Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Středoškolák Justin Pendleton, velmi inteligentní, ale samotářský student a jeho spolužák, bohatý a sebevědomý Richard Haywood, jsou kamarádi a připravují dokonale promyšlenou vraždu. Jejich obětí se stane náhodně vybraná mladá žena, jejíž mrtvé tělo policie objeví v lese. Případ vyšetřuje energická a velmi neústupná Cassie a její mladý kolega Sam Kennedy. Richard tajně sleduje vyšetřovatelku a Justin přesně předvídá všechny kroky policie při vyhodnocování podstrčených důkazů. Cassie sice instinktivně Richardovi nevěří, její nadřízený jí však zakáže bohatého mladíka dál sledovat. Nastražené stopy usvědčují z vraždy školníka Raye, který údajně spáchal sebevraždu. Přestože nesmí pokračovat ve vyšetřování již uzavřeného případu, přesvědčí kolegu, aby jí pomohl. Na základě dalších stop donutí nadřízeného, aby souhlasil s jejich zadržením. Když už se zdá, že se vyslýchaní mladíci přiznají, objeví se Richardův právník a policie je musí oba propustit. Díky své inteligenci je pro chlapce velkou hrozbou a brzy zjistí, že ve svém dokonalém plánu měli přece jen jednu malou trhlinu. (TV Nova)

(více)

Recenze (230)

src 

všechny recenze uživatele

Chytre napsana detektivka s vynikajicimi hereckymi vykony mladych hercu. Bohuzel Sandra Bullock a Ben Chaplin hraji druhe housle v ponekud tahle casti filmu. Dal bych nejradeji 3 a pul hvezdicky. ()

papri 

všechny recenze uživatele

Musim říct že film mě zklamal, jako cokoliv jiného se Sandrou, to sem taky čekal. Jako herečku ji nemuím a ty části filmu s ní patřili k těm slabým, na proti tomu kdyby film byl jen o těch dvou mladíkách jak plánují, provádějí vraždu a matou policisty dopadlo by to lépe, aspoň pro mě.A k tomu ten nekonečný konec. No prostě průměrný thriller. ()

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Škoda, že se v realizované myšlence neobjevil nějaký výrazný okamžik či prachsprostá improvizace. Protože bez nějakého zlomového bodu tu zůstal jasně a lehce předvídatelný děj. Což je ale velká škoda. Protože herci se všichni moc snažili a myšlenka má sílu. ()

chicab8 

všechny recenze uživatele

Vcelku ucházející thriller, Sandře role traumatem sžírané detektivky sedla jako ulitá a dva madí psychopatičtí vrahounci snad ani nemohli být obsazeni lépe. Odpouštím i tu předvídatelnost. ()

R.O.man 

všechny recenze uživatele

Komentár ďalej nečítajte pokiaľ ste film ešte nevideli. Ozaj stojí za to. Veľmi zaujímavý námet, výborné výkony...čo viacej? Dokonalý plán mali dvaja mladí bez trhlinky (až na tie zvratky) a bol by im vyšiel, keby nebolo prechcanosti detektívov a keby si mladí viac verili. Lenže detektívi nahlodali ich istotu a všetko sa to začalo rúcať. Priznám sa, dúfal som že im to prejde. To ale neznamená, že schvaľujem ich čin! To nie! Beriem to iba ako film a možno som iba chcel, aby to dopadlo inak ako zvyčajne. ()

Elegnor 

všechny recenze uživatele

Hrůza, děs, nuda, běs.. Věčně nadržená Sandra ve stopách vševědoucích teenagerů.. Když ponechám naprosto průměrnej příběh a těch pár absolutně úděsnejch efektů, stále nemůžu opominout neuvěřitelně nerealistickou kameru (nechutnostně často srovnatelná s místem v životě).. Možná to dělala jen špatně nastavená telka, na který jsem to viděl, ale každopádně zážitek hrozně hrozně špatnej, zrovna z takovýhleho tématu by se dalo vytřískat tolik.. ()

huzgi 

všechny recenze uživatele

Najít v současném filmu zajímavější detektivku nebo thriller je tak trochu zázrak. Vzorec pro vraždu ještě tak ujde. ()

habertek 

všechny recenze uživatele

Tak tento film mě velice příjemně překvapil! Já moc krimi filmy nemusím, příjdou mi všechny na stejný brdo, ale tenhle je takový originální? Nevím jak to pojmenovat, ale nějakým způsobem vybočuje... 85% ()

Richie1 

všechny recenze uživatele

Kvalitní krimi. Dva znudění, světem příliš nepochopení a nedocenění studenti se rozhodnou provést dokonalou vraždu a s vírou ve svou inteligenci vyzvou na souboj policejní složky. Sandra Bullock ve své vážné roli policistky se mi líbila možná víc než ve svých obvyklých komediálně ztřeštěných pózách. ()

kubilov 

všechny recenze uživatele

S výrokem, že žádný dokonalý zločin neexistuje, pracuje jako se svou hlavní myšlenkou veskrze průměrný film Vzorec pro vraždu. Ani geniálně naplánovaná a zakamuflovaná vražda náhodné osoby nezabrání promiskuitní a alespoň pro mě naprosto nesympatické vyšetřovatelce (toporná a trapná Sandra) a jejímu veskrze zbytečnému a nudnému kolegovi (Chaplin) vyřešit tento zdánlivě nevyřešitelný případ, fakt originální. Na druhou stranu zločinecké duo bylo úplně jiné kafe, charismatický a sebevědomý Ryan Gosling a spíše hloubavý a introvertní Michael Pitt v rolích pro ně přesně jako ušitých naprosto strkají tu "kladnou" stranu zákona do kapsy. Díky nim možná lehce nad průměrem. ()

borohub 

všechny recenze uživatele

Ne až tak blbý film jak na první dojem vypadalo. Docela zajímavá kombinace frajírka, příšerného šprta a zamindrákované vyšetřovatelky.. Dohromady to dává docela solidní zábavu. Film se sice docela táhne, ale nudných míst tam až tolik nebylo, závěr byl docela nečekaný. 65% ()

HEED 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladší, přišlo mi to více zajímavé. Ta stopáž je ukrutná, celkem se to tedy vleče. Středoškolské prostředí tomu dodává sice nějakou hodnotu, ale to je asi tak vše. ()

Tominni 

všechny recenze uživatele

Mírně nadprůměrná detektivka, Sandra Bullock je fajn, postava policistky Cassie jí sedla, zdatně jí sekundují i oba středoškoláci, speciálně Ryan Gossling hraje dobře. Možná nakonec trochu překombinované, ale celkově má film slušné tempo, i trochu napětí. ()

PlayEasy 

všechny recenze uživatele

Šedý průměr mezi americkými kriminálkami. Mladý Ryan Gosling již tady ukázal velký herecký potenciál, ovšem když jsou všichni ostatní "herci" na place úplně dřevění, ani on to nezachrání. Navíc Alfred Hitchcock natočil něco zápletkou velmi podobného mnohem dříve ... a mnohem lépe :) 50% ()

rafix 

všechny recenze uživatele

Dobrý thriller s mojí oblíbenou herečkou Sandrou Bulock. Skvělé herecké výkony a dobrá zápletka. Není co dodat. ()

Reklama

Reklama