Reklama

Reklama

Nesnesitelná tíha obrovského talentu

  • USA The Unbearable Weight of Massive Talent (více)
Trailer 1

Herca Nicka Cagea trápia finančné problémy. Aby odvrátil nevyhnutný bankrot, musí prijať ponuku vystúpiť na narodeninovej oslave bohatého fanúšika za odmenu milión dolárov. Týmto fanúšikom je však mocný drogový barón Javi Gutierrez (Pedro Pascal), ktorý uniesol dcéru mexického prezidentského kandidáta. A tak musí slávny herec Nick pod vedením agentky CIA Vivan (Tiffany Haddishová) predviesť pred gangstrami svoje životné predstavenie, aby zachránil nielen seba, ale aj svojich blízkych a splnil cieľ tajnej misie. (TV JOJ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (217)

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá oddechovka se vším, co by taková fajn oddechovka měla dodat: akci, zajímavé postavy, vtip. To vše tento film má a i přes to, že to není ryzé mistrovské dílo (moderní film hodně hodný pro televizi), musím udělit o něco vyšší známku, než by to asi i tak mít mělo. Jako jo, můžeme namítnout, že se tam vyskytuje pár hlušších míst, motání se v kruhu či zcela zbytečná linka s tajnou agenturou (kterou bych osobně - nehledě na důležitost pro děj - vystřihl, protože to skvěle funguje i bez ní a klidně bych tu hoďku a třičtvrtě ztrávil sledováním dvou hlavních postav), ale za mě se i tak jedná o naprosto svěží nahláškovanou odpočinkovou jízdu, která mě převážně bavila a já na ni celou dobu hleděl s úsměvem (či hlasitým smíchem) a moc rád. Ke všemu hlavní dvě postavy, Nicolas Cage (ve svém nejvíc Cageovském filmu, možná i proto, že jsem ho snad nikde jinde neviděl), ale především neuvěřitelný Pedro Pascal, absolutně nejlepší věc na celém filmu, duše celého snímku a přesně ten moment, kdy i tak dobře hrajícího hlavního herce předstihne postava vedlejší. Já to tak minimálně cítil. Jinak to je natočený, jak jsem říkal, takovým spíše televizním formátem, ať už jde o záběry, střih a tak... ale nevadí to. Ale co Vám to tu budu obhajovat, mně se to prostě líbilo. Proto čtyři hvězdy, tečka! ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem od filmu při jeho ohlášení čekal daleko víc a navíc jsem námět považoval za velmi originální, dokud mi při sledování nedošlo, že Cage ukradl nápad Van Dammovi a vůbec bych se nedivil, že právě kvuli hlášce o důchodu v naprosto podobně laděném seriálu Jean Claude Van Johnson, ve kterém si právě Van Damme dělá z Cage srandu. Cage podle mě obšlehnul podobný námět, překopal scénář, ale základ zůstává prakticky stejný, rozdíl je ovšem v tom, že Van Johnson byl mnohem víc vtipný, komediálnější, akčnější a hlavně mi přijde, že zatímco Van Damme si dokázal ze sebe udělat srandu, tady se Cage za každou cenu, v každém záběru a každém dialogu snaží všem kolem dokázat, že je to pořád dobrý herec. Příšerně to celý bere vážně, neumí to vůbec odlehčit a příšerně tlačí na pilu, až je z toho místy docela nuda. Má to své momenty, několikrát jsem se opravdu zasmál, ale jinak mi to celý přijde jako neskutečně promarněný potenciál, hlavně co se týče špionážní linky, protože pasáž kdy má Cage heknout kamery patří k něm nejlepším částím filmu. Většinou je to bohužel ale sled nevtipných dialogů, metafyzických rozborů a tlachání. Z celé té nezáživné nudy vyčnívá asi jen Pedro Pascal, který si svoji roli natvrdlého exota poměrně užívá. Cage chtěl tímhle zabodovat a podle mě se mu to nijak extra nepovedlo. Ještě kdyby to bylo originální, ale je to vykrádačka už zmíněného Van Johnsona a pokud chtěl Cage uspět, měl to udělat víc komediální, svižnější a rozhodně akčnější. Cage mi seděl vždycky jako akční hrdina, jako dramatický herec ale komik co umí srandu nikdy a v tom je ten problém, tohle téma si zaslouží akci a komedii a nemá ji a drama který se tady snaží Nick dělat jde úplně vedle s daným námětem. Čekal jsem kurevsky víc. 55%. ()

Reklama

Sabrewulf 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně promarněný potenciál. Když ze začátku mluví Nicholas Cage schizofrenní dialog se svým mladším já (pravděpodobně jakožto postavou ze Zběsilosti v srdci), říkal jsem si, že to bude film s hromadou narážek, velikonočních vajíček, obřím shrnutím Cageho filmografie, ve kterém bude v průběhu filmu Cage mluvit se svými nejslavnějšími filmovými postavami, což by bylo naprosto geniální. Bohužel, skutek utek. Celé se to smrskne na pár narážek a nějaké obyčejné, polokomediální špionážní něco, co ani není akčňák. Mohl z toho být hit a je z toho strašně zapomenutelný, zbytečný film, po kterém neštěkne ani pes. Tak doufám, že si za to Cageho vezmou do parády Cameron Poe a Castor Troy. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele

Nic Cage hrající Nica Cage je ultimátní počin, který filmový průmysl potřeboval. No to asi trochu přeháním, ale jedná se film, který snad ukazuje, že v Cageově filmografii se zase začnou objevovat kvalitní snímky a ne jen bizáry, které mu vybral berňák. Unbearable Weight je plné těch největších klišé a někdy jde až na hranu sebeparodie. Všichni na place to vědí, takže si Cage s Pascalem každou scénu maximálně užívají. Nejedná se však jen o úplnou blbinu, ale asi i o mírnou reflexi Cageovy kariéry s lehkou příměsí rodinného dramátka. Všechny jednotlivé aspekty spolu funguji náramně, přestože se ve své podstatě nejedná o nic světoborného, stejně se jedná o zábavný snímek, kterým to chtělo být především. Já jsem se bavil královsky, takže mise splněna. ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem si přečetl jsem popis a viděl jsem žánry jako "akční" a "komedie" a když jsem zahlédl jména hlavních protagonistů, tak jsem do filmu jsem šel s velkým očekáváním. Nu, lehce jsem se spálil. Komedie to není ani náhodou, akční na konci lehce a jinak je to více méně one men show Nicolase Cage, který jen žvaní a pláče nad tím, že už nehraje ve velkých šlágrech a díky tomu musí mít několik béčkových (vlastně céčkových) filmů ročně... ()

Galerie (110)

Zajímavosti (19)

  • Nicolas Cage (Nick) na začátku filmu jezdí černým Ferrari 400i z roku 1983. (sQelle)
  • Scénář byl uveden v Blacklistu 2019 a je považován za jeden z nejlepších nerealizovaných scénářů. (HanzoBureshi)

Související novinky

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

Koho by si rád zahrál Nicolas Cage?

16.03.2022

Následující zpráva zřejmě zdivočí představivost mnoha filmových fanoušků, i když je třeba ji brát s velkou rezervou. Nicolas Cage v předchozích dnech zavítal do texaského Austinu na South by… (více)

Vrcholný Nicolas Cage

Vrcholný Nicolas Cage

17.11.2019

Nicolas Cage ztvární Nicolase Cage v tom nejvíc nicolasocageovském filmu o Nicolasi Cageovi vůbec. Kultovní herec známý například z filmů Tváří v tvář, Con Air nebo 8 MM se čerstvě upsal snímku The… (více)

Reklama

Reklama