Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Je nejasné, co se přesně stalo, když byl devatenáctiletý Talib Ben Hassi v policejní vazbě. Policisté Jens a Mike jsou na běžné hlídce v kodaňském ghettu ve chvíli, kdy v rádiu oznámí Talibovu smrt. Zpráva roznítí nekontrolovatelný vztek mezi mládeží v ghettu, kteří touží po odplatě. Najednou se oba policisté ocitají v pastí a musí bojovat zuby nehty, aby našli cestu ven. Nadčasový thriller o policejní brutalitě a rasovém napětí vás stejně jako francouzský film Bídníci nenechá chladným vůči násilí všude kolem. (Film Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (73)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočený film o problematice, která se bude co nevidět týkat nás všech. Jedná se o akční drama natočené z pohledu dvojice policistů, kteří uvízli uprostřed Gheta během nepokojů. Nejprve jsem se díla dost obával a tak jsem si to nakonec pustil až na doporučení b.dragonfly. Byl jsem však mile překvapen a do pěti hvězd mnoho nescházelo, neboť je film plný dokonalých a hlavně realistických akčních scén. A také oceňuji perfektní nastínění situace ze všech úhlů pohledu, což nakonec v dívákovi vzbudí i nějaké ty emoce. Bohužel jsem čekal, že se závěr odebere trochu jiným směrem, ale 80% je stále hezký výsledek. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nezapomeňte, že jste jediná ochrana občanů před totálním chaosem. Musíme nastolit pořádek dřív, než o tom začne někdo pochybovat. A řád diktujete vy. Dobrou službu! A opatrujte se navzájem…“ Dánská odpověď na francouzský snímek Severní Marseilles a jemu podobné? Ne tak docela. Shorta není tak přímočará. Zároveň se snaží o jakýsi smírčí, antirasistický podtext. A ten místy dost drhne, pro některé diváky bude možná úplně nepřijatelný. A tahle slabina je ke škodě jinak docela slušně natočeného filmu. Izolovaná oblast, kde policie není v bezpečí (a naopak má na sobě terč, po kterém všichni jdou), se stává válečnou zónou. A tím pádem není až tak těžké udržovat divákovy obavy o hlavní hrdiny, jakkoliv to nemusí být se sympatiemi k nesourodým policistům úplně jednoduché, ba naopak. Každopádně, snímek má nějaké to napětí, atmosféru i akci, je docela zábavné odhadovat, jak se zachovají parťáci, „naočkovaná“ mládež či náhodní civilisté, protože ohrožení obnažuje charaktery…Škoda těch much, takhle to budou pouze lepší 3*. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Nocni akcni thriller o preziti. Znemozni vam to dychat do posledni sceny. Lovci se stavaji lovenymi. Filmova remesla jsou na urovni.Na druhou stranu je to predvidatelne a postavy pro me nebyly moc zajimave. Film se dotyka demografickeho posunu v Evropu. Behem jedne generace zen jich vzdy jedna tretina kvuli nizke porodnosti zemre.Jak rika vynikajici psycholog Jeronym Klimes,je to situace srovnatelna se stredovekym morem.Proto jsou do EU importovani ve velkem na praci mlsdi arabsti muzi.Policiste zde jsou vykresleni jako zli a jeden z dvojice je rasista. Cele je to natoceno z uhlu pohledu policie. Libila se mi treba scena s policistou,psem a vytahem. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvod jasně odkazuje na Floydovo zakleknutí a na nepokoje v podání BLM reaguje vlastně celý film. Budiž. Taková je doba. Kdyby to bylo dostatečně akční a šlapalo to, dal by se odpustit i ten protivný podtext. Jenže bohužel. Film se víc soustředí na protikladnou dvojici policistů, kteří uvízli v bouřící se čtvrti. To mohlo fungovat chvíli, ale celkem záhy to začalo váznout. Rasistické hlášky v podání prvního z nich začaly brzy unavovat a mlčenlivé správňáctví druhého lezlo na nervy. Závěrečné vyznění mě skoro rozesmálo. Herecky sice slušné a ani kamera nebyla k zahození, ale podle hodnocení a ohlasů jsem čekal něco víc. 35% ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Dánsky akčný triler s veľmi aktuálnou tématikou rasizmu, migrantov a nepokojov v Európe, ktoré už čiastočne vidíme aj u nás. Shorta sa v tomto ohľade veľmi umne nestavia na žiadnu stranu(neonacisti vs extrémni liberáli) a ukazuje jednu(migranti, ich ghettá v európskych mestách, prepadávanie obchodov, okrádanie ľudí, polícia ktorá si s nimi nevie rady) ale aj druhú stranu mince(polícia a jej pracovníci tiež nemajú čisté ruky a často podnecujú nepokoje a na základe rasy šikanujú i slušných ľudí, ktorí sa snažia iba žiť normálnym životom a pracovať). V tomto ohľade bol pôsobivý a v rámci možnosti toho že sledujete fiktívny film aj uveriteľný charakterový prerod oboch hlavných postáv a ich zmena postojov a názorov počas filmu. Herecky ako vždy v dánskych filmoch bez problémov, akcia slušná a vo výsledku si u mňa Dáni pripisujú ďalší zaujímavý film, ktorý sa podľa mňa oplatí vidieť. už len kvôli naozaj veľmi aktuálnej téme. 75% ()

Galerie (14)

Zajímavosti (3)

  • Hlavné postavy Mike Andersen (Jacob Lohmann) a Jens Høyer (Simon Sears) prešli pred začiatkom natáčania rozsiahlym výcvikovým táborom s technickým poradcom Dennisom Petersenom. (ShortyIC)
  • Rocková pieseň, ktorú môžme počuť v jednej scéne v rádiu vo vozidle, je „Drinking With Myself“ od kapely Alabama Black Snakes. Produkčný dizajnér filmu, Gustav Pontoppidan, hrá v tejto kapele na bicie. (ShortyIC)
  • Ghetto Svalegården v Kodani, kde sa film odohráva, je vymyslené. (ShortyIC)

Reklama

Reklama