Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Teddy Jackson je neúspěšný podnikatel v oblasti fitness v Yorktownu ve Virginii, který byl vyhozen z místní posilovny za to, že rozdával reklamní brožury bez adresy tělocvičny. Rozhodne se, že to své ženě Lori neřekne, a vezme ji do Onancocku na oslavu jejích narozenin. Nechá ji v místním wellness a jede připravit ubytování do pronajaté chaty. Ale protože si vytiskl voucher na své tiskárně, kde docházel toner, vstoupí do špatné chaty, kde je jako rukojmí držen muž jménem Coughlin. Gangster, který tam hlídá, si ho splete s nájemným zabijákem - "Mužem z Toronta", talentem na brutální výslechy. Omylem se mu podaří Coughlina zastrašit, a ten prozradí kód, který původně nechtěl gangsterům říci. V tu chvíli dorazí FBI. Zjistí, že Teddy není Muž z Toronta, ale přesvědčí ho, aby se za něj vydával, a pomohl tak dopadnout venezuelského plukovníka Marina, který chystá ve své zemi převrat.. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (155)

kingik 

všechny recenze uživatele

Kevin Hart a Woody Harrelson (nějakou chvilku) stojí proti sobě v akční komedii, která stojí na jednom zásadním omylu. Černocha zaraženého v růstu si spletou za obávaného sadistického nájemného zabijáka, který používá označení Muž z Toronta. A on nějakou dobu nesmí své budoucí protivníky vyvést z omylu. Woody Harrelson, který je tím pravým zabijákem sice nějakou chvíli protestuje nad popletenou identitou, nezbývá mu ale než se dát do partnerství s Hartem a celý omyl dohrát až do konce. Film si vyhradil finance na tři hlavní akční scény, které jsou z technického hlediska poměrně nevyrovnané a "televizně"  laciněji pojaté. Ani jedna ze scén není nijak mimořádně natočená. Nejvíce se vydařila sekvence bitek z fitness centra, kde nejvíce dominuje švih a dynamika. Dost jsem se divil, že akční sekvence nebaví. Patrick Hughes je přitom specialista v oblasti akčních sfér, ovšem tady předvádí jakýsi lepší průměr bez šťávy a významné energetické složky. Samotná zápletka je úplně pitomá a taky i ohraná. Takových obdobných záměn už bylo ve světě filmu nemálo k vidění a nemá smysl tohle vydávat za originální a neotřelý nápad. Spojení Hart - Harrelson je poměrně netradiční a není vůbec špatné. Pasovalo jim to. Většinu filmu tvoří pořádný nános klišé. Patrick Hughes asi čekal větší produkční třesk, jenže hlavní producent Netflix jeho filmu připlácl přístupnost, takže žádné ostré a brutálně pojaté scény se nekonají (viz korektně a nekrvavě pojatá přehlídka motorové pily, sekery a jiných užitečných pomocných nástrojů ve fitku), většina konverzace je naivní a humor je takřka dětinský. V případě, že hltáte každý akční běs, připravte se na dobrou hereckou dvojku v režijně unaveném filmu. 6/10 ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Nehádam sa, že sa jedná o šablónovitú Hartovicu, kde hrá neschopné tupelo po boku badass týpka. Ale dialógy sú zábavné, Woody si tiež evidentne užíva momenty, keď je za totálneho vola, akcia miestami prekvapivo kulervoucí. Ale čo si zapamätám asi jediné je mlátička v gyme s vidlákmi a na jeden shot snáď 7 minút. Mňa toto vždy hrozne dostane, lebo ten film je priemer, to si neklamme. Nemuselo to tam byť a nič by sa nestalo. Napriek tomu, tú námahu si dali a to mi príde veľmi sympatické. Fajn. Príjemne ukončený týždeň. ()

Reklama

Olík 

všechny recenze uživatele

Klasická „ukecaná“ akční komedie…..před dvaceti lety by jsme se dívali na Bruce Willise a dejme tomu Chris Rocka. K tomu často používaná (nebo chcete-li, zneužívaná) záměna charakterů…..chybí už jenom popcorn s kolou. Kevin Hart je Kevin Hart….jeho styl humoru vám buď sedí, nebo pije krev. Woody Harrelson se časem stal klasikem, který nezkazí žádnou srandu a společně s tuctovou zápletkou, svou službu divákovy odvedou…..i když lépe může být vždy. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Buddy komedie mi nevadí, na rozdíl od Kevina Harta, na kterého začínám být doslova neuvěřitelně alergický a v případě tohoto filmu je to dokonce jen a jen jeho vina, že jsem se u Muže z Toronta nedokázal bavit a že mu ve výsledku dám podprůměrné hodnocení, protože kdyby se tam tenhle zasranej, otravnej, ukrutně nevtipnej a nezábavnej zmrdeček vůbec nevyskytoval, šla by má spokojenost s celým filmem jistě nahoru a tím pádem by se to pak pozitivně odrazilo i na mém hodnocení. Jenže ten skřet tu je a můj dojem z filmu tak stojí za prd, a to i když zbytek filmu zas až tak špatný není. Především tedy akce je opravdu výborná, choreograficky nápaditá, přehledná, dynamická, a je jen velká škoda, že tvůrci hráli na přístupný rating, jelikož pak by to byl velký mazec. Zápletka pak sice příliš originality nepřinesla, respektive spíš vůbec žádnou, na druhou stranu to má ale alespoň spád a prakticky žádné nudné momenty. Co se týče postav, toho trapnýho užvaněnce nepočítaje, tak i tam u mě v podstatě panuje jistá spokojenost, Harrelson tyhle týpky prostě zvládá s přehledem a ostatní se pak naštěstí jako ten ústřední dement nechovají, což ve výsledku docela stačilo. Za menší negativa lze pak snad zmínit, že většinu humoru obstarává právě Hart, tak v tomto ohledu film zcela propadá, atmosféra, či styl se tvůrcům též nepodařilo jaksi zajistit, a chybí i napětí a moment překvapení, a to vše tak zkrátka nedělá z Muže z Toronta zrovna dvakrát zábavnou jízdou, nicméně opakuji, nevyskytovat se tu ten hňup, šlo by jinak ve výsledku o neškodnou podívanou, kterých je sice mnoho a mnoho, ale tahle by k těm horším rozhodně nepatřila. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabšie štyri hviezdy, obsadenie fajn, uletený svet "Man-ov z každého mesta", Kevin Hart fajn, ale popravde už začína byť s tým svojim vrieskaním, popiskovaním a prehrávaním obohratý, aj keď s jeho telesnou konštrukciou sa veľa vody namútiť nedá, zato Woody si to dával ako obvykle na pána. Jeho strety s konkurenciou a primárne s Man of Miami stáli za to. Malý nenáročný akčňáčik, ktorý vlastne ani tak malý nebol, keďže sa aj čo to pocestovalo, čo to vybuchlo, čo to postrieľalo, čo to poskákalo a pobilo, takže bez obáv môžete zhliadnuť aj ostatní. ()

Galerie (79)

Zajímavosti (3)

  • Otec Woodyho Harrelsona (Muž z Toronta) Charles byl skutečný nájemný zabiják. Byl odsouzen ke dvěma doživotním trestům za zavraždění soudce Johna H. Wooda v roce 1979. (NiWi)
  • Muž z Toronta (Woody Harrelson) ve filmu jí durian, což je exotické ovoce, jehož příšerný zápach při zrání patří mezi ty nejhorší na světě. Dá se přirovnat k odpadní stoce či hnijící mrtvole. (NiWi)

Reklama

Reklama