// Thx za titule „ALF“.       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  ** ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Dánové letos přinesli i něco trochu jinačího. Akční nálož, která se i trochu hraje na menší boj o přežití. Ten ale bohužel po pár minutách není tak vyhrocené, jak by se zdálo. A asi i chtělo. Prvotně mále onen seznamovací rozjezd, který funguje v celku dobře a pak je tu právě ta akce. Ta je v rámci záběrů a skladby velice hravá až inovativní. Poté je ale lichá myšlenka, že by to neustále byl jenom boj o přežití. Brzy z toho je totiž něco mezi sociálním dramatem s vývojem postav, ale taky trochu hašteření. Zbytečného. Ale kdo ví. Film ke všeliké té akci začne být brzy v celku nudný. Nebo alespoň zdlouhavý, což nezní tak strašně. Pocity jsou kolem toho stále trochu stejný. I tak určitě bych neřekl, že bych šlo o něco hrozného. Naopak jde o určitý signifikantní kousek akčního i obecného filmu minulého roku. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tento film treba brať ako krásnu sondu do multikulturálnej spoločnosti, na to ako to perfektne funguje, všetci žijú v mieri a súhlasia s demokratickými liberálnymi hodnotami. Alebo je to inak? Už sa nám to odvážili prezentovať Francúzi v Bedároch (2019), kde človek vidí, ako sa z krajina galského kohúta pomaly mení na Nigériu. Hoci zanovití antifáci a iná teroristická svoloč bude tvrdiť, že také ako no-go zóny je len extrémistický výmysel, už aj niektorí filmári, dokumentaristi ale aj bežní turisti vidia, že sú to klamári najvyššieho rangu. Preto tento film treba hodnotiť vyššie, s tým, že poukázal na to, aká situácia už bežne v západných spoločnostiach funguje. Jasné, že obsahuje aj prvky obhajoby, že nie každý pričmudenec je zlý, že je veľa bielych rasistov a podobné nezmysly, ale na druhej strane ukazuje aj rabovanie obchodov alebo to, že v tom štáte dánskom je už príliš veľa neprispôsobivých, že celé to poňatie mnohokultúrneho štátu už zlyháva. A v tom vidím prínos, pretože liberálna tlačenka do hlavy aj v kinematografii je stále silnejšia. Je potrebné si tiež uvedomiť, že ak toto čo najskôr nevyriešime (ak už nie je neskoro), svet smeruje do nevyhnutného konfliktu. Všimnite si koľko antagonistických postojov tu už máme. Liberáli vs konzervatívci, čierni vs bieli, západná civilizácia vs Rusko a Čína, islam vs kresťanstvo ale aj ateizmus. Z tohto si namiešajte vzorku ľudí a v podstate zistíte, že pomaly bude každý proti každému. Liberál odsudzuje kresťanov ale miluje islam, no islamista ho chce vidieť mŕtveho. Na kresťanskej bohoslužbe sa môžu stretnúť vyznávači jednej cirkvi, no ak tam budú bieli s čiernymi, kľudne môže dôjsť k rasovej neznášanlivosti. A to z oboch strán, nielen z tej bielej ako je médiami podsúvané. To čo sa dovoľuje USA, nie je dovolené Rusku - Kosovo vraj spravodlivo nepatrí Srbom, pretože tam ich nežije väčšina, ale to isté o Kryme už neplatí. Vo svete je už tak veľa ideových konfliktov, že v podstate sedíme na rozbuške a čaká sa, kto ju prvý odistí. Hoci Shorta neprechádza až do takejto hĺbky, minimálne načrtol dnešnú situáciu, ktorá sa prejavuje aj na konfliktoch medzi policajtami. No ak sa vám film nebude páčiť myšlienkovo, minimálne je dobrý ako kriminálka. ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Když se nám ten Islám musí vrhat i do mýho oblíbenýho Dánska, tak pořád nedokážu pochopit, když i u nás v Česku, je nadmíra "kultuně obohacených" snědých spoluobčanů, kolektivních, a zapálených do každé manuální, či občanské aktivity, a souladu s přírodou, také moc trpící na čistotu, a pojmu jako hygiena, proč se tu taky nenatočí nějaký pořádný policejní sriller, a teď výjimečně nemyslíme okopčený Most, na kterého se vrhnul nikdo jiný, než buhvijaká smažka z Václaváku. Balada o zaběhlém xenofobním rasistovi, skrejt fakt, že mu skvadra negrů mířila k držce, asi tuctem bouchaček, když jim za to nechtěl vykouřit čuráky, a spravedlivém protějšku, zelenáče a maloměštanského slušňáka, který musel poorat deset polí za den, aby ho rodiče pustili makat k fízlům, hrajou tuto krásnou pohádku, přístupná od 13+!! Začátek byl fajn. Když zlej polda nejméně po desátý za minutu, hodí nějaký ten rasistický pošklebek, a brouzdá do kalhot malýmu Jožkovi, jestli náhodou neskrývá ve slipech nějakou tu bambitku, tak mi až přišlo, že posléze se z toho snad stala nějaká zombie epidemická sračka, s Pittem. Z ciganského ghetta se znenadání stal asi Labyrint, a vymanit se ze špinavého pavlačáku muselo asi zabrat skoro 2 hodiny filmu, kde se pak hrabou odpadní krtci, v indickém veřejném hajzlu? Místama dost silná pruda, a jako správný recenzent, doprdele, na to si asi nikdy nezvyknu, nikdy nebudu brát vážně někoho, kdo si na čsfd může někdo dát přezdívku jako Livingdead, tak mu dám jen 2 hvězdy. Kdybyste náhodou neviděli ty červené hvězdičky, mnoho lidí je asi barvoslepých.. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Rocková pieseň, ktorú môžme počuť v jednej scéne v rádiu vo vozidle, je „Drinking With Myself“ od kapely Alabama Black Snakes. Produkčný dizajnér filmu, Gustav Pontoppidan, hrá v tejto kapele na bicie. (ShortyIC)
  • Hlavné postavy Mike Andersen (Jacob Lohmann) a Jens Høyer (Simon Sears) prešli pred začiatkom natáčania rozsiahlym výcvikovým táborom s technickým poradcom Dennisom Petersenom. (ShortyIC)
  • Ghetto Svalegården v Kodani, kde sa film odohráva, je vymyslené. (ShortyIC)

Reklama

Reklama