Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po velkém diváckém ohlasu komedie Zítra to roztočíme, drahoušku…! natočil scenárista a režisér Petr Schulhoff v roce 1980 volné pokračování. Otevřený konec příběhu rodiny Novákových a Bartáčkových si o to ostatně sám říkal. Tentokrát si obě rodiny nevyvádějí zlomyslné kousky, ale podle rčení, které je zároveň názvem filmu, se snaží bezpracně získat co nejvíce peněz. A tak vymyslí – zejména Novákovi – velmi originální způsob zbohatnutí. Založí fiktivní klub Nováků a korunky se jen pohrnou. Bartáčkovy má zase spasit návštěva bohaté tetičky z Ameriky… I tentokrát vsadil Petr Schulhoff především na oblíbené herce – setkáme se zde opět s Ivou Janžurovou, Stellou Zázvorkovou, Luďkem Sobotou, Dagmar Veškrnovou a Františkem Peterkou. Proti první části však došlo k přeobsazení role Nováka staršího – Miloše Kopeckého vystřídal Jiří Sovák. (Česká televize)

(více)

Recenze (220)

MT_Y 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že oba dva díly mají svůj potenciál. První díl byl o něco málo lepší, ale byl to původní a druhé díly ve většině případě bývají lehce slabší. Nicméně jak jsem řekl potenciál má i tento díl. Každopádně já jsem spokojený a dívám se na oba filmy od mala. Takže 4 hvězdy a to jen proto že, je slabší než první, ale furt skvělý. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Novákovi a Bartáčkovi se sic stále nesnáší, ale přímým útokům již odzvonilo. Každá z rodin má své vlastní trable, byť příčina je stejná - peníze. Novákovi dostanou nápad, jak by si mohli snadno přijít k penězům - založí Klub Nováků, kde každý člen přispěje pětikorunou, a hned je peněz dostatek. Bartáčkům naopak přijede na návštěvu tetička z Ameriky, která také penězi nešetří. A i když se obě rodiny chvilku mají velice dobře, jak to už bývá - lehce nabyl, lehce pozbyl.. Volné pokračování komedie Zítra to roztočíme drahoušku se nese v duchu prvního dílu, i když jak už to u druhých dílů bývá, o řád méně zábavněji a více nuceněji. Možná by se celý film lépe nesl nestavět jej jako pokračování, ale jako zcela samostatný film (a nebo možná i dva filmy) - protože obě příběhové linie jsou docela zajímavé samy o sobě. Nicméně se zde opět sešla elita československého filmu, a každý z herců (až na L.Sobotu, kterého upřímně moc nemusím) vydává, co se hereckého výkonu týče, co může... ()

Reklama

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Pokračování výborné satirické komedie o dvou znepřátelených rodinách z dob socialismu. Už to není tak moc o dělání si naschválů mezi sebou jako v prvním díle. Teď je to zaměřeno více na to, jak se dostat k penězům. Zatímco Novákovi založí fiktivní klub Nováků a za členství chtějí zaplatit, Bartáčkovi si hrají na chudinu a chtějí vytáhnout co nejvíce peněz z bohaté tetičky z USA. [12972. hodnocení, 189. komentář, 63%] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Zeby to bolo na 5 hviezdiciek a tym by sa film mohol rovnat napriklad takemu U pokladny stal, sa mi zda hodne prehnane -- predsa len ide o film normalizacny. Sice kvalitny, o tom zadna, ale Burianovej klasike sa to nemoze rovnat ani vo sne. Jednotka - Zitra to roztocime, drahousku 1976 - bola predsa len o cosi lepsia. 78 % ()

_aandyy_ 

všechny recenze uživatele

Já bych se zdejší kritikou příliš nesouhlasila. Skvělá variace na chamtivost společnosti ve velice veselém /socialistickém/ balení. Hezká ukázka toho, jak to tady třeba kdysi fungovalo. Navíc pan Filipovský mi připomněl de Funese a došlo mi, že přesně takový charakter má spousta jeho francouzských komedií. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (31)

  • Zatiaľ čo v prvom dieli režisér Petr Schulhoff ešte dovolil Luďkovi Sobotovi (René Novák) improvizovať, tentoraz od neho vyžadoval, aby sa striktne držal scenára, načo Luďek spomínal slovami: „Na hranie som odjakživa potreboval slobodu, takže mi to dosť vadilo. Vedel som, že keď mi režisér nechá voľnú ruku, môžem rolu ešte viac oživiť. Neviem, prečo zrazu zmenil názor.“ (Raccoon.city)
  • Miloš Kopecký odmietol hrať v pokračovaní filmu, pretože vraj nebol spokojný s kvalitou scenára. Nie je to však pravda. Tou je, že nechcel už hrať so svojou exmanželkou Stellou Zázvorkovou (Božena Novákova). (Raccoon.city)
  • Když vystupuje z letadla tetička (Stella Májová), je slyšet několik taktů americké hymny. (sator)

Reklama

Reklama