Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je nejasné, co se přesně stalo, když byl devatenáctiletý Talib Ben Hassi v policejní vazbě. Policisté Jens a Mike jsou na běžné hlídce v kodaňském ghettu ve chvíli, kdy v rádiu oznámí Talibovu smrt. Zpráva roznítí nekontrolovatelný vztek mezi mládeží v ghettu, kteří touží po odplatě. Najednou se oba policisté ocitají v pastí a musí bojovat zuby nehty, aby našli cestu ven. Nadčasový thriller o policejní brutalitě a rasovém napětí vás stejně jako francouzský film Bídníci nenechá chladným vůči násilí všude kolem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (72)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film o problematice, která se bude co nevidět týkat nás všech. Jedná se o akční drama natočené z pohledu dvojice policistů, kteří uvízli uprostřed Gheta během nepokojů. Nejprve jsem se díla dost obával a tak jsem si to nakonec pustil až na doporučení b.dragonfly. Byl jsem však mile překvapen a do pěti hvězd mnoho nescházelo, neboť je film plný dokonalých a hlavně realistických akčních scén. A také oceňuji perfektní nastínění situace ze všech úhlů pohledu, což nakonec v dívákovi vzbudí i nějaké ty emoce. Bohužel jsem čekal, že se závěr odebere trochu jiným směrem, ale 80% je stále hezký výsledek. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

když bych srovnal podobně laděné kousky jako třeba francouzské Bídníky a nebo Ayerovu Patrolu,tak Shorta je z nich nejslabší.Je sice hezké,že film reaguje na poměrně aktuální témata,oproti konkurenci mu chybí hutnější atmosféra.Ne snad že by tu nebyla vůbec,ale zatímco oba filmy co jsem zmínil výše postupně gradovaly a Bídnící byly ve finále sakra nepříjemní,tady tempo kolísá a ve chvílích kdy by měl film vrcholit tak zpomalí a zaměří se na oba hlavní protagonisty.A ti bohužel nejsou nijak extra zajímaví.Naopak jde o poměrně jednorozměrné a klišoidní figurky - xenofobní blbeček a mlčící Mirek Dušín.Čekal jsem víc...60% ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Dánové letos přinesli i něco trochu jinačího. Akční nálož, která se i trochu hraje na menší boj o přežití. Ten ale bohužel po pár minutách není tak vyhrocené, jak by se zdálo. A asi i chtělo. Prvotně mále onen seznamovací rozjezd, který funguje v celku dobře a pak je tu právě ta akce. Ta je v rámci záběrů a skladby velice hravá až inovativní. Poté je ale lichá myšlenka, že by to neustále byl jenom boj o přežití. Brzy z toho je totiž něco mezi sociálním dramatem s vývojem postav, ale taky trochu hašteření. Zbytečného. Ale kdo ví. Film ke všeliké té akci začne být brzy v celku nudný. Nebo alespoň zdlouhavý, což nezní tak strašně. Pocity jsou kolem toho stále trochu stejný. I tak určitě bych neřekl, že bych šlo o něco hrozného. Naopak jde o určitý signifikantní kousek akčního i obecného filmu minulého roku. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvod jasně odkazuje na Floydovo zakleknutí a na nepokoje v podání BLM reaguje vlastně celý film. Budiž. Taková je doba. Kdyby to bylo dostatečně akční a šlapalo to, dal by se odpustit i ten protivný podtext. Jenže bohužel. Film se víc soustředí na protikladnou dvojici policistů, kteří uvízli v bouřící se čtvrti. To mohlo fungovat chvíli, ale celkem záhy to začalo váznout. Rasistické hlášky v podání prvního z nich začaly brzy unavovat a mlčenlivé správňáctví druhého lezlo na nervy. Závěrečné vyznění mě skoro rozesmálo. Herecky sice slušné a ani kamera nebyla k zahození, ale podle hodnocení a ohlasů jsem čekal něco víc. 35% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dánská reakce na Francouzské Bídníky a vychází nám z toho intenzivní a adrenalinová jízda! Příběh se soustředí na policejní patrolu o dvou policistech, kteří se vzájemně moc nemusí, ale to netuší, že je čeká jedna z nejhorších nocích ve službě. Zrovna vyhlásí, že 19 letý Arab po policejní brutalitě podlehl zranění a vypuknou nepokoje v místním ghettu, kde se právě oni dva nacházejí. Film má strhující tempo, mladí arabové jsou nepříjemní a nekompromisní, Dánské ghetto působí jako peklo na zemi, tam bydlet nevýjdu z domu ani nakoupit. Střílí se tu, běhá se tu, skrývá se tu, atmosféra hutná, napětí nepolevuje, pomoc žádná a šance na přežití mizivá. Dánsko po Rytířích Spravedlnosti trefilo další hit. Působí to jako film dle skutečných událostí, avšak to jsem se nikde bohužel nedočetl. Příběh****, Akce*** Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba****, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 8/10. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Rocková pieseň, ktorú môžme počuť v jednej scéne v rádiu vo vozidle, je „Drinking With Myself“ od kapely Alabama Black Snakes. Produkčný dizajnér filmu, Gustav Pontoppidan, hrá v tejto kapele na bicie. (ShortyIC)
  • Hlavné postavy Mike Andersen (Jacob Lohmann) a Jens Høyer (Simon Sears) prešli pred začiatkom natáčania rozsiahlym výcvikovým táborom s technickým poradcom Dennisom Petersenom. (ShortyIC)
  • Ghetto Svalegården v Kodani, kde sa film odohráva, je vymyslené. (ShortyIC)

Reklama

Reklama